La Jonquera resistirà amb tots els honors

En el 2022 faran 100 anys d’història, una marca envejable per a una entitat com La Jonquera que lluita per sobreviure sota la presidència de Joan Budó. Aquest curs sumen 8 partits=8 derrotes=1 gol marcat=25 encaixats, això és un altre capítol

La UE La Jonquera és l'actual cuer de Primera Catalana Subgrup I // FOTO: UE La Jonquera
La UE La Jonquera és l’actual cuer de Primera Catalana Subgrup I // FOTO: UE La Jonquera

@ManuelSeguraM

Bastants problemes té La Jonquera com per a escoltar el president de la FCF, Joan Soteras, parlar de pandèmia i d’economia. Però van acudir a la campanya presidencial i el seu president Joan Budó va escoltar.

A nivell esportiu, amb més de 150 nens en el seu futbol formatiu, l’entitat gironina, amb 8 partits disputats en el subgrup 1a de Primera Catalana i 8 derrotes encaixades, ja sap al que s’enfronta.

LA JONQUERA RENEIX

Joan Budó recorda què es va trobar a l’entitat l’estiu del 2020. “Només dos jugadors i vam haver de contractar 18 futbolistes a cost zero, amb gent de la comarca i una plantilla de proximitat”, comenta.

És a dir: “si baixem ara a 2a, doncs baixarem a segona. Som un poble de 3.000 habitants”. Encara que les comparacions són odioses també es fan necessàries, atès que “Roses, per exemple, té 8.000 habitants i 200 hotels i per aquesta regla de tres hauria de tenir un equip a la Segona B”.

És més, “també està el cas de Palamós amb 25 o 30.000 i hauria de tenir un altre equip en segona B amb 200 supermercats, molts càmpings etc”.

La reflexió del dirigent fronterer implica recordar que “nosaltres tenim 20 càmpings i 20 gasolineres i col·laboren com poden, com a socis-protectors o amb una tanca en el camp”. És més “molta gent es creu que a La Jonquera ‘lliguem els gossos amb llonganissa’ i no és el cas”.

El president de la UE La Jonquera va arribar aquest estiu amb la seva junta per a fer-se càrrec del club fronterer // FOTO: Facebook UE La Jonquera
El president de la UE La Jonquera va arribar aquest estiu amb la seva junta per a fer-se càrrec del club fronterer // FOTO: Facebook UE La Jonquera

LLUITAR I FORMAR

En resum: “Nosaltres som conscients del que som i tenim 150 nens, un equip de poble i, si estem en Primera serà fantàstic, i si no és així, estarem en Segona”.

Amb 8 derrotes, 1 gol anotat i 25 encaixats – “la defensa de l’equip té una mitjana de18 anys cadascun i trauran un bon aprenentatge”. Això vol dir que Budó confia ja que “són xavals que no havien jugat en 1a Catalana i ja veuen la dificultat de la categoria. Tots som conscients i ho assumim”.

CAMPANYA DE LA FCF

La Jonquera va ser un dels clubs convidats dijous passat 8 a la primera reunió promocional de Girona. “Es van fer tres sessions de reunions amb 10 presidents cadascuna, de totes les categories”, afegeix.

Segons Budó, “el president ens va explicar la gestió de la pandèmia, els problemes econòmics i la seva dificultat i els clubs vam poder exposar-los quatre inquietuds”.

Més detalls del viatge presidencial: “del passat no es va parlar. Del director general? Tampoc es va parlar. De l’Assemblea? Tampoc”.

En resum: “Només es va dir que els descensos de Primera Catalana i de la Tercera es decidirien en l’Assemblea”. Per cert: sobre les quotes? “va dir que no les tocarien”. Ja ho saben.