La increíble història d’en David Fiszbau a la UD Torredembarra

És el que se pregunta David Fiszbaum jugador de la UD Torredembarra, que veu com també és un dels jugadors afectats al ser estranger. La seva història, però, és diferent a les altres

Encara no ha pogut debutar amb el seu nou equip, la UD Torredembarra/ EL TRAVESSER
Encara no ha pogut debutar amb el seu nou equip, la UD Torredembarra/ EL TRAVESSER

FRANCESC FÀBREGAS/EL TRAVESSER

En David, de 19 anys és el seu primer any de jugador amateur, i ve de deixar enrere la seva etapa de formació de base. Va nèixer a Argentina però mai a jugat per l’AFA (Associació Futbol d’Argentina). Veu com encara no ha pogut debutar amb el seu nou equip, la UD Torredembarra. Bé d’acabar la seva etapa de juvenil al Blanca Subur, i amb els seus companys van pujar a Nacional. “Vam jugar a Copa Catalunya i vam caure a semifinals”, recordava.

El jugador és un dels 180 jugadors de la província de Tarragona afectats per la nova situació dels estrangers. Tot i que varis d’ells ja han arreglat la seva situació, el jove jugador veu com después de quatre jornades de lliga encara no por jugar a fútbol i debutar amb la Torre.

Com ell, varis casos. Avui mateix, des del CD Morell, es lamentaven que dos dels seus jugadors de Tercera Catalana -Yones i Jefferson– encara no poden jugar també. Igual es troben altres clubs, com el Racing Bonavista, per posar dos exemples de desenes que hi han.

“Vaig començar la pretemporada content i amb il·lusió. Vas a un Primera Catalana i vas amb ganes. Vens i et passa això i et quedes amb cara de pòquer”, explicava David Fiszbaum “Em sento frustat. Tota la setmana entrenant i arriba dijous i esperes que estigui la fitxa en regla i no arriba”.  Afirma està molest amb aquesta situació. No queda clar si és culpa de la Federació Catalana, l’Espanyola o l’AFA -en el seu cas- però l’únic afectat torna a ser el jugador i el club. Els mitjans callen respecte aquest cas, no hi ha mobilitzacions, la Federació apenes dóna explicacions, i si ho fa arriba tard. No és el culpable, però cal recordar que és el representant dels clubs, els mateixos clubs que es posen en contacte amb el nostre mitjà per denunciar l’abandonament que senten respecte la Catalana. I és que no cal ser molt intel·ligent per saber que alguna cosa està fallant.

Es porta un mes de competició i per a molts equips encara no hi ha solució. “Crec que encara por tardar dues o tres jornades més” afirmava el jugador que també explicava que eón molt poques les respostes que rep sobre aquest cas.

“David, nascut a argentina, va marxar als cinc anys, i des dels sis es troba jugant a la Federació Catalana de Futbol i afirma no haver tingut mai cap problema. “No ho entenc. Quan vaig començar a jugar a l’estat espanyol, era babi. Ara passa això i no ho entenc. No pot ser”.

El jugador comentava que té amics estrangers d’altres clubs i que comenten la situació. “Un amic juga a Roda i en el seu cas i els dels seus oompanys ja poden jugar. No entenc perquè jo i altres no podem fer-ho encara”.