La il·lusió mou el Llagostera

Primera RFEF serà una categoria molt dura i exigent, amb grans equips amb qui el Llagostera haurà de competir de tu a tu. L’equip d’Oriol Alsina, però, ja ha demostrat més d’un cop que saben competir i que la il·lusió mou muntanyes

Aimar Moratalla seguirà al Llagostera // FOTO: UE Llagostera
Aimar Moratalla seguirà al Llagostera // FOTO: UE Llagostera

En un any atípic i marcat pel coronavirus, la Unió Esportiva Llagostera va saber sobreposar-se a tot i va aconseguir fer una temporada històrica, guanyant la Copa RFEF i aconseguint l’ascens a Primera RFEF. Ara, hauran de competir de tu a tu contra grans equips amb molt pressupost i on baixaran cinc equips. Tot un repte per al Llagostera, acostumat a l’èpica.

L’incansable Oriol Alsina afrontarà la seva dinovena temporada al capdavant del conjunt gironí. Alsina és conscient que són a una categoria de “primeríssim nivell” i, tal i com va explicar a l’Esportiu, admet que segurament, a les travesses, són “un dels candidats a baixar”.

“L’avantatge és que no tenim res a perdre perquè si baixem anirem a una categoria on ara mateix no hi ha ni un sol equip de la província”, explica el tècnic d’Arenys.

MOVIMENT A LLAGOSTERA

En l’operació sortida, fins a deu jugadors han deixat el club, ja fos per finalització del contracte o per la fi de la cessió. Aquests futbolistes són David Bigas, Joan Maynau, Alejandro Marcos, Santi Magallán, Diego González, Pau Salvans, Jonathan Dubasin, Albert Torra, Christian Dieste i Sascha Andreu. Aquest últim tenia una oferta de renovació sobre la taula, però finalment no hi va haver acord i ja és nou jugador del Cornellà.

Boris Garrós 2017: , sempre un davanter clau // FOTO: Jordi Mestres
Boris Garrós 2017: , sempre un davanter clau // FOTO: Jordi Mestres

Pel que fa a fitxatges, la Primera RFEF està força aturada i hi ha poc moviment, però el Llagostera ja ha començat a incorporar jugadors. Boris Garrós ha sigut l’escollit per suplir la sensible baixa que suposa la sortida de Sascha, la referència ofensiva del Llagostera en aquestes últimes tres temporades, peça clau de l’ascens a Segona B i a Primera RFEF.

Boris arriba d’una temporada discreta a l’Ejido, però compta amb molta experiència i va ser important en l’ascens del Sabadell a Segona Divisió.

Bruno Perone, central de 34 anys, és l’aposta per aportar experiència a l’eix de la defensa. El brasiler arriba al conjunt gironí després de mitja temporada al Prat i més de deu anys com a professional. Álvaro García, extrem procedent del Laredo, i el jove Álex Calatrava del Sants, són els altres dos fitxatges realitzats pel Llagostera a dia d’avui.

I atenció també a la figura del segon entrenador, Carlos Sánchez, que arriba procedent de la Montañesa como ajudant d’Oriol Alsina.

Carlos Sánchez arriba como a segon entrenador de la UE Llagostera al costat d'Oriol Alsina // FOTO: M.S.
Carlos Sánchez arriba como a segon entrenador de la UE Llagostera al costat d’Oriol Alsina // FOTO: M.S.

ELS REQUISITS DE PRIMERA RFEF

No està sent gens fàcil pel Llagostera haver de superar els exigents requisits que demana la Federació espanyola per poder jugar a Primera RFEF. Des del club encara no se sap si jugaran a Llagostera o a l’Estartit, encara que el Municipal de l’Estartit sembla que serà el destí del conjunt blaugrana.

Complir amb les exigències suposa despeses importants, al que cal sumar-hi desplaçaments molt més llargs per tot l’estat espanyol. Alsina, però, assegura que “amb il·lusió se supera tot”.