La història de Chalupa: De defensa a porter… imbatut!

De vegades, el futbol ens deixa històries curioses com la que va succeir a Bonavista. Els seguidors del Racing van veure com el seu defensa Javi Ortiz ‘Chalupa’, va haver de defensar la porteria… i de quina manera!

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
Chalupa va fer de porter contra el Jesus Catalònia i va acabar imbatut // FOTO: Racing CF Bonavista

El Racing Bonavista es presentava al partit contra el Jesus Catalònia de diumenge passat amb els seus dos porters, Pablo i Alfonso, sancionats pels incidents del partit anterior a l’Hospitalet de l’Infant i amb el seu entrenador, Javi Chacón, a la recerca de solucions. S’havia cridat a un exjugador de l’any passat amb fitxa però al final no va poder comparèixer. I és aquí on entra en escena Chalupa, com ell mateix explica: “Vaig baixar vestit de jugador i en Chacón em va preguntar si havia portat la roba de porter perquè aquella tarda jugaria sota pals; li vaig dir que no per tot seguit trucar a en Pablo perquè me l’ha portés”.

No és el primer cop que Javi Ortiz defensava la porteria del Racing aquesta temporada. Ja s’havia calçat els guants una setmana abans contra l’Hospitalet de l’Infant per l’expulsió, precisament, de Pablo i on va jugar 15 minuts aconseguint aguantar l’empat a 1.

Set dies més tard la història es repetia però aquesta vegada Ortiz hauria de defensar els pals del Municipal durant 90 minuts. El 0-0 final deixava, per tercera vegada aquesta temporada, la porteria del Racing Bonavista imbatuda, gràcies, en part, al bon treball realitzat pel seu ‘porter d’emergència’ que, tot i convertir-se en el protagonista involuntari de la tarda, es restava importància valorant al conjunt: “L’equip ha treballat molt bé defensivament i només m’han xutat dos cops a porta”. Un punt molt valuós contra el setè classificat i que “ha sabut a glòria donades les baixes i les circumstàncies en què hem jugat”, com afirma en Chalupa.

El pròxim 14 de febrer es reprèn la lliga amb la visita del club tarragoní a La Canonja i on Javi Ortiz tornarà a la seva demarcació habitual a la defensa. No obstant això, segur que en Chacón dormirà més tranquil sabent que compta amb un altre porter de garanties dins la plantilla.