La Gramenet es nega a desaparèixer

L’històric club es trobava al pou de la classificació de la Primera Catalana, però ha reaccionat. Sense camp propi i ofegada pels deutes, la Gramenet persisteix. No coneix la derrota el 2015

Els jugadors de la Grama celebren la victòria // FOTO: BTV

Quan s’està pitjor, cadascú treu el millor de si mateix. Fa anys que és coneguda la delicada situació de l’UDA Gramenet i els qui poden formar-ne part ja saben què hi trobaran. Un club que ja no juga a Santa Coloma, que ha passat de poder pujar a Segona A a estar en descens a Primera Catalana i al que les males gestions l’han condemnat. Baixar els braços, seria el més fàcil. Jugadors i cos tècnic, però, es mostren decidits a lluitar per aquest escut. Fins al final.

Només així s’explica el què va passar el darrer cap de setmana. David va guanyar a Goliat. L’ara dèbil Gramenet va superar per la mínima al Júpiter. Vèncer al segon classificat demostra dues coses: no baixen els braços i lluitaran fins al final. Aquesta temporada, pel que sembla, no serà com la passada. No es perdrà la categoria abans d’hora.

Els tweets de Juanjo García el dia després // FOTO: @juanjogy

Conscient de les evidents mancances del rival, el tècnic del Júpiter, Juanjo García, va donar la seva opinió envers els fets de diumenge: “Felicito l’UDA Gramenet per la victòria d’ahir. Un equip que amb tot el que estan patint a nivell institucional té un enorme mèrit competir d’aquesta forma i lluitar així”.

I encara més, si tenim en compte les tres jornades invictes que acumula el conjunt colomenc. Dues victòries i un empat al 2015 han acostat la posició de promoció de permanència a sis punts. La marca, precisament, el proper rival: La Jonquera. Guanyar significaria tenir la salvació a només tres i confirmaria una sensació que comença a ser una evidència. La Gramenet ha perdut moltes coses – masses, potser – però encara conserva sobre la gespa l’esperit que la va conduir a protagonitzar gestes a Segona B i a la Copa del Rei.