La generositat de Miguel Álvarez

Miguel Álvarez, tècnic del Sabadell, va acudir a la sala de premsa amb el somriure de satisfacció d’un debutant. No era la seva primera Copa Catalunya sinó la tercera, però sap el que pot representar per als seus

@ManuelSeguraM
Miguel Alvarez, entrenador del CE Sabadell i nou campió de la Copa Catalunya/ FOTO: ÀLEX GALLARDO
Miguel Alvarez, entrenador del CE Sabadell i nou campió de la Copa Catalunya/ FOTO: ÀLEX GALLARDO

Va repetir diverses vegades un missatge que portava molt a dins. “Aquesta victòria era molt important per al club, a més ha estat davant un gran rival, molt diferent del que ens enfrontem en la primera volta. El Barça B és un equip triat, però crec que, a la contra i en estratègia, hem estat bé”, va comentar en una introducció on a l’entrenador de Guarromán se li escapava un mig somriure. Ja era hora, podia pensar per dins, després d’una temporada en la qual, mancant 7 jornades per al final, els arlequinats es queden en terreny de ningú.

Alvarez, per qui aquesta final hauria de “ser un punt d’inflexió per a l’equip”, sap que “estem lluitant com a pes ploma contra veritables pesos pesants i, si anem pensant diumenge que ve en la paella quan anem a Reus, ja començarem amb 2-0”. No havia passat ni mitja hora d’un gran triomf en la Copa Catalunya i ja tènia en el seu cap el proper compromís de Lliga.

Però aquest experimentat tècnic de futbol és, especialment, agraït. El seu historial li ha deixat amics per on ha passat i no fa falta recordar uns èxits als quals pocs poden arribar. El punt de partida va aparèixer ahir: “Estic molt agraït a la Copa Catalunya i especialment a la qual vam perdre contra el Barcelona de Van Gaal a Terrassa”, va refrescar l’entrenador arlequinat. Gairebé 16 anys després, Miguel no oblidava aquell 3-0 que els Kluivert, Santamaria o Miki Albert li van clavar quan dirigia al CE Mataró. El de menys va ser el resultat.

“Aquella final és inoblidable, ja que ens va ficar a molts al futbol professional i aquí estem”, va afegir. Des d’aquest passat 16 de maig del 2000, Miguel Álvarez ha passat per les banquetes de Terrassa, Ciutat de Múrcia, Lorca, Badalona, Hospitalet, Leganés, Alcorcón, Sant Andreu i, ara, Sabadell. “Sempre que es guanya és una alegria i tres Copes de Catalunya no es guanyen cada dia, però al Sabadell li feia molta falta”. Exemplar.