La generació Vacas 2.0 ja és aquí

Sergio Vacas goleja al Sant Ildefons i Óscar Vacas s’està consolidant al mig del camp del Terrassa de Segona Federació. Tots dos són dignes hereus del seu pare, Agustín, que té una llarga trajectòria al futbol català

@JordiMestres_

Els tres Vacas del #futbolcat, una foto per sempre // FOTO: Gentilesa família Vacas

El futbol català moltes vegades passa de pares a fills. És una passió que es transmet de generació en generació ja sigui amb futbolistes, entrenadors o aficionats. El cas de la família Vacas és un més dels molts que té el nostre futbol. Agustín, de 50 anys, va ser futbolista a la dècada dels 90 i principis dels 2000 a Martinenc, Terrassa, Barça B, L’Hospitalet o Badalona. Després, ja retirat, es va consolidar d’entrenador amb un ascens a Segona B amb el Prat com a fita més destacada.

Ara, ja fa anys que entrena a la Penya Barcelonista Anguera on s’han format els seus dos fills. Sergio, el fill gran, és davanter. Té un físic potent i ha marcat gols tota la vida. Al futbol base al Prat i després també a Primera i Segona Catalana al Can Vidalet, l’Atlètic Prat, el Marianao o el Sant Ildefons. La temporada 21/22 va fer 22 gols i aquesta ja n’acumula 14 al club de Cornellà.

El germà petit, l’Óscar, té 21 anys i 1,98 metres d’alçada. Tot i això, té bon peu i des de la medul·lar ocupa molt terreny de joc ja sigui com a pivot defensiu o d’interior. La lesió d’Àlex Fernández li ha obert les portes de la titularitat a Terrassa en la seva primera experiència a Segona Federació. Prèviament, havia jugat a Santboià i Jípiter d’amateur i com el seu germà a diferents equips del Prat al futbol base.

Óscar Vacas s’està consolidant al Terrassa amb 21 anys // FOTO: Juanma Medina

“ESTIC ORGULLÓS DE QUE ELS DOS SIGUIN FUTBOLISTES”

El seu pare ha estat sempre al seu costat i preguntat sobre si algun dels seus fills li recorda a ell la resposta és clara: “Per posició al camp no em veig reflectit en cap d’ells. Jo era lateral o carriler, però una característica que ens uneix als tres és la velocitat i la potència en carrera per superar rivals”.

Agustín Vacas era lateral dret i tenia una punta de velocitat ideal per aquesta posició.“A casa de tan en tan tenim aquesta discussió de qui dels tres és més ràpid. Jo sempre dic que crec que sóc jo, però ara mateix no ho podem comprovar”, declara l’ex de Badalona, Terrassa o L’Hospitalet.

“EL MEU CONSELL ÉS QUE SIGUIN HUMILS PER SER MILLORS”

“Com a pare et sents orgullós de que juguin a futbol, que l’hagin viscut des de petits. L’ambient d’un vestidor no es viu en altres llocs i estic molt content de que puguin fer una cosa que els hi agrada i que a més ho facin bé”, afegeix Vacas. El pare també coneix a la perfecció als seus fills i destaca que “Sergio que és el gran té clar que Óscar està un o dos passos per davant seu. La meva dona i jo desitgem que arribi el cap de setmana i que no coincideixin els partits per poder veure’ls jugar als dos”.

Sergio Vacas és el golejador del Sant Ildefons // FOTO: Federicohete 2.0

I és que Sergio juga a Segona Catalana, mentre que Óscar, més jove, ja ho fa a Segona Federació. Agustín Vacas els va entrenar de petits en algun torneig d’estiu i a Óscar el va tenir mitja temporada al Santboià. “El consell que els hi dono és que siguin humils, que treballin i que lluitin per ser millors”, no hi ha més mentre recorda també que alguna bronca s’han endut del pare, però “sempre constructives”.

“SERGIO TÉ FUTUR A LES BANQUETES I ÓSCAR DE FUTBOLISTA”

El perfil de cadascú és diferent, però a la seva manera tots dos tenen futur al futbol: “El Sergio està còmode a les categories on juga i hi destaca. Mentre segueixi fent gols estarà content i ara acabarà la carrera d’INEF i té molt controlat el mercat de futbolistes de totes les categories. En general, veu molt bé el futbol i entrena a un equip juvenil de la Penya Anguera. Com a futbolista no es farà milionari, però li veig futur a les banquetes o direccions esportives”.

Pel que fa a l’Òscar, “està començant i té unes condicions brutals físiques, tècniques, tàctiques i mentals. Si té la sort necessària pot arribar a ser futbolista professional i tan de bo arribi i pugui viure d’això”. Passi el que passi seguirà sent cosa de quatre, ja que “el pilar d’aquesta saga de futbolistes és la Yolanda, la meva dona i la mare dels futbolistes”.