La Fundació de la FCF ressorgeix amb força

Cinc anys després, la nova Fundació de la Federació Catalana de Futbol que va prometre el seu president, Andreu Subies, és una realitat i ‘ressuscita’ per a fortuna del futbol català. El vicepresident Pere Guardiola està al capdavant

Andreu Subies, president FCF / FOTO: FCF

La van deixar ‘morir’ els últims presidents de la Federació Catalana, però l’ha recuperat, tal com va prometre al seu programa, Andreu Subies. La nova Fundació de la Federació Catalana de Futbol ja camina i ha ressorgit amb força, tal com s’ha pogut comprovar en la seva presentació a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm.

La majoria de la junta directiva de la FCF va estar present en la reunió al costat de tots els nous patrons, que sota la direcció del vicepresident Pere Guardiola ja treballen per escometre “un repte” apassionant amb el qual “poder ajudar a la màxima gent possible i poder treballar tots els valors que aquesta FCF s’ha marcat”. Així ho admetia el president Andreu Subies, també president de la nova Fundació.

L’amfitrió, Ramon Agenjo, patró de la Fundació i conseller del Grup Damm, va donar pas a Subies després d’una introducció en la qual va destacar a les persones que estan involucrades en el projecte. “És el que més m’ha agradat en aquesta Fundació, doncs hi ha gent amb un cor molt gran”, va dir. Agenjo va recordar que la Damm obre el món del futbol a 250 nens “en edat de formació” al costat de més de 100 tècnics i professionals en una estructura molt professional.

GUARDIOLA EXECUTA

Clar que, si va haver-hi algú que va gaudir, va ser Pere Guardiola. Subies li ‘va fitxar’ i ja comencen uns resultats amb “els quals ens sortirem perquè tenim un autèntic equipàs”. Tots els objectius s’encaminen a aconseguir que el futbol sigui un vehicle integrador amb idèntiques oportunitats per tot aquell que ho necessiti.

Quatre grans projectes estan marcats en l’agenda d’una nova Fundació que “no farà volar coloms sinó que intentarem poques coses, però sempre ben fetes”. La nutrició dels futbolistes ‘Som club, fem salut’, sota la coordinació del doctor Oriol Balañà, el màxim suport al Banc dels Aliments amb una Jornada exclusiva de recaptació en tots els camps i pistes de futbol sala de Catalunya, potenciar la Cardioprotecció per a tots els futbolistes i gent de futbol i agilitar beques d’ajuda són i seran els pilars bàsics sota la idea unificada de “Junts som més forts”.

TESTIMONIS DIRECTES

Especial significació van tenir els parlaments del president del Banc d’Aliments de Catalunya, Eduard Arruga, i del president del Consell Català de la Ressuscitació, Manel Cerdà. “Més de 250.000 persones es van veure beneficiades dels 22 milions de kgs que gràcies a 800 entitats benèfiques i 800 voluntaris va repartir el Banc en el 2014” va apuntar Arruga mentre el cor sofria un petit ‘esglai’ quan Cerdà informava que “cada dia moren a Barcelona 10 persones per infart”. Aquestes paraules del doctor Cerdà porten amb si “la necessitat de divulgació de les noves tècniques de ressuscitació” per salvar moltes vides.
A partir dels mesos vinents, la Fundació, que compta amb logo propi, anirà donant tots els seus resultats a través de la seva pròpia pàgina web.

Pere Guardiola, vicepresident Fundació FCF / FOTO: FCF