La Divisió d’Honor Infantil té els seus problemes

MANUEL SEGURA
msegura@futbolcatalunya.com

Mític e históric 'Sangra' // FOTO. JORDI PUIGBÓ
Mític e históric ‘Sangra’ // FOTO. JORDI PUIGBÓ

És una categoria de luxe, això comenten molts dels seus participants: 16 equips que pugnen en una Divisió d’Honor on els infantils miren cap amunt en un moment clau en la seva carrera

Gregorio Peralta ‘Gori’ és una de les figures clàssiques del futbol català. Catorze anys al Sant Gabriel li concedeixen uns galons merescuts.  Pocs millor que ell per intentar analitzar una de les categories més interessants en el futbol formatiu.

“Són equips molt competitius en una categoria molt competitiva. Encara que només portem dues jornades ja s’han pogut veure partits molt interessants que demostren el que és una Divisió d’Honor”, assenyala Gori, qui aquests dies ha de fer miracles amb els números. El pressupost cal quadrar-ho i aquesta també és la missió del màxim responsable tècnic del ‘Sangra’.

“Tenim nou desplaçaments que ens suposen una despesa molt gran. Cada autocar ens val 500 euros. Multiplica: 500 per 9 i et sortiran aquests 4.500 euros de més que pugen al pressupost i que cal trobar”. Aquesta ‘cançó’ segur que li sona a més d’una entitat a Catalunya. Aquesta és la realitat i també cal tenir-la molt en compte.

El pitjor és que tota la ‘moguda’ que s’ha viscut en el futbol formatiu català aquests últims anys ha propiciat uns moviments en els quals han quedat fora de la selecció noms històrics com l’EF Gavà, L’Hospitalet, el Mercantil o el Badalona, entre uns altres i això “es nota molt. Malgrat això, que “s’anirà corregint a poc a poc”, afegeix Gori, “aquesta Divisió d’Honor m’agrada per la competitivitat i la il·lusió dels xavals”.