La Damm, una piconadora

Els cervesers sumen tres victòries en tres partits i comparteixen liderat amb l’Espanyol B. Barça i Mataró els segueixen amb set punts. Dos equips encara no han puntuat.

VÍCTOR LLUCIÀ @VictorLlucia
La Damm, líder i sense encaixar cap gol // Foto: @CFDamm

El favoritisme a vegades pot tenir conseqüències negatives. I en el món del futbol es poden posar incomptables exemples d’equips que partien com a favorits i al final han acabat fracassant. No sembla el cas de la Damm aquesta temporada. O, com a mínim, està sabent suportar el cartell de ‘favoritíssim’ per aconseguir l’ascens a Divisió d’Honor: nou punts de nou possibles, vuit gols a favor i cap en contra. No és un mal inici. (Veure MARCADOR i CLASSIFICACIÓ)

En el partit d’aquest cap de setmana, els cervesers es van desfer del Nàstic de Tarragona B gairebé sense despentinar-se (5-0). Luis Aguilera va obrir la llauna als cinc minuts de joc amb un golàs i, al 22’, Ramon Terrats, de cap, va ampliar distàncies. La Damm, tirant de solvència i eficàcia, va ser una autèntica piconadora davant un conjunt tarragoní que només va arribar amb cert perill a l’últim minut de la primera part. A la represa, el primer juvenil cerveser va arrodonir el triomf amb tres gols més, l’últim quan els granes ja jugaven amb un home menys per l’expulsió d’Alfredo.

Dos que no s’estrenen…

L’Espanyol B, malgrat el gran inici de la Damm, també compta els seus partits per victòries. La d’aquesta jornada, això sí, molt més patida que la dels cervesers. El juvenil de Luis Blanco va vèncer a domicili el Cornellà B (2-3), que va arribar a empatar un partit que perdia 0-2 i de moment no ha sumat cap punt. Abans d’arribar als vint minuts de joc, l’Espanyol va colpejar per partida doble, però els gols d’Antonio Ruiz i Pablo Ufano van retornar les taules abans del descans. Al 55’, Julián va completar el seu doblet i va donar els tres punts a l’Espanyol B, que es consolida com el millor atac de la Lliga Nacional Juvenil amb 10 gols a favor. Els verds, en canvi, hauran d’esperar a la setmana que ve per inaugurar el seu caseller.

Un altre que també té el comptador a zero és el Mollet, que va caure derrotat a Llagostera (3-1). Després d’una primera part molt igualada i tremendament competida, el resultat era d’empat a un. A la represa, però, els gironins van passar per damunt dels vallesans i Pol Llubera i Adrià Casanovas van desequilibrar la balança en favor del Llagostera, que ja suma dues victòries en tres partits.

I dos que sí

Unificación Bellvitge i Gironès Sàbat ja saben el que és guanyar a la Lliga Nacional Juvenil 2018/19. Els primers van guanyar amb solvència el Palamós, un matx de màxima igualtat, que es va acabant enduent l’equip més eficaç de cara a porteria. Un doblet de Marcos Martínez (59’ i 65’) i una diana final de Yassir van donar els tres primers punts al Bellvitge, que ja respira una mica més tranquil. D’altra banda, el Gironès Sàbat va assaltar el nouvingut de la categoria, el Vilaseca (2-4) en un partit ple d’alternatives i que no es va resoldre fins al final, quan Zakaria va establir el definitiu 2-4 al darrer minut del matx.

Celebració al vestidor del Jàbac Terrassa // Foto @UJabacTerrassa

El Barça B ja s’ha recuperat de l’ensurt davant el Mercantil a la primera jornada i ja és tercer amb set punts, després de guanyar a domicili el Sant Andreu al Narcís Sala (0-2). El marcador, però no s’ha mogut fins als segons 45 minuts. A la segona part, els blaugranes han trobat el premi del gol mitjançant Brian Peña i Jaume Jardí. Amb els mateixos punts, 7, està el Mataró, que va deixar de tenir puntuació perfecte en empatar a zero a domicili enfront de l’Atlètic Segre en un matx sense gaire història.

Quatre equips sumen sis punts. O el que és el mateix: dos triomfs i una derrota. A més del Llagostera i el Nàstic B, en aquest grup també estan el Badalona i el Jàbac Terrassa. Aquests últims van superar el Girona B a Can Jofresa amb remuntada inclosa. Els gironins es van avançar amb una diana de Pau Fortuny, però ben ràpida van empatar els egarencs mitjançant Jordi Pérez. Al 47’, Gerard Del Rio va fer el 2-1 definitiu. A l’altra capital del Vallès Occidental, el Badalona, que també va haver de capgirar el marcador, va derrotar el Mercantil (1-2). Ho va fer més tard, gràcies als gols de David Navarro (66’) i Gorka Gutiérrez (77’).