La Damm farà futbol a la Muntanya màgica

El CF Damm construirà la seva Ciutat Esportiva i el seu estadi per al 2023 i farà futbol a la Muntanya màgica. Noves instal·lacions per a la ‘Fàbrica del futbol català’ i 30.000 m² per les seves ‘estrelles’

EDUARDO BERZOSA

Aquest 11 de gener no s’oblidarà fàcilment a la Fundació Damm ja que la Damm farà futbol a la Muntanya màgica. L’anunci de les seves noves instal·lacions (Ciutat Esportiva i Estadi) per al 2023 és la millor notícia que podria tenir en aquests moments el futbol català.

En resum: “una ciutat esportiva i multidisciplinària” assenyala l’entitat cervesera a la seva nota de premsa.

Segons el club, “seran dos edificis; el primer acollirà oficines, serveis mèdics (al capdavant Carlos Barcons), gimnàs, vestuaris del camp principal i una sala d’estudis i en el segon, situat entre dos camps de futbol, més vestuaris i graderia amb capacitat per a 550 espectadors”.

AGENJO-DAMM-FUTBOL

Ramon Agenjo i Jaume Roca en el moment de la signatura del contracte de compravenda dels terrenys // FOTO: Fundació Damm
Ramon Agenjo i Jaume Roca en el moment de la signatura del contracte de compravenda dels terrenys // FOTO: Fundació Damm

Sota la idea de “minimitzar el consum energètic del centre i el de l’aigua”, Ramon Agenjo, vicepresident de la Fundació i president del CF Damm, admet que es tracta “d’un dels projectes més importants de la nostra història”.

El somni es farà realitat aquest pròxim 2023 i facilitarà “la formació de més de 230 nens entre 8 i 19 anys”. A més, les instal·lacions acolliran “actes i altres activitats de la institució”. En conclusió, segons Agenjo, “des de la Fundació entenem l’esport com una eina d’educació i de cohesió social”.

UNA HISTÒRIA MOLT PRESENT

La Damm inclou a la informació enviada als mitjans la trajectòria d’una empresa exemplar amb el futbol. Es més, des de la seva creació l’any 1954 fins als nostres dies, club de futbol i Fundació mantenen intacte el seu objectiu formatiu com a persones i com a esportistes

Una altra vista de la futura Ciutat Esportiva de la Fundació Damm, ubicada a la muntanya de Montjuïc // FOTO: CF Damm
Una altra vista de la futura Ciutat Esportiva de la Fundació Damm, ubicada a la muntanya de Montjuïc // FOTO: CF Damm

Sobre els seus 66 anys de vida es resumeixen a la seva presentación: “educar el jovent del barri on la compayia tenia la seva fàbrica”.

Actualment, l’actual Fundació Damm, presidida per Demetrio Carceller Arce, “vertebra i difon les múltiples accions de mecenatge i filantropía realitzades per Damm” perquè es tracta de “contribuir a la construcción d’una societat més justa e igualitària”.