La Copa Baix Llobregat es decidirà en una jornada maratoniana

Un cop definits els dos grups –un d’ells amb un peculiar sorteig., la primera Copa Baix Llobregat acabarà aquest dissabte després de sis hores seguides de futbol

Cornellà i Gavà es van jugar el passi a la final als penaltis / FOTO: Javi Borrego
Cornellà i Gavà es van jugar el passi a la final als penaltis / FOTO: Javi Borrego

Els seguidors més agosarats del futbol català tindran una prova de foc aquest dissabte a Cornellà. El sistema de competició de la nova Copa Baix Llobregat preveu que els sis participants juguin 180 minuts, 90 en dos minipartits de 45’ a la fase de grups… i els altres 90 a la jornada final, on fins i tot es decidirà el cinquè lloc.

Tot començarà a les 17.00 hores de dissabte, quan Prat i Santfeliuenc, els tercers classificats de cada grup, juguin l’encontre que definirà el cinquè i sisè llocs. El principal enemic els dos conjunts pot ser la climatologia, ja que habitualment són hores de força calor en aquesta època de l’any. A les 19.00 hores serà el torn de l’equip amfitrió, la UE Cornellà, i el CE L’Hospitalet. Els dos equips de Segona B lluitaran per assolir la tercera posició en un test interessant a només una setmana de l’inici de la Lliga. I la gran final arrencarà a les 21.00 hores, amb Gavà i Santboià com a protagonistes. En cas d’empat al final dels 90 minuts, hi haurà tanda de penaltis.

Serà el final d’un torneig marcat, a escala anecdòtica, pel que va succeir a la primera jornada de competició. L’Hospitalet, Santboià i Prat van empatar a tot. 0-0 als partits de 45’ i 3-2 a les tandes de penaltis posteriors, amb un triomf per a cada equip. Això va fer que la sort del grup es decidís en un sorteig, on una estudiant de periodisme en pràctiques, Arantxa Sánchez, va emular aquell ‘bambino’ anomenat Franco Gemma que l’any 1954 va decidir, traient una bola, que Turquia anés al Mundial en detriment d’Espanya després d’un partit de desempat que va acabar en empat. Les paperetes de Santboià, L’Hospitalet i Prat van sortir en aquest ordre… i aquest va ser l’ordre del grup.

A la segona jornada, Gavà i Cornellà es van jugar la presència a la final a la primera tanda de penaltis… encara que quan ho van fer no ho sabien. Tots dos equips van acabar empatats el primer partit de la jornada de dimecres, amb gols de Felipe Vega pels gavanencs i d’Enric Gallego pels verds. Els penaltis, en principi, havien de servir pr a decidir l’ordre dels partits posteriors, però en aquests mini encontres aquests dos equips van derrotar per 1-0 el Santfeliuenc (Dani Martí va marcar pel Cornellà i Raíllo, pel Gavà). Els d’Andrés González van acabar tercers i els de La Bòbila, primers gràcies als penaltis.

Ara, tot queda pendent d’una jornada maratoniana, on caldrà veure si el públic respon millor que a la fase de grups. La competència amb la Supercopa d’Europa potser va influir als 150 espectadors del primer dia, però l’endemà amb la presència de l’amfitrió no es van superar les 200 persones.