Júpiter i Europa protagonitzen un derbi que es recordarà d’aquí 100 anys

L’Europa és capaç de capgirar un 3-0 en contra en el derbi barceloní davant del Júpiter, mentre que en el derbi d’urgències entre Palamós i Peralada, s’acaba en repartiment de punts

FRANCESC FÀBREGAS/EL TRAVESSER
Jugadors del CE Europa celebrant la victòria amb la seva afició / FOTO: ceeuropa.cat- Àngel Garreta

Dissabte 1X2: l’AE Prat no fallava a Les Grases per seguir líder indiscutible de Tercera Divisió. Després d’arribar amb empat a zero al descans, pràcticament només arrencar la segona part Lario obria el marcador (Prat), i Sascha Andreu, al 63’, augmentava la distància, davant d’un Santfeliuenc que es posaria al partit amb el gol de David Toro (79’). Seria al temps afegit quan l’equip de Pedro Dólera sentenciava amb el gol de Rosillo. El Santfeliuenc acaba la jornada en descens.

El Vilafranca tombava a casa al Sant Andreu (2-0). Els del Penedès s’aproximen al play-off d’ascens gràcies a una victòria contra un Sant Andreu que se situa a la zona mitja-baixa. Els gols tardarien, però arribarien. Merchan (77’) i Triguero (79’), donaven els tres punts al Vilafranca.

Empat entre Morell i Cerdanyola, que talla la dinàmica de dues derrotes consecutives dels de Joan Antoni Pallarès, que els deixa fora del descens. Daisuke obria el marcador pel Cerdanyola als inicis de la segona part, però Jordi Oribe, al temps afegit salvava un punt pel filial del Reus Deportiu.

Diumenge: derbi barceloní boig

El partit entre Júpiter i Europa serà recordat durant anys. Si la gent del Júpiter recorda un 2-7 de fa anys en el derbi, l’Europa podrà explicar que va ser capaç de capgirar un 3-0 a la primera part i marxar 3-4 al descans i acabar guanyant 4-5. Els escapulats sumen la segona victòria consecutiva mentre que el Júpiter no ha pogut sumar en els últims tres partits de lliga.

L’únic partit sense gols aquesta jornada s’ha vist a l’Ebre, entre Ascó i Montañesa. Tot i que no s’han vist gols, sí que hi va haver ocasions per què un o altre acabés emportant-se els tres punts. Aquest empat provoca que la Monta surti del play-off d’ascens.

És el Gavà qui retorna al play-off aquesta jornada. Han sabut patir i lluitar per endur-se tres punts més i arribar als 28. Niko Kata li donava els punts a l’equip de Juanma Pons, mentre que els de Julià Garcia s’aproxima al descens.

La UE Figueres desaprofita una gran ocasió per acabar quart la jornada. Derrota davant d’un Sabadell B que ha sumat 11 punts dels últims 15 en joc. Victòria arlequinada per 1-3 . El gol de Marcet només començar el partit feia mal al Figueres que no podria reaccionar. Qui també guanyava per la mínima era el Manlleu. Ho feia al camp del Masnou per 0-1, amb gol d‘Albert Canal (47′) que serveix per situar als manlleuencs en sisena posició amb 26 punts. El Masnou, per contra, segueix tancant la classificació.

La golejada de la jornada s’ha vist a Granollers davant del Terrassa (5-0). Bauli, amb un hat-trick liderava la victòria dels de Victor Vera davant d’un Terrassa que es veia superat per tots costats i que baixa a la novena posició. El Granollers segueix una setmana més en zona de play-off.

El derbi de les urgències entre Palamós i Peralada acaba amb repartiment de punts. Medina obria la llauna pels de Joan Màrmol a la primera part, però Mateo empatava sobre l’hora de joc per un Peralada que segueix una setmana més en zona de descens.