Quim Carandell: jugador, president, patrocinador i el que faci falta

Quim Carandell reuneix als seus 25 anys moltes característiques que el fan un personatge especial en el futbolcat: qui pot dir que juga, presideix i patrocina al club de la seva vida? La UE Tona li deu tot

Quim Carandell, president UE Tona/FOTO: Eduardo Berzosa
Quim Carandell, president UE Tona/FOTO: Eduardo Berzosa
Quim Carandell, Tona
Quim Carandell, president UE Tona/FOTO: Eduardo Berzosa

Si no és el president més jove del futbolcat, Quim Carandell pot coliderar aquest rànking i ja amb una experiència de quatre anys al capdavant de la UE Tona. Detall mereixedor d’un aplaudiment majúscul encara que cal afegir també la seva condició de jugador de l’equip filial a Quarta Catalana i patrocinador de l’entitat amb la seva empresa familiar (Novatilu). Un historial excel·lent per a algú que està cridat a complir un paper important en el nostre futbol.

“No em penedeixo d’haver fet aquest pas; ho vaig agafar més com una afició que com un treball, hi ha ganes i temps per a dedicar al futbol. Tinc parella però encara visc a casa dels meus pares i vaig acabar la carrera d’Econòmiques fa dos anys”

No sabem si és el president més jove del futbolcat, la qual cosa sí que sembla segur és que és l’únic que encara viu a casa dels seus pares.

Això sí, crec que sí i visc molt a gust amb els meus pares. Tinc la sort de ser jugador, president, patrocinador (empresa familiar) i també segon entrenador del juvenil… sí.. des de fa quatre anys que vaig entrar en la junta amb l’excusa també de ser patrocinador i em van dir aviat si volia ser president. Ramon Aragall portava 20 anys en el càrrec, va fer un pas al costat per dedicar-se més a la seva feina –ara segueix com a vicepresident- i estava encantat que jo em fes càrrec.

Quim: “Separo molt bé els dos aspectes (president i jugador)”

Segons dades que ofereix la FCF, porta anotats 5 gols en Quarta Catalana…

Sí, 5. Acostumo a marcar entre 8 i 10 per temporada, sóc extrem esquerra encara que sóc dretà.

El modest Tona vol anar a poc a poc pujant categories // FOTO: Fundació Tona

El modest Tona vol anar a poc a poc pujant categories // FOTO: Fundació Tona

Jugats 16 partits sobre 19, només 3 absent. No l’han convocat encara per al primer equip?

Segurament aquests 3 hauran estat per seguir al primer equip i coincidir amb el Tona C. Encara no he estat convocat, no.

Una curiositat: què li diu el futbolista de Quarta Catalana al president del Tona i viceversa?

Aquí tots som de la colla i del poble, hi ha un ambient molt diferent al d’altres llocs, no hi ha crítiques sinó bon humor. No hi ha cap diferència amb ningú, sóc jugador de Quarta Catalana i ja està. Separo molt bé els dos aspectes i així cal fer-ho.

“L’entrenador no dubta a cridar-me l’atenció, si fa falta”

Qui és capaç d’esbroncar al president?

Jo diria que ningú (ja ja) encara que l’entrenador no dubta a cridar-me l’atenció, si fa falta, i, per descomptat, em tracta com un més.

Segur que a casa seva sí que li donaran ‘canya’ els seus pares…

Sí, a casa, totalment.

La seva germana Andrea Carandell és la CEO de la seva empresa on està vostè també…

Sí, som tres germans, Andrea és la ‘cap’ i jo sóc el menor dels tres. La nostra empresa, que també es relaciona amb Benito Iluminación, es dedica també a mobiliari urbà, fabrica pilonas, bolardos, bancs, reixes, amb 25 anys d’història. Ve del nostre pare.

Ser patrocinador, no dóna més a perdre la seva empresa que a guanyar?

Ja se sap que en aquestes categories el patrocini que es fa és per afinitat més que per obtenir un benefici, és per poder aportar el teu gra de sorra al futbol, al poble, a la societat. Sóc de Tona perquè vivim a Tona, però també és el patrocinador del Manlleu i l’empresa la tenim a Manlleu.

Vostè és molt jove per a recordar certs episodis amb Manlleu i Vic com a grans veïns rivals esportius i ara incloem també al Tona. Aquesta pugna es manté?

La rivalitat Tona-Vic no existeix perquè, a més, el meu pare és de Manlleu de tota la vida i fins i tot tenim a algun familiar en aquesta junta i amics, per descomptat, amb els qui tenim molt bona relació. Qualsevol problema el parlem cara a cara i molt bé. Hi ha rivalitat però és light i s’agraeix; no és la mateixa que pugui haver-hi entre Vic i Manlleu, és clar. Al Vic li tenim més ganes però hi ha molt bona relació amb tots.

“Hi ha rivalitat amb Vic i Manlleu però és light i s’agraeix”

Esportivament, suposem que pregarà diàriament que tot quedi com està i que no hi hagi ascensos (el Tona va acabar 15è en zona de descens).

Estic convençut al 100% que seguirem a 1a Catalana per tot el que es diu i les notícies que arriben. No hem parlat amb ningú de la FCF, per les nostres informacions no hi hauran descensos.

Li sembla just per sobre que el Tona estigui implicat?

Sí, encara que miro pels nostres interessos. Si ho veiés una mica més des de fora, podria ser una altra cosa, però queda molta temporada per disputar-se i molt per decidir. Ningú pot assegurar que acabarà així, ni el Girona B ni la Montañesa ni el Llagostera B, ni el Parets; ens quedaven 10 partits amb equips de la zona mitjana i baixa. Em sembla molt bé la decisió que sembla que prendrà la FCF i tothom estarà content, em sembla fantàstic.

Quim, porta quatre anys en el club i sempre han patit.

Doncs sí. El primer any vam baixar a 2aCat, el segon vam pujar, en el tercer ens vam mantenir pels pèls i en aquesta quarta temporada ja veus com pintava. No hem tingut mai una temporada tranquil·la.

No tenen cap previsió per a no patir algun curs?

(ja ja) Espero i desitjo que la propera sigui la bona; la nostra idea és fer un bon equip, mantenir, més o menys el d’enguany, amb quatre o cinc cares noves, i mirar cap amunt.

“Espero i desitjo que la propera temporada sigui la bona”

Tot és qüestió de diners?

Bé, el club té els seus recursos encara que necessita ajuda, no és un gran esforç ni de la junta ni nostre però els necessita i aquí estem. El que prometem pagar sempre ho paguem, mai estirarem més el braç que la màniga perquè, si no és així, tens un club desestructurat, la gent se’n va, parlen malament i això no ho desitgem.

És clar que, si vostès no posen diners, ni se sap com podria tirar endavant…

No pensi que anem més enllà del que pot generar el mateix club. El fet de ser d’un petit poble fa que ens coneguem tots els comerciants i a poc a poc fem un bon grup.

Parlem d’un pressupost de..?

Doncs…..

Li hem agafat en fora de joc….

Sí, prefereixo no dir-ho..

L'equip osonenc té una afició incomparable i ja desitja festejar l'ascens // FOTO: FUE Tona
L’equip osonenc té una afició incomparable i ja desitja festejar l’ascens // FOTO: FUE Tona
President, aquesta plantilla amb Javi Revert, Uri Santos o David Payán, que creiem que no continua, costa un bon esforç.

“Tots sabem que el nostre objectiu en un termini mitjà és 3a”

En David no segueix perquè ja és guàrdia urbà. És cert que enguany vam fer una bona aposta i vam fer un salt de qualitat però són coses del futbol i, per molt bons jugadors i il·lusió que hi hagi, el que val és el conjunt. La feina de tots va crear un bon grup encara que, si la pilota no vol entrar, els resultats manen.

Per què el seu somni a nivell esportiu, quin és?

Tercera Divisió. Fa molts anys que ho dic i m’ho repeteixo i tots sabem que el nostre objectiu és la Tercera

Quim, satisfacció especial estar per sobre de Manlleu i Vic?

Exacte encara que és molt difícil. Primera Catalana és molt complicada pel que cal anar a poc a poc i, si es pot, benvingut. El nostre objectiu i les nostres ganes són aquestes.

Si tenim en compte que només té 25 anys i un futur esplèndid per davant. No li agradaria ser en un futur president de la Catalana?

No m’ho he plantejat mai. Cal prendre decisions que no agraden a tothom, molts clubs i molts afectats, no és una tasca fàcil.