Juanjo Rovira: parla l’ànima del MIC

És un ‘rara avis’ del nostre futbol. Ex jugador, ex entrenador, organitzador, director… un ‘multitot’ que ara es mou molt en silenci. Juanjo Rovira: parla l’ànima del MIC

Juanjo Rovira és el director del MIC (Mediterranean International Cup), l'ànima del millor torneig del món formatiu // FOTO: MIC Football
Juanjo Rovira és el director del MIC (Mediterranean International Cup), l’ànima del millor torneig del món formatiu // FOTO: MIC Football

El director del MIC (Mediterranean International Cup), Juanjo Rovira, és un dels grans referents del futbolcat i l’ànima del MIC. Ex entrenador, organitzador i director del Torneig més important del món en el futbol formatiu sempre sap veure i transmetre la llum del túnel. Aquest PODCAST es un homenatge per a tot el seu gran equip.

Què és d’en Juanjo Rovira?

En aquests moments, molta calma, ja que tot està aturat i, com diu la rondalla, com hi ha molt mala mar cal tenir el vaixell lligat en el port. Quan puguem, tornarem a navegar forts.

Juanjo MIC Rovira, no?


No, no. Jo sóc el director i el MIC és el MIC i ho era molt abans que jo fos director en el 2003 perquè estava l’amic Josep Colomer. Aquesta setmana haurien estat dies importants perquè estaríem tots reunits, tota la familia del MIC, a Santa Coloma de Farners i amb la il·lusió a flor de pell. No és així, i caldrà esperar al 2022.

“QUAN PUGUEM, TORNAREM A NAVEGAR FORTS”

No el veig immers en lamentacions sinó mirant el final del túnel i amb solucions a tot. Això és el que és fa en silenci?

Les lamentacions no serveixen per a res. Cal treballar fort per a quan tornem.

MIC- Vilatenim 2018: acte inaugural del Mundialito de clubs, un luxe que trobem a faltar tots // FOTO: MicFootball
MIC- Vilatenim 2018: acte inaugural del Mundialito de clubs, un luxe que trobem a faltar tots // FOTO: MicFootball


Aquesta 20 edició del MIC l’hem de festejar com mai, Juanjo.

Clar que sí, per dues raons: perquè és una edició important (20) i perquè podrem celebrar la normalitat en la nostra societat.

Deia vostè l’abril passat a L’Esportiu: “No serà gens fàcil tornar a aixecar el cap”. Parli’ns de projectes immediats?

“LES LAMENTACIONS NO SERVEIXEN PER A RES”

En el 2020 només vam poder fer els campus d’estiu, ens vam inventar aquells diferents campus i això ens toca ara per a començar l’organització del MIC 2022 a partir de setembre.

Si no tingués la història que té el MIC qualsevol s’ensorraria, però aquest esforç de tanta gent cal tornar-la a canalitzar. Què li diu la seva gent?

Que tenen les mateixes il·lusions de sempre i això també ens fa grans, és el gran equip humà que tenim. Hem passat de 128 a 400 equips perquè molta gent va en la mateixa direcció.

La Costa Brava i el futbol català desitja celebrar la vintena edició del Mundialito de clubs // FOTO: MICFootball

La Costa Brava i el futbol català desitja celebrar la vintena edició del Mundialito de clubs // FOTO: MICFootball

“FCF? HI HA MOLTES DECISIONS QUE ES PRENEN I NO LES ENTENC”

Parlem del futbolcat. Des del seu racó a les Terres de l’Ebre com es contempla aquest esport en el qual apareixen tantes divergències i tants protagonismes?

Hi ha moltes decisions que es prenen i no les entenc encara que se m’escapin normatives. Veure que a Primera Catalana obliguen a jugar, no així a la 2a, sí a Tercera i Quarta….i tot això la gent no ho entén molt. No ha de ser fàcil, però no acaba d’arribar bé a la gent.