Juanjo Prior: “Cal ser especialment solidaris”

Juanjo Prior, un dels capitans del Santfeliuenc, afronta el present com pot (com tots) i desitja (com tots), que aquesta pel·lícula del coronavirus acabi com més aviat millor. El futbol pot esperar encara que, si és poc, millor

Santfeliuenc, Prior, Tercera
Juanjo Prior, migcampista del Santfeliuenc/FOTO: Santfefc

És un dels veterans del futbol català i desitja, com tots, que aquesta pel·lícula del coronavirus acabi com més aviat millor. Als seus 38 anys, que va complir ja confinat a casa seva, Juanjo Prior, un dels nostres rodamons del futbolcat, treballa en el seu domicili al costat de la seva família i aprofita qualsevol contacte per videoconferència per parlar amb els seus companys i amb el sindicat de futbolistes.

“No sé si s’ha de donar per finalitzada la temporada ara o esperar per acabar-la. La veritat és que la gran majoria de jugadors de Tercera som amateurs i, encara que he estat poc a Segona B, jugar dos partits setmanals és una cosa molt complicada”, afirma Prior qui, especialment, “respecto als qui decideixin. Estem en una carrera sense fons, en una situació inesperada i, per molt que critiquem a qui ha de decidir, és molt complicat”.

La teoria diu que, per exemple, el Santfeliuenc “el meu equip, ha jugat ja contra tots els de la zona de dalt i, en teoria, hauríem de tenir més possibilitats de sumar. Això és en teoria i als meus 38 anys. Amb 20 igual et diria que jo ho vull jugar tot encara que el perfil del futbolista d’avui dia vol les seves vacances al juliol i agost. Parlo en general. Si cal acabar jugant tot, igual et carregues dues temporades”. Jugar necessita preparació “especial, perquè no és el mateix córrer en la cinta de casa que treballar un entrenament”.

Tercera, Santfeliuenc, Prior
Experiència i classe a l’esquena/FOTO: Santfeliuenc

“Perdrem tots en tot”

El primer, com afirmem i desitgem tots, és “la salut. Ja sé que és difícil que tots anem a una però el que desitjo és que això s’acabi i no pateixi ningú més. Jo he perdut un familiar molt directe i és traumàtic, molts ho hem sofert i ni ens hem pogut acomiadar. És molt dur i recompondre’s és complicat”. Per totes aquestes raons, l’economia és tan important com secundària encara que “per a tots (clubs i jugadors) serà molt complicat. Aquí perdrem tots en tot”.

Juanjo recorda que “no ens estem donant compte de la gravetat de la situació. Ara som números i, quan parlem cara a cara, quan puguem fer-ho i estiguem en contacte directe, veurem que tots tenim nom i cognom. Per això dic que cal fer cas a les autoritats”. La comparació és perfecta. “És com estar en un equip. Cal fer cas a qui pren les decisions, seguir tots la mateixa línia i ser especialment solidaris”.

Per cert, la guerra AFE-LaLiga-RFEF “des de la meva humil experiència, em dona igual. El que em preocupa és la meva dona, les meves nenes, els meus amics…la gent. Hi ha gent que sap de tot i jo només tinc la meva humil opinió”.