Juanjo García, història feta i per a fer

Amb set temporades seguides, és l’entrenador més longeu consecutivament de sempre del Júpiter. Superarà a Ferran Manresa (6+3) i té un objectiu clar, mantenir l’equip a la categoria que mereix

JORDI MESTRES
Juanjo García va renovar per dues temporades el passat 8 de juny // FOTO: BTV
Juanjo García va renovar per dues temporades el passat 8 de juny // FOTO: BTV

Avui comença les vacances fins el 21 de juliol, quan comença la pretemporada del Júpiter. Més de 200 partits a les seves esquenes l’avalen com a un entrenador de club. D’aquells que costa trobar cada vegada més. Combina la banqueta amb la direcció esportiva de la Verneda. Sí, per si no ho sabien, és Juanjo García. Ha fet molt, però encara té reptes pendents. Amb més experiencia, vol mantenir el Júpiter a la Tercera Divisió. Encara té l’espina clavada de fa dues temporades. I se la vol treure.

Sigui on sigui, per a ell és un honor el càrrec que ocupa. Ho explica a Futbolcatalunya amb la boca ben gran: “El Júpiter de fa 50 anys no té res a veure amb el de l’actualitat, però aquest club mereix la Tercera Divisió”. No fa tant que hi va estar, tot i que la va perdre ràpidament. Ha costat dues temporades tornar, però s’ha aconseguit.

“Ser primer en qualsevol àmbit de la vida és complicat. Fa un any erem els candidats número 1 i no ho vam aconseguir. Aquest no erem candidats i mira, al final campions”, comenta, amb sinceritat, un Juanjo García que admet que “l’any de Tercera va venir de rebot. Venia a tothom de nou i a nivell estructural va ser brutal. Es va notar que jo no coneixia el mercat i aquell va ser l’any que més he après com entrenador de futbol”.

“SOM UN CLUB SERIÓS. TENIM EQUILIBRI”

Ell i tot el gremi en els últims anys, de fet. Segons opina, “els equips estan molt millor preparats avui en dia. Els entrenadors, molt més”. La feina durant la temporada importa, però la que es fa abans, també. L’scouting és vital i “els jugadors que hem fitxat han costat molt poc. Saben que som un club seriós. No paguem molt, però tenim equilibri”.

No com altres, ja que al parer de Juanjo García, “els clubs que surt a tot arreu que no paguen ja se’ls hi veu el ‘llautó’. Els jugadors no volen quedar com a ‘babaus’”. Amb el que té, el Júpiter té un “objectiu claríssim, que és mantenir la categoría. Estabilitzar-nos a Tercera Divisió com més aviat millor”.

De moment, el Júpiter compta amb 17 futbolistes a la plantilla. “Falta apuntalar l’equip. El que volíem, ja ho tenim”, declara Juanjo García, que encara la setena temporada seguida a la banqueta de la Verneda. “Amb el temps que corren al futbol, és un privilegi estar tants anys al Júpiter”. I no li falta raó. Encara té dos anys de contracte i corda per estona.