Juanito suma i suma rècords a Castelldefels

No tothom pot treure pit per estar 10 temporades en un club, però Juanito (Castelldefels), sí. No obstant això, té un rècord inigualable des d’un llunyà 2016

Juanito s'ha fet gran amb la samarreta groga del Castelldefels // FOTO: UEC
Juanito s’ha fet gran amb la samarreta groga del Castelldefels // FOTO: UEC

Juan Antonio Martín ‘Juanito està superant tots els rècords possibles com a jugador de la UE Castelldefels; no obstant això, sempre quedarà un gol històric en la memòria dels mariners. Cert que compleix la seva desena temporada a Els Canyars, però el passat 1 de maig del 2016 ho té molt present.

1 DE MAIG 2016, GOL!

“Un gol, ‘sense voler’, va ser importantíssim, gairebé decisiu, per a l’ascens a Tercera des de la Primera Catalana 2015-2016. Era l’1 de maig 2016, partit Lleida Esportiu B-Castelldefels i, amb 2-1 en el marcador (minut 86), va enviar un rebuig des de la seva posició de lateral en camp propi”, comenta ‘l’alma mater’ del club, Carlos De Frutos.

“El final va arribar amb un gol meravellós gràcies a l’aire que bufava aquell dia a Lleida. Aquest 2-2, jornada 30, recta final de lliga, va ser transcendent, ja que el Castelldefels va pujar com a campió, després d’empatar a punts amb el Santboià (gràcies al gol average, campió). Sense aquest gol de Juanito, els castelldefelencs haurien jugat la promoció”, afegeix. Memorable!.

NUMEROS DE CRACK AMB EL CASTELLDEFELS

Natural de Castelldefels, Juanito va començar a fer els seus primers passos a Gavà (2010-2014), es va convertir en jugador groc a mitjan temporada 2014-2015. Amb l’única excepció de tres mesos (2018) al Prat, el lateral va tornar a posar-se sota la direcció de Miki Carrillo. Ara és inamovible als seus 31 anys.

  • 221 partits oficials / 6 gols
  • 221 partits repartits així: 175 (Tercera Divisió), 31 (Primera Catalana), 13 (Copa Catalunya), 1 (Campionat Catalunya Amateur) i 1 (Copa Federación)
  • Jugador en la història de la UE Castelldefels amb més temporades disputades a Tercera (9)
  • 4t jugador groc amb més partits disputats a Tercera (175) (el rècord l’ostenta Alberto Marcos amb 245)
  • Primer jugador que arriba a les 10 campanyes al Primer Equip groc des de David Aguilera (qui ho va aconseguir en la 2005-06 per a un total final de 12)
  • Futbolista castelldefelenc amb més partits disputats a Tercera
  • Un dels 5 únics jugadors que ha superat el llindar dels 200 partits oficials amb l’equip des del 1990 (els altres són Alberto Marcos, Gilberto Braz de Oliveira, Jorge Sánchez i David Aguilera)
  • Únic jugador en la història del club que ha vestit la samarreta de la UEC en 4 competicions oficials genèriques diferents: Lliga (Tercera i Primera Catalana), Copa Catalunya, Campionat de Catalunya Amateur i Copa Federación
  • Guanyador de 2 títols officials amb la UE Castelldefels (Lliga del grup 2 de Primera Catalana i Campionat de Catalunya Amateur, temporada 15-16)

FONT: CARLOS DE FRUTOS/UE CASTELLDEFELS