Joventut Bisbalenca-Cubelles: els primers del curs

La Bisbal del Penedès va obrir aquest dissabte la temporada 2020-2021 amb un partit entre Joventut Bisbalenca i Cubelles B. Gairebé 50 persones es van donar cita en el camp mentre l’afició els seguia des de fora com podia

Joventut Bisbalenca, Cubelles
La Bisbal del Penedès va acollir el primer partit de la temporada 20-21 // FOTO: J.B.

Federico Hernández, president de la Joventut Biscalenca, és el viu exemple del pensament d’un club de Quarta Catalana que fa un pas endavant enfront de la criris del coronavirus. I tot va sortir perfecte, ja que tots es van multiplicar sota un sol espectacular. D’aquesta experiència cal prendre nota i extreure conseqüències.

“Em va dir el nostre Delegat de la FCF Josep Vives que era el primer partit que es jugava a Catalunya i tot va ser molt bé. És una celebració que entra en els actes de la Festa Major del poble en la seva XXXVII edició. Entre els dos equips i personal de junta seríem unes 40/50 persones, hi havia molta gent veient-ho des de les tanques ,com es podia”, comenta a Futbolcalunya, Federico Hernández, amb només sis mesos en el càrrec

Es van seguir totes les pautes. “Els vestuaris estaven tancats, no es van fer servir per part de cap equip, però van adaptar una zona perquè Cubelles pogués canviar-se sense ser molestats i per a nosaltres; després vam estar molt separats les dues banquetes. Control de temperatura no es va realitzar, vam posar un lloc amb gel desinfectant per a tots, va ajudar tothom inclosos els jugadors”. La línia la marca “el Portal del Federat perquè allí facilita als futbolistes la ‘Declaració de responsabilitat’ i, si no la tenien, no podien jugar; és més, l’àrbitre va ajudar aquells que els feia falta fins i tot els jugadors del Cubelles les van signar allí mateix. Els àrbitres? Molt bé. En teoria també han de tenir aquesta Declaració però jo no la hi vaig demanar”.

Aquesta és la realitat de dos equips de Quarta Catalana que, per descomptat, no han passat proves de PCR. “Nosaltres, cap, a nivell de club ni ningú ens han dit si es faran amb les revisions mèdiques o el que serà necessari. Els nostres jugadors fa més de dues setmanes que entrenan i estan controlats”. Hernández entén que “cal tenir moltes precaucions i així ho vam fer aquest dissabte perquè els nostres jugadors ja el necessitaven i era un partit de Festa Major”.

Cal prendre nota perquè el president de la Joventut Bisbalenca crida a la realitat: “Jo treballo en hostaleria i ho faig cada dia, cal seguir encara que hi hagi qui pugui pensar que és una cosa frívola. Nosaltres no volíem que aquesta tradició es perdés i prenem totes les mesures”