Josu Currais, el motor del gran inici del Peralada

Quatre convocatòries de Josu Prieto Currais, 279’ jugats sobre 360, 3 gols i 3 assistències converteixen al polivalent carriler esquerrà asturià (Langreo), encara que castellonenc d’adopció (Castellò d’Empúries), en la clau del Peralada 2021-2022


Experiència i qualitat col·loquen a Josu Prieto Currais al capdavant d'aquest nou Peralada de Simón // FOTO: Joan Agustí

Experiència i qualitat col·loquen a Josu Prieto Currais al capdavant d’aquest nou Peralada de Simón // FOTO: Joan Agustí

Gràcies a Josu Currais, un terç dels gols marcats pels xampanyers, unit a la serietat defensiva que marca el porter David Aroca i l’equip, col·loca als d’Héctor Simón en una segona plaça endiviable.

És molt aviat per a saber o endevinar el futur d’aquest equip que el curs passat es va quedar més prop del descens que de l’ascens.

JOSU CURRAIS BRILLA

Josu es va estrenar en la primera jornada del 2020 a les ordres d’Albert Carbó, va acabar amb 18 titularitats i 6 gols. Però aquest futbolista (només té 28 anys), en un grau excepcional de forma, es manté amb tota l’ambició a Peralada encara que podria haver jugat en molts llocs.

De fet, el ‘món’ de Josu Currais ofereix una fitxa excepcional des que va començar a néixer en el futbol base de Barcelona i Espanyol perquè la seva família va aterrar a Castellò d’Empuries quan només tenia 4 anys. Després…. Olot, La Jonquera, Extremadura i Llagostera.

Clar que ningú pot oblidar el seu pas per Terracina (Itàlia), Gornik Leczna (Polònia), Wilmington Hammerheads, FC Cincinatti (EUA), SJK Seinäjoki i FC Lahti (Finlàndia), Excepcional trajectòria i, ara, Peralada amb un objectiu molt clar.

L'asturià de Castellò d'Empuries ja ha aconseguit tres gols en aquests 4 partits de Lliga // FOTO: CF Peralada

L’asturià de Castellò d’Empuries ja ha aconseguit tres gols en aquests 4 partits de Lliga // FOTO: CF Peralada

SIS PREGUNTES, SIS 

Al partit contra el Peralada, dos gols i dues assistències a quatre dels cinc gols. Es pot dir que és un dels teus partits més complets de la teva carrera?

El partit contra l’Ascó, possiblement, sigui un dels partits més complerts que he fet, i també, possiblement, un dels que millor m’ho he passat jugant a futbol.

Segons les nostres estadístiques, ja portaves un gol i una assistència, amb la qual cosa has participat activament a 6 dels 9 gols del Peralada aquesta temporada.

Doncs ho valoro positivament perquè crec que m’estan sortint bé les coses, col·lectivament i individualment, llavors no puc demanar més.

En la teva opinió, què ha canviat al Peralada amb l’arribada d’Héctor Simón?

Crec que som un equip amb una identitat ben clara i tenim clar què hem de fer i com ho hem de fer. Cadascú ho dona tot pel company que té al costat, i això crec que és molt important! El míster li dona molta importància al conjunt, al fet que anem tots a una, al companyerisme, a la positivitat i sobretot a no tenir por a fallar.

“SERIA UN ERROR PENSAR MÉS ENLLÀ DE CADA PARTIT”

La teva posició al camp no és la d’un golejador a l’ús, però la temporada passada vas ser el màxim realitzador del teu equip a la primera fase amb 6 gols. En 4 jornades d’aquesta ja en portes 3. Creus que pot ser la temporada del teu rècord golejador.

Realment no és una cosa que em preocupi gaire. Tant em fa marcar com assistir. Només vull guanyar i que l’equip pugui sumar el màxim de punts possible.

El Peralada és a la zona alta després de l’inici de Lliga. Com veus en general a l’equip i on creus que pot arribar?

Nosaltres lluitem partit a partit. Encara està molt lluny el final de lliga… llavors crec que seria un error pensar mes enllà de jugar cada partit com si fos una final… però somiar és de franc i tothom te somnis…

A qui li vas dedicar la teva actuació de dissabte passat?

Com sempre ho faig: a la meva família, als meus pares, la meva parella Judit i al meu fillol Pol de només 2 mesos i mitg.