Jordi Terés: “Ser directiu suposa tenir responsabilitats i cal complir-les”

Vicepresident de Lleida (FCF), responsable de la Coordinació de Delegacions, Jordi Terés (Vilanova de la Barca, 55 anys), exjugador Lleida, Vilanova B, At. Segre i Torrefarrera, extècnic i directiu Vilanova B i federatiu des del 2005

@ManuelSeguraM
Jordi Terés, Lleida, FCF
Jordi Terés, vicepresident de Lleida/FOTO: FCF

Si hagués de qualificar l’actual moment del futbol a la seva Delegació, quin seria?

Entre un 9 i un 10, ja que (crec) s’està donant una gran cobertura a nivell del futbol català.


A Segona només el Girona. Vergonyós, no?

Tots sabem que, Barcelona i Espanyol a part, la resta del futbol català és difícil que estigui a l’altura d’una Primera Divisió; sí que crec que Tarragona, Lleida i Girona hauríem d’estar, com a mínim, a Segona A però la realitat és que donem per al que donem i jo dono gràcies per tenir un equip en Segona A.

Ser Delegat significa emportar-se tots els pals dels seus clubs i ser responsable de tot el que no funciona?

Això és el que representa ser un Delegat de la FCF; el primer que cal fer és estar al servei dels clubs i del futbolcat i ser pròxim als clubs de la seva Delegació.

“Sí, m’ha sorprès Joan Soteras”

En les últimes eleccions a la FCF (2011), Lleida va presentar 98 signatures de suport a Subies per 18 de Llauradó. Aquesta va ser una de les claus del triomf. Segur que no ho ha oblidat.

No. D’aquestes 98 signatures, més les 12 de Pirineus, que també són futbol lleidatà, no m’oblidaré mai i ja fa 15 anys que estic com a federatiu.

Lleida, Jordi Terés, FCF
Lleida va ser qui més vots va donar a Subies en el 2011/FOTO. futbolcatalunya

Sorprès pel primer any de gestió Soteras?

Sí. Hi ha hagut un canvi important perquè veníem d’un president (Andreu) que va transformar la Federació i m’ha sorprès Joan Soteras perquè ha intentat donar-li a la gent unes responsabilitats que, si se sap portar-les, poden aportar molt al futbolcat.

Molt es va parlar de continuisme en la direcció de la Fede, però sembla que cada mestre té el seu llibre. Això és bo?

Joan Soteras té el seu estil mentre que el d’Andreu era totalment diferent; sempre he qualificat a Joan com un ‘gat vell’, té les seves idees i la seva forma de gestió que no és ‘errada’, és un altre estil i, si dona la confiança a la gent que ha de donar-se-la, va pel bon camí.

“Joan és un ‘gat vell’ i té les seves idees ”

Per a un ‘gat vell’ ja estan bé quatre anys de mandat?

En Joan té moltes experiències i al final sobre el tema del mandat…tenim el compromís d’aquests tres anys per a estar al 100% al seu costat i en tres anys la gent que estigui al seu costat decidirà si ell ha de continuar o ha d’haver-hi un altre president.

L’arribada d’un executiu com José Miguel Calle, un home del futbol sala, a la Presidència com a adjunt minimitza el poder/la influència dels vicepresidents? És més, a Terés l’afecta com a Coordinador de Delegacions?

No, en cap moment ha intentat explicar el president les funcions del Sr. Calle. Els vicepresidents seguim amb la nostra feina i, si més endavant el president veu que Calle ha de tenir una responsabilitat superior, ens ho comunicarà. Simplement va dir que seria un adjunt a Secretaria i Presidència i intentaria ajudar a les Delegacions.

Si vostè escolta en una junta: “qui no estigui content, aquí està la porta”, què fa?

A vegades diem coses desafortunades en un moment donat i crec que es van intuir aquestes paraules com una amenaça i no ho eren. Havíem de tenir un respecte en aquell moment per les paraules del president.

“En cap moment ha explicat el president les funcions del Sr. Calle”

És a dir que aquesta situació sí que es va produir

Sí, clar.

Ser responsable subsidiari de la gestió federativa, què suposa?

Tots sabem que ser directiu de la FCF suposa tenir responsabilitats i cal complir-les; no sols som responsables de les nostres facultats sinó de tot el futbolcat.

Jordi Terés, Lleida, FCF
Terés, a la seva Delegació/FOTO: futbilcatalunya

La identitat clubs-afició s’ha deteriorat respecte a anys enrere.

La societat i el perfil de la gent ha canviat, és més difícil per la mena de directiu que tenim, a vegades, intervenir en les relacions amb els clubs però al final tots hem d’anar plegats per a millorar l’esport.

Creu que els clubs de Lleida estan satisfets amb la dedicació d’aquest Delegat?

Jo porto 15 anys com a Subdelegat, Delegat i responsable del futbol territorial i, no és que em diguin que estan contents o descontentaments, sinó que sóc jo qui està content dels clubs. Tots nosaltres hem d’estar al costat seu.

Tothom es queixa que paga molt, els primers els clubs, no creu que es podria fer d’una altra manera en la FCF per a evitar que hi hagi massa negoci en aquest futbol?

La preocupació del president i de la junta és millorar tot. És cert que el futbol costa diners, els clubs fan un esforç com la FCF perquè sigui viable. Amb aquesta campanya ‘Tots som un equip’ hem acabat de fer un volt més al futbol. També és normal que hi hagi gent que ho vegi com un negoci.

“Altra vegada Subies? I per què, no?”

Vostè ha viscut la presidència d’Andreu Subies al capdavant del futbol català. El millor president de la història?

Dels últims cinc presidents que he conegut, ha estat el millor. No puc parlar de tota la història perquè a molts no els he conegut i segur que hi ha hagut més d’un important.

S’imagina a Subies, una altra vegada, al carrer Sicília?

No m’agrada parlar d’un futur a tres anys i he de guardar un màxim respecte al president que tenim però… per què, no?

Jordi Terés, Lleida, FCF
Federatiu a la delegació de Lleida des de 2004/FOTO: futbolcatalunya

I vostè, es veu màxim responsable del futbolcat en uns anys?

No, Jordi Terés no vol ser president de la FCF sinó una persona que ajudi al futbolcat i ara complir des de la Delegació de Lleida; si un dia, no sé quin dia pot ser, haig de servir en una altra cosa a la FCF i, si es compta amb mi, serviré.

“ Jordi Terés no vol ser president de la FCF ”

Una curiositat: Luis Rubiales és un il·luminat o un revolucionari

Luis Rubiales acaba d’arribar a la RFEF, va en gasolina, segur que té moltes il·lusions i al final sabrem si ha estat bo o no. Ara com ara domina el futbol espanyol.

Alguna cosa que afegir?

A mi m’agrada sumar perquè sempre he fet això pel bé del futbolcat. Jo em sento satisfet quan els mitjans expliquen el que es fa bé, sóc positiu i intento donar un missatge positiu per a tothom.