Jordi Masó: “Ens hem quedat amb l’espina clavada”

La UE Olot mai podrà saber com hauria acabat aquesta temporada, la millor de la seva història. La temporada vinent, voldran rematar la feina feta, però no serà gens fàcil

@JordiGrifol
Olot, Jordi Masó
Jordi Masó, celebrant un gol / FOTO: Núri Marguí – UE Olot

La Segona B ja s’ha donat per finalitzada, només es disputaran uns play-off d’ascens exprés i no hi haurà descensos. L’Olot era una de les revelacions de la categoria, sent la millor defensa del grup III, sent a cinc punts dels play-off i desplegant un joc atractiu. Ara, però, ja comencen a pensar en la temporada vinent, on voldran seguir la dinàmica ascendent dels últims anys, malgrat que les incerteses encara en siguin moltes. N’hem parlat de tot plegat amb Jordi Masó, un dels capitans de l’equip de la Garrotxa i peça important al mig del camp.

L’aturada de la competició pel coronavirus us va enxampar possiblement en el millor moment de la història del club. La millor defensa de la categoria i a cinc punts dels playoffs.

Estàvem en una molt bona dinàmica i és evident que ens va fer ràbia, però són coses que no pots controlar. S’estava reflectint el bon treball que portem fent els últims anys, però la situació és la que és…

Ara ja és pura especulació, però us vèieu fent playoff?

Tal com anaven els números i la dinàmica que portàvem, tots teníem la il·lusió d’arribar als play-offs i de lluitar per aconseguir-ho, però si hi haguéssim arribat o no, no ho sabrem mai.

 

“Tots teníem la il·lusió d’arribar als play-offs”

 

Finalment sembla que seran els quatre primers de cada grup que celebraran el play-off; en cas contrari, només pujarà el primer classificat. Això es pot considerar just?

Es prengui la decisió que es prengui, serà injust. Per un motiu o per un altre. La RFEF ha intentat fer que fos el més just possible, però és absolutament impossible fer content a tothom… Des de l’Olot acceptarem la decisió que prenguin encara que, evidentment, fa ràbia, ja que ens veiem amb aspiracions de play-off. És una situació excepcional.

Creu que es respecta i es tracta prou bé la figura del futbolista semiprofessional (pràcticament professional a Segona B) per part de la RFEF i de l’AFE?

Per mi, ets futbolista professional quan estàs en nòmina i és la teva feina. I a Segona B això passa. Però nosaltres hem acabat la lliga i el futbol professional no, es mouen molts més diners a categories superiors. Pel que fa als entrenaments dels equips que fan el play-off, la federació haurà de ser coherent i assegurar-se que tots els equips tinguin les mateixes possibilitats.

Olot, Masó
Jordi Masó, en un partit / FOTO: Nuri Marguí – UE Olot

Si s’estrenés la Segona B Pro la temporada vinent, hi seríeu. Però sembla  que es prepara per a la temporada 2021-22. Així, hi haurà 98 equips a la Segona B. Això devalua la categoria?

Evidentment, ens perjudica, perquè ens trobarem a una Segona B més diluïda. Serà molt més difícil pujar. Deien que fer la Segona B Pro la temporada vinent no era just perquè les regles de competició ja estaven donades, però penso que tots els equips sempre volen quedar el més amunt possible i, si s’hagués dit des d’un inici, no hauria variat massa la classificació actual. Però també entenc que no agradés perquè seria estrany implementar-ho sense haver-ho anunciat abans.

 

“Jo donaria continuïtat a tothom”

 

Ara que hi haurà tants equips a Segona B, potser seria l’oportunitat de plantejar una lliga de filials.

Sí que és veritat que els filials tenen un pressupost més elevat i pot haver-hi certa desigualtat, però els hi interessa competir, i això a la Segona B està assegurat. Aquest any, al nostre equip hi havia l’Arnau (Comas) i en Peque, i n’estic segur que el que han après aquí no ho haguessin après al Barça. Per tant, penso que és necessari que aquests jugadors joves puguin competir en una categoria així. Es tracta de fer balanç de tot plegat.

La gran temporada que ha fet l’Olot, pot tenir continuïtat la temporada que ve?

La intenció és aquesta. Per això mateix es vol mantenir el bloc. S’ha anat donant continuïtat a la majoria de jugadors, portem uns quants anys de treball i al final, tot això s’ha vist reflectit en aquests últims mesos, on hem estat tan i tan bé. S’ha de valorar molt això, jo donaria continuïtat a tothom.

Any rere any dona la sensació de millora constant. La Segona A es veu més propera?

No! Que aquest any haguem fet una bona campanya no implica que l’any que ve comencem igual, i més després de tants mesos parats. Començarem de zero i, en una categoria tan competitiva, podríem començar amb problemes. Haurem de ser humils i treballadors, com hem sigut fins ara. A partir d’aquí, si els resultats es donen, per què no? Però seria un error obsessionar-nos o pensar que després d’un bon any ho tornarem a repetir fàcilment.

 

“Sempre hi ha un plus extra si jugues a casa teva”

 

La filosofia del club, amb jugadors formats als Països Catalans i amb un bon nombre de garrotxins, deu ser un factor important al vestidor.

Sí. A mi això és una cosa que m’agrada molt. És un valor afegit que li dóna al “producte de la terra”. Som professionals i allà on vas sempre dones el 100%, però sempre hi ha un plus extra si jugues a casa teva, t’hi sents molt més representat. El sacrifici i la implicació de tots els jugadors és brutal.

Masó, Olot
Agraït pel treball del club garrotxí/FOTO: UE Olot

Com es treballa amb Raúl Garrido?

Molt bé. És una persona amb qui es pot parlar d’absolutament tot. Pel que fa el joc, és un plaer. La filosofia de joc que han implantat tan ell com en Kevin lliga molt amb els jugadors que tenim aquí. Hi hem guanyat molt amb ells.

 

“Amb Garrido es pot parlar d’absolutament tot”

 

Després de renovar, explicava que aquesta temporada és “una obra inacabada” que vol rematar.

Ens hem quedat amb l’espina clavada. És com un quadre inacabat que falta pintar. Ens ha faltat el final de temporada i, de cara l’any que ve, la intenció és rematar-ho de la millor manera.

Suposo que ja esteu de vacances, però pensant en la temporada vinent.

Estem de vacances, sí. Però també a l’expectativa de com serà la temporada vinent, la pretemporada… Portem molts mesos inactius i encara en queden mes, s’ha d’intentar mantenir la forma i tenir una mica de cap, són molts mesos parats.