Jon Bakero, de la Blanca Subur a crack USA

Va emprendre com molts altres un viatge al desconegut però poc ha trigat a triomfar. Jon Bakero va sortir de Pins Vens i va arribar a Amèrica per triomfar. Aquí està el millor futbolista universitari de l’any

EDUARDO BERZOSA
Joan Bakero, millor futbolista universitari a USA

Porta quatre anys estudiant en la Wake Forest University des d’on no només ha cursat els seus estudis corresponents sinó que també ha guanyat Lligues i ha contribuït a la història del centre que l’ha recolzat des del primer dia en la ACC Championship. Va ser sortir de la Blanca Subur i Jon, fill del mític José Mari Bakero i nebot de l’exfutbolista del filial blaugrana Jon Bakero, està vivint tot un somni als seus 19 anys. Triat com a Millor jugador de l’última Lliga universitària, ha vist culminat un altre gran repte.

“L’experiència a Estats Units ha estat genial, m’ha ajudat a fer un salt al futbol professional i estic molt agraït”, afirma des d’USA Jon a qui recorda amb tot afecte el director de la Blanca Subur i extècnic seu, Josep Pascual. “Des que es va iniciar en el futbol amb 4 anys va estar amb nosaltres i, encara que els seus primers passos els va donar com a porter, la constància en la seva etapa de juvenil l’ha portat a ser el gran futbolista que demostra ser ara”, comenta Pascual.

Una fotografia per a la història. De la Blanca a USA i de Bakero (José Mari) a Bakero (Jon)/ FOTO: EDUARDO BERZOSA

El veterà formador de la Blanca creu que en Jon és “un migcampista que pot jugar en qualsevol posició ja sigui com a punta d’atac oferint assistències o anotant gols. Té un gran físic (1’92), un jugador total”.

Bakero és tot un referent per al futbol universitari i un representant espanyol més present en la NCAA on els xavals s’han hagut d’espavilar moltíssim per poder finançar-se els seus estudis. La prova era difícil però aquest inconformista lluitador està demostrant que per les seves venes corre sang d’autèntic crack.