Soteras: “Superar el llegat de Subies és molt difícil”

Joan Soteras és un home lligat al futbol durant tota la vida. Per descomptat que el seu pas per la presidència del CE Sabadell és història i ara pretén repetir al capdavant de la Federació Catalana. Aquest dimecres recollirà les seves paperetes

Joan Soteras,president de la Federació Catalana // FOTO: FCF
Joan Soteras,president de la Federació Catalana // FOTO: FCF

MANUEL SEGURA @ManuelSeguraM 

Tota una vida en el futbol, 7 anys com a president -amb dos històrics ascensos a 2aA i B-, 15 com vicepresident del CE Sabadell i set anys com a vicepresident al costat d’Andreu Subies. Ara li arriba un repte complicat quan el seu ‘rellotge’ va marcar 70 anys aquest passat divendres, un ‘juvenil’ amb ganes de marxa.

La vida no canvia, es complica una mica més.

Llavors, per què vol ser president de la FCF?

Perquè entenc que després de la marxa d’Andreu a l’Espanyola tenim l’oportunitat de poder treballar quatre anys més pel nostre futbol. Tant els meus companys de junta com jo ens veiem amb forces per seguir la línia que ha traçat Subies; en la vida es diu que el que funciona, no cal tocar-ho

Digui’ns una cosa, una, que calgui retocar perquè ha funcionat malament o no ha funcionat.

Jo només diria alguna cosa que estic pensant a fer que en aquesta última època no s’ha pogut fer o no hem pensat.

Què milloraria?

Cal prestar molta atenció al futbol amateur. Des de la Federació hem dut a terme moltes campanyes i cal tornar a les categories més baixes (Quarta Catalana, Tercera i Segona). Cal lluitar per aquest futbol, hi ha moltíssimes llicències i cal intentar ajudar-los una mica més.

“CAL PRESTAR ATENCIÓ AL FUTBOL AMATEUR” 

En l’única cosa que se’ls pot ajudar és amb diners.

Nosaltres no estem aquí per guanyar diners sinó perquè, si n’hi ha, s’ha de revertir en el mateix futbol, en els clubs. I això que fins ara s’ha repartit alguna cosa, el que s’ha pogut, i cal buscar més. No sé com s’instrumentarà però la junta ha de trobar la solució.

Amb vostè la Mutualitat serà gratis?

No. Per aquí no es pot passar. La mutualitat ha de seguir el seu camí de sanejament, molt bon servei i bons metges.

Què li han dit a casa?

Casa meva és la meva dona. Jo li vaig preguntar què li semblava i ella em va dir que el que jo cregués. El que crec és que em presento.

Als 70 anys no li fa venir ganes de marxar i quedar-se a casa seva?

No. Qui es queda a casa als 70 triga poc a morir-se i jo vull trigar molts anys a fer-ho, necessito molta activitat. Amb 70 anys encara puc fer moltes coses.

“LA MUTUALITAT NO SERÀ GRATUITA” 

Joan Soteras tindrà sou si surt president?

No. Com a president, ni un euro, en principi.

I en final?

Tampoc. Tots sabeu que per cobrar cal passar per una Assemblea i aprovar. Jo T’asseguro que no vaig a cobrar.

Andreu Subies serà una gran ombra o un suport?

És un gran suport. A part de ser expresident i vicepresident de l’Espanyola és el meu amic i als amics sempre els pots demanar consells perquè seran bons.

Què li ha dit?

Fa tres mesos que intuíem que podríem anar per aquest camí.

L’oposició de Soteras és Soteras?

Jo no sé si tinc oposició.00

“SI N’HI HA UNA CANDIDATURA MÉS, ENS VEUREM” 

Li agradaria un procés electoral?

Si el tinc, jugarem el partit; si es convoquen eleccions és perquè es facin, però, si no és així, és perquè ningú vol. Tot implica recollir els avals reglamentaris i legals i, si n’hi ha alguna candidatura més, ens veurem l’Octubre i guanyaré.

Tan clar ho té?

Sí, per quatre anys, i després ja veurem com van les forces.

En resum: què li pot oferir Soteras al futbol català en aquests propers quatre anys?

Subies ha realitzat un gran treball i poques coses, sembla, que es puguin fer. Sempre les haurà però és molt difícil superar aquest llegat. Puc oferir algunes innovacions informàtiques i màxima atenció al futbol amateur i un servei extraordinari per als clubs, aquest és el meu objectiu.