Joan Soteras: “No us fallarem”

El nou president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, va prendre possessió aquest dijous del càrrec que li habilita com a tal fins a setembre del 2022

Joan Soteras, president de la Federació Catalana de futbol //  FOTO: FCF
Joan Soteras, president de la Federació Catalana de futbol // FOTO: FCF

PRESENTS I ABSENTS

Joan Soteras va prendre possessió aquest dijous del càrrec de president de la Federació Catalana de Futbol fins a setembre del 2022. Envoltat de molts dirigents de clubs que li han donat el seu suport a aquest precipitat procés electoral i d’altres que no, però han volgut estar en l’acte, l’expresident del CE Sabadell es va comprometre “a treballar per a vosaltres” en clara referència als clubs de Catalunya.

No us fallarem”, va afegir, “tenim per davant quatre anys il·lusionants. És un plaer arribar a aquest càrrec. A ningú se li escapa que s’ha fet una gran feina per convertir a aquesta Federació en model per a molts”. El punt final a un discurs mesurat de tres minuts va tenir el següent corol·lari: “Som una junta continuista i orgullosos de ser-ho però amb idees pròpies”, va finalitzar.

La cita, que es va dur a terme a la Sala d’Actes del carrer Sicília, va comptar amb el Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras, els presidents dels clubs catalans professionals (Josep Mª Bartomeu -FC Barcelona, Carlos García Pont – ‘vice’ RCD Espanyol, Delfí Geli -Girona, Xavier Llastarri – Reus D., i Josep Mª Andreu – Nàstic) així com molts representants de Segona B i Tercera Divisió.

Absències destacades les van protagonitzar els expresidents Jaume Roura, Jordi Casals, Jordi Roche i Ricard Campoy per un error en la convocatòria. La FCF va presentar disculpes a Campoy, va acceptar la no compareixença de Roura i ‘no se sap-no contesta’ respecte als dos Jordis. Per descomptat, Andreu Subies, actual vicepresident de la RFEF, no se la va perdre.

FIGUERAS I ELS VALORS

Gerard Figueras, per la seva banda, va treure el llibre dels millors honors per a la FCF: “És tracta de la Federació esportiva més important que tenim a casa nostra, pel conjunt de l’esport i la societat, amb més de 150.000 llicències federatives. És una entitat eficaç en la gestió i referent i exemple a seguir per la manera de transformar la societat, construint des de la base i transmetent els valors del futbol als ciutadans”.

El repte, segons Figueres, passa per mantenir-se com a “referència mundial . Si som referència mundial no és per casualitat, sinó perquè hi ha molta i bona feina darrera. La FCF ha de ser el far per a la resta de federacions, però també de la societat. L’esport compta, i a través de l’esport podem canviar el món”.

PENDENTS DEL TCE

Per cert, aquest últim procés electoral segueix pendent de quatre recursos presentats davant el Tribunal Català de l’Esport. No obstant això, en la Catalana estan molt tranquils: “Com sempre s’ha respectat la legalitat escrupolosament.

El procés ha estat impecable i sense cap incident remarcable”, va assegurar el president de la Junta Gestora, José Domingo Valls com introductor d’una presa de possessió que va comptar també amb la presència de l’expresident Andreu Subies.