Joan Soteras: “La situació del Reus està passant de mida”

El president de la Federació Catalana, Joan Soteras, torna a advertir al CF Reus Deportiu que, si no paguen els 221.000 euros de deute, seran exclosos de la competició. Si ho fan, “en dues hores tenen les llicències de la RFEF

@ManuelSeguraM
Soteras, FCF, Reus Deportiu
Joan Soteras, president de la Federació / FOTO: FCF

La realitat que presenta el CF Reus Deportiu cansa a tothom. Per exemple, al president de la Federació Catalana, Joan Soteras: “Jo no vull parlar de vergonya però el cas està passant de mida. Anem de solució a no-solució i la Federació ha fet i fa tot el possible per a trobar una sortida fregant situacions difícils. Semblava que tot ho tenien solucionat i ara sembla que no”.

Segons el màxim responsable del futbol català “si fossin solidaris, haurien de dir alguna cosa perquè estan produint danys col·laterals a tercers; l’FCF no pot decidir res. Tot el que se li va demanar al Reus ho ha presentat i ara l’única cosa que han de fer és pagar els 221.000 euros pels deutes del filial; això és el primer i, si no és així, l’RFEF no li aixecarà el veto ni tramitaran fitxa. Si no espavilen, seran exclosos de la competició”

FCF, samarretes
Noves samarretes per la temporada 2019-2020/FOTO: FCF

Sempre ha estat clar que “si haguessin renunciat a la categoria, hi ha altres clubs que podrien haver pujat”. Atenció a aquestes paraules de Soteras perquè deixen oberta la porta legal de possibles danys i perjudicis atès que “es tracta d’un cas excepcional que ens ha tocat viure a Catalunya. No sé si la nostra Assemblea pot canviar els estatuts en tractar-se d’un tema nacional”. En resum: “si no compleix, jugarem 19 en Tercera i 17 al grup 1 de Primera Catalana i no serà perquè no hem fet tot el possible”.

Per cert, aquest dimecres està prevista una reunió en el Jutjat Mercantil de Reus entre l’administrador concursal, la propietat del club i ‘nous inversors’ de cara a trobar una viabilitat per als roig i negres

Un títol, com a mínim

Soteras ha destacat aquest dimarts en la seu de la FCF que aquesta temporada 2019-2020 ha de mostrar resultats òptims en les categories inferiors. Així li ho ha dit als nous tècnics: “Aquesta és la meva aposta particular per a aquesta temporada, guanyar un Campionat d’Espanya de futbol onze. Amb les llicències que tenim i les pedreres que hi ha a Catalunya ha de caure un títol, com a mínim, cada curs i així li ho he dit als seleccionadors. Quan era president de club jo volia punts perquè és de l’única cosa que s’acorda l’afició i aquí hauríem de guanyar. Vull guanyar algun Campionat d’Espanya aquesta temporada”