Joan Agustí: “Si mantenim el ritme no descartaria que l’Olot fes promoció”

El president del club garrotxí està molt satisfet amb l’arrencada del seu equip i afirma que l’objectiu és assegurar la permanència i després quedar com més amunt, millor. Agustí parla d’altres aspectes que envolten l’Olot en una àmplia entrevista a Futbolcatalunya

JORDI MESTRES
jmestres@futbolcatalunya.com

Joan Agustí al Municipal d'Olot // FOTO: Jordi Mestres
Joan Agustí al Municipal d’Olot // FOTO: Jordi Mestres

Fa sis anys que el nom de Joan Agustí i el de la Unió Esportiva Olot van estretament lligats. Amb l’actual president, el club ha passat de jugar a Primera Catalana a Segona Divisió B, on està fent un paper meritori. Arribats a la desena jornada l’Olot és vuitè amb 16 punts i es troba a només dos de la quarta posició. Si es manté el ritme l’equip dirigit per Edu Vílchez acabaria la lliga amb 61 punts, una quantitat de play-off. Les estadístiques i el president ho veuen possible.

Avui que estem a 27 d’octubre com està vostè i el seu Olot?

L’Olot no és meu, l’Olot és de tots els socis i a mi m’honra presidir el club amb uns companys de junta que treballem molt bé des de fa uns anys. L’Olot està bé i té la meitat de punts disputats més un i estem contents. Per a nosaltres la Segona B és una novetat, una categoria difícil i seria. Fem un esforç important estant en aquesta categoria i pensem que tenim un bon equip, un bon entrenador i una extraordinària afició, com hem demostrat avui.

S’esperava aquesta bona arrencada?

Bé, quan es comença la temporada l’únic que pots fer és fer un grup de jugadors amb perfils adequats, posar un entrenador i tenir un model de joc. Fem el que és ortodox i apostem pels jugadors de casa. L’Edu Vílchez ha contribuït a que aquest model de joc creixi i s’innovi. L’objectiu a principi de temporada era estar a la part alta de la classificació.

Recordo que a principi de temporada deia que l’Olot havia de quedar a la zona mitja alta tot i ser un debutant.

A la part mitja alta, sí, no ens confonguem. Si podem donar una sorpresa millor que millor. Volem fer els punts per a mantenir la categoria el més abans possible i acabar la primera volta amb la meitat de punts disputats. Si a la segona volta podem fer alguna cosa més, doncs magnífic. Si féssim 67 punts, que és la meitat, seria extraordinari.

Doncs van per bon camí perquè de moment es compleix la mitjana.

No la tenim ben bé, ara portem una mitjana de 54.

Ho té tot ben calculat, pel que veig.

M’agrada que l’equip sigui bastant regular, sense davallades. Els números que ens fem són aquests, però el futbol no són números. El més important és el proper partit. Si guanyem el dimecres ens posarem millor que la mitjana i si no el perdrem.

Amb els punts que m’està comentant, l’Olot acabaria la lliga en zona de promoció. Seria utòpic plantejar-se acabar entre els quatre primers?

Si la quantitat de punts és 65, 66 o 67, tenim la marxa que tenim ara i ens salvem aviat amb aquesta mitjana no descartaria que lluitéssim fins al final per a fer promoció. A Segona A? No ens ho hem plantejat perquè per a nosaltres és molt difícil.

I fer promoció?

Si estem a cinc punts de la promoció durant tota la lliga és possible que els últims partits tinguem l’opció de fer-la.

A nivell econòmic, jugadors i rivals diuen que l’Olot és un club ben sanejat.

Nosaltres sempre intentem fer bé les coses i tenir pressupostos que siguin assumibles. Cada final de temporada si hi ha dèficit la junta es responsabilitza del resultat econòmic del club. Fem un esforç per a tenir patrocinadors, fem un esforç per a tenir publicitat al camp i també per a tenir beques per als nens de futbol base. Tenim un pressupost molt compensat i una cosa que està molt per sobre del pressupost que és que tenim l’obligació rigorosa de complir amb totes les obligacions de la temporada.

Una d’elles és captar el màxim de socis possible a l’àrea social i engrescar la gent?

Home, complir els pressupostos en futbol implica una quantitat de feina impressionant. Estem fent un projecte de llarga durada i respectem als que hi havia abans de nosaltres. Quan ho deixem esperem que els nostres substituts ho tinguin com més fàcil millor.

Es planteja deixar el càrrec?

No, de moment tenim un mandat de tres anys i els pensem acabar.

Tornant a la pregunta anterior, que no m’ha acabat de respondre, 1400 socis ja són socis.

En tenim 1140. Has posat el quatre davant de l’u. El màxim històric era de 1162 a la lliga 55-56, el primer títol que va aconseguir l’Olot. L’objectiu d’aquesta temporada són 1200 i em sembla que fa temps et vaig dir que amb 1500 faríem la temporada més tranquils. Si hi ha aquesta quantitat de socis ve més gent al camp i hi ha més facilitat per a trobar publicitat. De totes formes, una voluntat que tenim és que l’Olot sigui de tots. Tenim un carnet de 95 euros i hem apostat per a fer un abonament barat i tenir molts socis. Un preu alt o una gran quantitat de socis a la vegada era impossible i havíem d’elegir entre una o l’altra. Preferim que sigui barat i vingui més gent.

S’està parlant molt del tema de les Inspeccions de la Seguretat Social. Què en pensa sobre això?

A mi m’agradaria que la Federació i la Secretaria General de l’Esport donessin el màxim suport, que ja ho estan fent, a les entitats sense ànim de lucre que es dediquen a fer altres coses. La carta que va enviar la Secretaria General de l’Esport em sembla correctíssima, tots els punts són molt encertats.

Situats 112 quilòmetres al nord de Barcelona es senten allunyats de tot?

Per això sóc molt fan vostre perquè parleu d’un equip de l’interior de Catalunya, que està lluny de Barcelona i de la capital de província. És lògic que l’Olot aparegui poc a tot arreu, però hi ha excepcions extremadament dignes com vosaltres.

Una última pregunta. S’atreveix a fer una promesa si l’Olot arriba a fer la promoció d’ascens aquest any?

(Riu). Si fem la promoció, no, però si pugem em tatuaré l’escut de l’Olot. Ho dic perquè és impensable que pugem. Estar a Segona B és un somni fet realitat i estar a Segona A és un miracle i com a miracle puc fer totes les promeses que vulguis.