Joan Agustí: “La proximitat li dóna sostenibilitat al futbol”

Joan Agustí i la seva junta directiva mantenen la seva aposta pel futbol social sostenible per afrontar la crisi del Covid19. L’Olot manté el pressupost i afronta amb el mateix projecte la nova temporada


El ‘geni’ volcànic d’Olot presideix el club de la Garrotxa des del 2007 // FOTO: Gentilesa Nuri Marguí

@JordiMestres_

L’Olot, que presideix Joan Agustí des de 2007, va patir un cop dur amb la pandèmia del Covid19. El coronavirus va impedir acabar la que fins aleshores estava sent la millor temporada de la seva història. Ara, gairebé vuit mesos després, els garrotxins volen seguir creixent.

Amb el mateix director d’orquestra a la banqueta i el 80% de la plantilla del curs passat. I és que la identitat és un dels pilars fonamentals d’aquest projecte.

“El futbol pot fer una aportació d’autoestima, d’il·lusió i de trobar-nos tots al camp”, explica al podcast de FutbolCatalunya. Tot i això, ara “el treball és complicadíssim”, ja que “hi ha una inseguretat impressionant. No hi ha seguretat en taquilles, socis, publicitat o patrocinadors i els ímputs són de color vermell”.

Les dificultats derivades de la pandèmia no impedeixen a l’Olot repetir el pressupost d’1.128.000 euros de la temporada passada. “Si volem un país millor serà assumint les responsabilitats i no enviant-les a un altre costat”, afirma un president, Joan Agustí, que assumeix les pèrdues derivades del club per a no generar dèficit.

“NO VAM AJUDAR LA RFEF”

L’Olot és un ‘rara avis’ al futbol de bronze. Tot i veure’s perjudicat per la decisió de la RFEF d’acabar la lliga regular a la jornada 28, no va anar als tribunals com per exemple sí va fer el Lleida Esportiu.

Joan Agustí explica aquesta decisió: “Nosaltres tenim un respecte a la Federació. La decisió era molt difícil. No va ser coherent, però abans ens van consultar a tots i les opinions eren interessades. La nostra la primera”.

“No vam ajudar. Aquesta és la veritat i s’ha de ser autocrític”, afegeix el president que declara tenir “total confiança en Joan Soteras” perquè “és una persona honesta i moltes vegades desconeixem un 90% del que passa i opinem d’un 10% que sí sabem”.

“INTENTAREM REPETIR L’ÈXIT ESPORTIU”

En l’apartat esportiu, es renova la confiança en Raúl Garrido i el seu cos tècnic. Segueix el gruix de la plantilla, en una ferma aposta pel projecte: “Nosaltres practiquem el futbol social sostenible. Tenim entrenadors catalans o dels països catalans i si et fixes amb jugadors de prop teu jugues amb 15 futbolistes de les comarques de Girona, 2 de Barcelona i 2 del País Valencià”.

Joan Agustí, Raúl Garrido, Kevin Sánchez i Sergi Raset, un bon equip // FOTO: David Planella

Han marxat Pep Chavarría i Marc Vito i s’han incorporat tres futbolistes. L’aposta pel futbol social sostenible – un terme repetit per part de Joan Agustí durant tota l’entrevista – és ferma. Perquè l’Olot vol repetir èxits passats. No a qualsevol preu, però sí d’una forma concreta. I és que com diu el seu president: “no som temeraris, però som valents”.