Javi Revert i Sergi Arimany, la parella 10 de la Tercera Divisió

Estem parlant dels únics dos futbolistes d’un mateix equip que han arribat als dobles dígits golejadors al grup 5. Revert i Arimany, com no podia ser d’una altra manera, també són la parella més realitzadora d’un Palamós que amb 40 gols és l’equip més prolífic ofensivament

JORDI MESTRES
jmestres@futbolcatalunya.com

Revert i Arimany ya han superado los 10 gols // FOTO: Gentilesa dels protagonistes
Revert i Arimany ya han superado los 10 gols // FOTO: Gentilesa dels protagonistes

Ningú ha marcat més gols que el Palamós a Tercera. Quasi dos per partit – 40 en 22 jornades – que converteixen al degà del nostre futbol en líder de la Tercera Divisió en aquest sentit. Gran part de culpa és de la parella que formen Sergi Arimany i Javi Revert, que han marcat la meitat dels gols del club. Tots dos són els únics d’un mateix equip que han superat els 10 gols cadascú. Amb 21, són la parella ofensiva més demolidora de tota la categoria.

Revert: “Sempre el busco per a que pugui marcar”

Els gols per a Revert no són qüestió d’aquest any, ja que la temporada passada en va fer 20. Segons el davanter ser l’equip més golejador de la lliga és bastant aclaratori de l’essència d’aquest Palamós: “Quan és així a la jornada 5 no diu res, però a la 22 indica que tenim molt de gol”. El motiu del registre realitzador és un canvi tàctic que apunta el nostre protagonista: “Normalment jugàvem amb un punta i hem passat a jugar amb dos per les baixes. Això ha ajudat a fer gols”.

Una necessitat que ha convertit el degà en el més temut per les defenses. Arimany és la referència, mentre que Revert juga per darrere i creu que “estem en un gran moment de forma”. Tot i no jugar com a referència, en Javi afirma que “jo tinc la mentalitat d’arribar a l’àrea i no sóc un mitja punta”.

31 gols en temporada i mitja ho confirmen, com també els dos empats a tres en les últimes jornades el potencial golejador del Palamós. No ha estat fàcil arribar a aquest punt, ja que “al principi ens va costar una mica entendre’ns i ara això ha millorat. Sempre el busco per a que pugui marcar i ell també ho fa amb mi”.

El vincle Arimany-Revert ve de lluny i “ens coneixem des de fa quatre o cinc anys i tenim una relació bona. No és el meu millor amic, però he anat a sopar alguns cops amb ell”. “Això ajuda”, sentencia el líder del Palamós.

Arimany: “Els nostres gols són gràcies a tot l’equip”

3 gols en els últims 3 partits i 6 en els últims 5. La ratxa d’Arimany l’ha permès posicionar-se al top de màxims golejadors de la Tercera i arribar als 10. Només un el separa del seu company Revert i això ve donat perquè “fem bastant bé les coses en atac. Jo i en Javi portem 10 gols cadascú, però això és gràcies a dues bones bandes, als migcampistes i la resta de l’equip”.

“L’estadi que tenim, per les dimensions i la gespa natural, ajuda molt”, apunta el ‘killer’, que afegeix que “els jugadors que tenim, començant per darrere, també afavoreixen”. Arimany i Revert són dos jugadors molt diferents i al primer li va costar fer-se un lloc a l’equip: “Personalment al començament de lliga no estava jugant molt. El tècnic va decidir jugar amb un davanter, que era en Javi, i està clar que jugar amb dos davanters és diferent”.

“Jo sempre dic que ens entenem bé a dins i a fora”, explica l’ex del Girona, el Llagostera, l’Olot, el Formentera o La Jonquera. Amb només 23 anys, el currículum d’Arimany és ampli i “he tingut la sort d’estar en equip molt seriosos i que treballen bé. Miro enrere i penso que a Llagostera i Olot podria haver fet les coses millor si hagués estat més madur”.

La clau de l’èxit, segons l’entrevistat, no resideix en les xifres: “En el tema golejador estic en el millor moment, però voldria destacar que és anímicament. No només pels gols”. Uns gols ben repartits entre tots dos i que, segons expliquen, no hi ha cap tipus de competició per a que un en faci més que l’altre. Potser per això, amb un equilibri matemàtic, estem parlant de la millor parella de la Tercera Divisió. La parella 10.

Parelles d’un equip amb més gols

  1. Javi Revert – Sergi Arimany (Palamós): 21 (11 i 10)
  2. Òscar Muñoz – Baruc Nsue (Cornellà): 18 (12 i 6)
  3. Manel Sala – Fran Erencia (Manlleu): 18 (16 i 2)
  4. Javi Sánchez – Albert Cuadras (Europa): 17 (12 i 6)
  5. Nils Puchades – Roland Garros (Montañesa): 14 (8 i 6)
  6. Jordi Martínez – Eloi Fontanella (Santboià): 14 (7 i 7)
  7. Ernest Forgas – Adri Díaz (Rubí): 14 (11 i 3)
  8. Sergi Moreno – Albert Virgili (Ascó): 13 (7 i 6)
  9. Pedro Garcia – Alejandro (Terrassa): 13 (7 i 5)
  10. Alejandro Cano – Rubén Epitié (Castelldefels): 11 (8 i 3)