Javi Revert, gols i fidelitat pel Palamós

El davanter del degà del futbol català va marcar vint gols la temporada passada a Tercera i en aquesta ja s’ha estrenat. Revert afirma estar molt a gust al Palamós i no està ha acceptat cap oferta… ni de l’etern rival Figueres

FOTO: radiopalamos.cat
FOTO: radiopalamos.cat

Javi Revert (1987) és un dels noms destacats de la Tercera Divisió. La temporada passada el davanter del Palamós va ser el quart màxim golejador del campionat amb 20 gols i ara, amb Carlos Martínez i Enric Gallego a Segona B, està cridat a ser un dels referents golejadors de la categoria. De moment, el pitxitxi del degà ja ha mullat i ho va fer a Vilatenim, en el derbi empordanès contra el Figueres. “L’important era treure tres punts i començar la temporada de la millor manera” declara Revert a Futbolcatalunya.com.

El Palamós no només va sumar tres punts, sinó que va trencar una ratxa d’imbatibilitat del Figueres com a local que feia 21 mesos que durava. La rivalitat, com explica l’entrevistat, ve de lluny: “Portem tres anys seguits enfrontant-nos al Figueres. Ells ens van guanyar els dos partits a la lliga la temporada passada i teníem ganes de que arribés aquest partit”. Tot i la claredat del resultat final, cal destacar que el Palamós ho va tenir difícil. I és que el Figueres es va avançar en el marcador i podria haver marcat el segon. Però no va ser així.

Els de Jordi Guerrero van empatar abans del descans i a la represa van confirmar un bon moment que dura des de principis del 2013: “L’any passat ens va costar una mica al principi i amb els reforços del mercat d’hivern vam millorar bastant. Esperem allargar aquesta dinàmica per a no patir tant com la temporada anterior”. La continuïtat de la bona dinàmica de la segona volta de l’any passat es veu reflectida en que a l’onze titular del passat diumenge només hi havia dues cares noves: Toni Cunill i Pugui.

“L’arribada de l’Oriol Alsina no ha suposat un gran canvi”

En canvi, el Palamós sí que ha canviat bastant a fora del terreny de joc. Edu Vílchez ja no ocupa la banqueta i el seu lloc ara és propietat de Jordi Guerrero. El gran arquitecte pel que fa a la direcció esportiva, però, és Oriol Alsina: “La seva arribada ha canviat coses, com per exemple la rutina d’entrenaments. És molt complidor i la gent creu bastant en ell”. Revert matisa que “l’Oriol no ha suposat un gran canvi” i desitja que “amb ell tot vagi rodat i les coses ens vagin molt bé”.

Però fins a quin punt de bé? El Palamós ha mantingut el bloc guanyador de la temporada passada (12 jugadors) i ha fitxat a futbolistes de qualitat com Pugui o Cunill sota la direcció esportiva d’Oriol Alsina. Javi Revert creu que “és difícil fixar un objectiu a la lliga. Volem sumar els punts per a salvar-nos i si ho ha aconseguim aviat lluitarem per estar el més amunt possible”.

Tres anys del binomi Revert-Palamós

Passi el que passi, tant Revert com el Palamós han anat a més any rere any. El projecte va començar a Primera Catalana i ara, a Tercera Divisió, l’equip sembla consolidat. El propi entrevistat tampoc es pot queixar de com li han anat les coses i explica que “els davanters estem per a fer gols i sempre n’he marcat bastants a Palamós. No em puc queixar de moment”.

Els sobrenoms de ‘Falcao’ o ‘killer’ que té el davanter al Baix Empordà no són casualitat i el propi Revert es sincera dient que “estic molt a gust a Palamós perquè jo visc a Girona i anar a un equip de Barcelona suposaria un viatge més llarg”. Als seus 26 anys, tampoc es pot descartar res: “Poden venir altres trens i no tanco les portes a ningú. De moment només penso en el Palamós”.

Revert: “No hi ha cap possibilitat que vagi al Figueres”

En Javi deixa clar que no acceptaria cap oferta que impliqués el llarg desplaçament a Barcelona. Ara bé, preguntat sobre si estaria disposat a recórrer els 43 quilòmetres que separen Girona de Figueres Revert dóna una resposta taxativa: “El Figueres ja m’ha fet alguna oferta, però no hi ha cap possibilitat que vagi allà perquè a Palamós hi estic molt bé”.

L’oferta de la que parla el nostre protagonista es va produir fa dues temporades, en el moment en que el Palamós depenia de si l’Espanyol B comprava plaça a Segona B per a poder jugar a Tercera. El Figueres assegurava la possibilitat de jugar sí o sí en aquesta categoria, però el golejador del degà va renovar abans de saber a quina categoria jugaria el Palamós: “Quan estàs bé en un lloc és difícil moure’s”.

Figueres, Palamós i Revert tornaran a veure’s les cares el proper 9 d’octubre a la Copa Catalunya. “Suposo que ens tindran ganes allà, però encara queda molt i ara ens hem de centrar en l’Ascó”. Fins aleshores el protagonista d’aquest reportatge seguirà marcant gols i estudiant alemany i anglès després d’haver-se llicenciat en enginyeria industrial l’any passat.

MANUEL SEGURA
msegura@futbolcatalunya.com