Jandro Orellana: “Ansu i Riqui vénen sempre a sumar”

Jandro Orellana és una de les grans estrelles del Barcelona B. García Pimienta, el seu entrenador, sap el seu valor encara que la fama és per a uns altres. Els blaugrana miren cap a Segona Divisió

Jandro Orellana, FCF, Promoció
Estil, classe i categoria del gavenc // FOTO: FCB

Estiu, Màlaga, Juliol……tot parla de vacances, en canvi el futbol ha de viure encara les seves millors pàgines aquesta temporada. Tot molt estrany…

Sí com bé dius, molt estrany, però, després de la situació tan complicada que ens ha agafat a tots per sorpresa, ara és molt il·lusionant per a tots

Què tal van aquestes sensacions de promoció?

Bé, l’equip ha treballat molt còmode, treballa bé, físicament arribem molt bé (i és molt important) després de tot el que ha passat. Per això crec que afrontem aquest play-off amb moltes ganes i molta il·lusió.

Es multipliquen les renovacions, vostè ja ho va fer fins al 2021, ara li ha tocat al seu entrenador. S’afronta molt millor una competició amb aquesta tranquil·litat?

Tots busquem una monotonia, estar a gust i que tothom estigui content en el seu lloc. La renovació del míster és molt important per als que vinguin i per als que estem. Ha estat molt bona notícia i seguir amb la mateixa idea de joc.

“La renovació del míster és molt important”

 

El Barcelona B prepara la cita enfront del Valladolid B pensant que és el màxim favorit o en aquesta mena de KO (i de caos) no n’hi ha?

En aquesta espècie de caos-coronavirus no hi ha favorits. Portem molt temps sense entrenar ni jugar, ens ha agafat a tots per sorpresa i haurem d’anar al cent per cent a guanyar el partit.

Fran, Jandro Orellana
El seu germà, Fran, nou jugador de la UECA / FOTO: UE Castelldefels

Encara que en l’equip juguin 11, 15 o 22 li molesta que li preguntem per la possible participació d’Ansu i Riqui?

Clar que no, per descomptat. Al final si han tingut l’oportunitat de pujar al primer equip ha estat pels seus mèrits i per la qualitat que tenen; estem molt contents que ens puguin ajudar en aquest play-off.

Són dels quals baixen i miren per sobre de l’espatlla?

Per sort, conec als dos molt bé, són dos nois normals i humils que els hi agrada jugar a la pilota i vénen sempre a sumar.

“Estem molt contents que Ansu i Riqui ens puguin ajudar”

 

Vostè és campió d’Europa i ja ha debutat en el primer equip (Cartagena) una de les grans perles de la pedrera del Barça, és a dir que la tensió (nerviosisme no crec) davant partits d’aquesta transcendència està mentalment superada?

Per sort he pogut jugar algun esdeveniment important i acabar amb victòria encara que al final l’esportista s’ha de marcar reptes a curt i llarg termini. Aquest play-off ens genera molta il·lusió i poder acabar aquesta temporada amb un ascens seria una bona notícia per l’equip i per al club.

Jandro Orellana
Atenció amb aquest campió d’Europa // FOTO: FCB

Li hem preguntat moltes vegades ja allò que si no puja el Barcelona B és un fracàs?

No parlaria de fracàs. La funció del Barça B, més que resultadista, ha de ser de formació i que molts puguin rendir el que exigeix Primera Divisió

García Pimienta

Tot no ho sabem encara però si que hem parlat, cal preparar el partit amb la normalitat també de què es tracta d’un partit de Lliga.

“La funció del Barça B ha de ser la formació”

 

Hi ha qui pensa que més que preocupar-te del rival ho has de fer de tu mateix. Nota en l’equip aquest ambient de ganes de començar i ganes de guanyar?

La situació ha generat molta expectació, ha estat molt de temps preparant-nos.
Jandro va arribar de l’Espanyol després de brillar en la EF Gavà. Segueix amb atenció tot el que passa a Tercera i en categories inferiors?
Sí. Tinc al meu germà a Tercera, sóc molt futboler i m’agrada seguir totes les categories.

El meu germà Fran ajudarà molt al Castelldefels

 

Crèiem que anava a citar a en Fran. Digui’ns qui és Fran Orellana, a part del seu germà gran a qui li deu respecte?

Un davanter ràpid, amb gol, amb capacitat i molt humil que segur ajudarà al Castelldefels.

Una cosa més: el Barça obliga a sortir a donar-ho tot, no hi ha una altra possibilitat. Manar des del principi i pressionar pot ser clau en una eliminatòria així?

<Sóc un jugador al qual li agrada portar el control del partit, cal sortir per totes i imposar-nos per a crear situacions i posar el marcador de cara.