Iván Vidal i Sergio López, amics per sempre, rivals pel derbi

L’Ascó-Pobla de diumenge serà encara més especial per a dos dels seus protagonistes, l’Iván Vidal i en Sergio López. Dos amics fora dels terrenys de joc que durant 90 minuts es convertiran en rivals sense concessions

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
L'amistat entre Iván Vidal i Sergio López és indestructible, però al camp els toca ser rivals // FOTO: C.U.
L’amistat entre Iván Vidal i Sergio López és indestructible, però al camp els toca ser rivals // FOTO: C.U.

Moltes hores damunt dels terrenys de joc han anat forjant una amistat que dura fins al dia d’avui però que, durant el derbi tarragoní es transformarà en una rivalitat esportiva. Cara a cara entre l’Iván Vidal, davanter i segon màxim golejador de la Pobla i en Sergio López, porter de l’Ascó i un dels menys golejats de Tercera Divisió. Els espera un partit diferent on les emocions aniran més enllà de l’estrictament esportiu i on cap dels dos donarà el seu braç a tòrcer. Parlem amb en Sergio i l’Iván sobre l’imminent derbi, les claus i tot el que rodeja aquest matx.

Amics fora, rivals dins del camp. Quines són les sensacions a poc més de 48 hores del derbi?

Sergio: És un partit especial, diferent de tots els que hem jugat, sobretot per tenir a un amic enfront i més, si és el davanter del rival.

Iván: Tots els derbis són diferents i enfrontar-te a una persona amb qui passes moltes hores al dia, encara ho fa més especial.

SERGIO LÓPEZ: “No vull que em marqui un gol cap jugador de la Pobla i molt menys l’Iván, que m’ho recordaria durant dos mesos com a mínim”

La Pobla es troba a 9 punts de l’equip ebrenc. Aquesta diferència pot provocar que sigui un derbi un pèl descafeïnat?

S: No. Crec que en un matx com aquest la diferència de punts al final no s’acaba reflectint damunt del terreny de joc.

I: No. Són encontres, com hem dit, diferents on juguen molts aspectes, també emocionals i on la classificació no està present una vegada comença el partit.

D’acord que la classificació durant el matx no la tindreu present, però tenint-la en compte, el triomf és més necessari per a la Pobla?

S: És necessari per als dos. Per a nosaltres és molt important perquè tenim al Vilafranca a tres punts i a Sant Andreu i Terrassa trepitjant-nos els talons. A més, aquest cap de setmana, ells tenen enfrontaments directes que ens poden afavorir si guanyem.

I: Estic d’acord que per als dos és important guanyar. Per a nosaltres per a no despenjar-nos més dels llocs davanters i per a ells per continuar al playoff.

Sergio López viu una gran temporada a l'Ascó // FOTO: C.U.
Sergio López viu una gran temporada a l’Ascó // FOTO: C.U.

Per on creieu que anirà el matx?

S: Serà molt igualat en l’aspecte tècnic. Tots dos conjunts tenim jugadors de molta qualitat i molts joves.

I: Nosaltres intentarem tenir la possessió de la pilota, mentre que sabem que l’Ascó és molt bo a la contra i crec que intentaran aprofitar aquest fet.

Llavors la possessió serà la clau d’aquest derbi?

S: Sí. Si tenim la pilota, menys perill ens crearan, Per contra, qui no tingui la possessió patirà de valent. Per part nostra, farem l’impossible perquè no tinguin aquesta possessió, ja que som conscients de la qualitat tècnica que posseeixen i del mal que ens poden fer.

I: Sense cap mena de dubte, tenir la pilota serà clau per guanyar els tres punts. També, és un camp gran i pel nostre tipus de joc ens pot beneficiar.

IVÁN VIDAL: “Si marco al derbi, li voldré dedicar el gol al meu pare perquè és el seu aniversari”

Parlant de l’estat del terreny de joc, sabem que no està en les millors condicions. A qui pot perjudicar més aquest estat?

S: A ells, perquè nosaltres ja estem acostumats i sabem com jugar allà.

I: Si el camp no està bé, sec i en mal estat ens perjudicarà a nosaltres, donat que no podrem realitzar el nostre típic joc de toc.

Han convertit el Municipal d’Ascó en un autèntic fortí, on tan sols han perdut un partit. Iván, com se li pot guanyar a aquest Ascó a casa?

Intentant fer el nostre partit, sent protagonistes i, a partir d’aquí, finalitzar les ocasions que tinguem. Esperem tenir més sort de cara a gol que en els últims encontres.

Sergio, la fragilitat defensiva de la Pobla, 32 gols encaixats fins al moment, seria el punt més feble del conjunt pobletà?

A la primera volta potser sí, però ara no. Des de fa temps que se’ls veu més madurs defensivament i Perales està travessant un gran moment de forma, o sigui que ens costarà molt fer un gol.

Iván Vidal no tindrà compassió del seu amic Sergio aquest diumenge... ni el porter d'ell // FOTO: C.U.
Iván Vidal no tindrà compassió del seu amic Sergio aquest diumenge… ni el porter d’ell // FOTO: C.U.

Què és el que més us preocupa del rival?

S: Que tinguin la possessió de la pilota perquè som conscients de la qualitat tècnica dels seus jugadors.

I: Les transicions defensa-atac o els contraatacs a causa de la rapidesa de la seva gent.

Basant-nos en tots els aspectes anteriors, el favorit és l’Ascó?

S: Si és veritat que sortim amb avantatge donat que juguem a casa, encara que sent un derbi poden passar mil coses.

I: Si mires la classificació, semblaria que sí són favorits però nosaltres venim de jugar contra els tres primers i en dos dels tres partits mereixíem guanyar clarament. Per tot això, crec que no hi ha favorits.

Iván, una derrota significaria l’adéu al playoff?

Matemàticament no, tanmateix ho tindríem molt complicat i més si tenim en compte que la setmana passada ja ens vam deixar dos punts, a casa, contra el Manlleu.

Cara a cara

Un resultat.

S: 1-0

I: 0-1

Sergio, en acció al partit contra el Sant Andreu // FOTO: Judit Andreu (uesantandreu.cat)
Sergio, en acció al partit contra el Sant Andreu // FOTO: Judit Andreu (uesantandreu.cat)

Qui marcarà?

S: M’és igual, mentre guanyem com si marco jo.

I: M’agradaria tornar a marcar però tinc clar que el més important són els 3 punts.

Quin rival creieu que pot desequilibrar el matx?

S: Qualsevol jugador de dalt

I: Bertomeu. És un jugador molt ràpid que ens pot fer molt de mal.

Si es xiula un penal, t’agradaria llençar-lo, Iván?

Si el provoco jo, evidentment voldria llençar-lo jo si tothom està d’acord. Si el provoca un company i me’l cedeix, seria perfecte.

El celebraries d’alguna manera especial?

Si, se’l dedicaria al meu pare perquè és el seu aniversari.

A Iván Vidal ja l'ha tocat viure diferentes etapes a la Pobla // FOTO: cfpoblademafumet.cat
A Iván Vidal ja l’ha tocat viure diferentes etapes a la Pobla // FOTO: cfpoblademafumet.cat

Suposo que a tu, Sergio, no et faria gens de gràcia que et marqués el teu amic, oi?

Està clar que no vull que em marqui ningú de la Pobla i molt menys l’Iván, ja que em recordarà el gol durant dos mesos com a mínim (riu).

Us veieu jugant el playoff?

S: Crec que sí. Tenim un gran cos tècnic, bons jugadors, els entrenaments són molt complets, estem fent les coses bé i sobretot confiem molt en nosaltres mateixos.

I: Per què no? La temporada passada ja vaig viure una situació molt semblant a l’Europa i al final vam quedar tercers. Això si, hem de guanyar gairebé tot i no fallar més.