Iván García ‘pinta’ molt en el Sant Ildefons

I si no que li diguin al seu tècnic, Javi Gómez, o a la seva afició que, jornada després de jornada, aplaudeix els seus gols (15). Iván García és pintor de professió i golejador per devoció al futbol

@ManuelSeguraM
Iván és el màxim golejador de la UE Sant Ildefons/ FOTO: I.G.
Iván és el màxim golejador de la UE Sant Ildefons/ FOTO: I.G.

Iván García vol portar al seu equip a Tercera Divisió. Els seus 15 gols, tercer màxim artiller de la Primera Catalana en el Grup II, mantenen al seu equip, la UE Sant Ildefons, a la desena plaça i amb totes les possibilitats per confirmar el somni de tota l’entitat.

Curiosa i intensa la carrera esportiva d’aquest xaval qui, als seus 21 anys, somia algun dia amb viure només del futbol. Va començar al Vista Alegre, va passar per Castelldefels, Catalonia i Badalona “allà vaig marcar 10 gols” en categories inferiors i va culminar la seva etapa juvenil en l’equip de Divisió d’Honor del Torrelevante (2016-2017). Va anotar 16 gols en la temporada. Va poder estrenar-se amb el juvenil de l’Elx i el València el mirava amb intencions de fitxar-li, però va caure lesionat i va patir un trencament de lligaments creuats.

Un any de baixa. Letal per a un futbolista que anava sol a la Mutualitat durant sis mesos i que “ho vaig passar molt malament”. Amb 17 anys va conèixer l’altra cara de la moneda, es va acabar de recuperar gràcies a la Damm i quan anava a debutar amb el segon juvenil va caure per una lesió de isquiotibials. Volta a començar.

Iván García, jugador de la UE Sant Ildefons / FOTO: I.G.
Iván García, jugador de la UE Sant Ildefons / FOTO: I.G.

Iván va aterrar a L’Hospi d’Ángel Berastain a la Divisió d’Honor, van quedar a la cinquena plaça encara que Martín Posse li va donar poca ‘bola’. Gavà estava a prop i allà va ser quan va coincidir la penosa etapa dels impagaments –“vaig arribar a jugar 4 partits amb Juanma Pons”-. Era la temporada 2014-2015 quan el futbolista va deixar la samarreta blaugrana per acabar l’any esportiu a Vilanova i començar un altre en l’equip de Cornellà.

“Vaig començar jugant en la banda i ara sóc més mitjapunta, m’agrada més, i, a més, m’entra tot. Tant de bo segueixi així, segueixi centrat en el meu equip i pugui ajudar”, comenta amb seguretat el pitxitxi del Sant Ildefons amb ofertes que “no em descentraran”. Iván García és així: “crec que tinc visió de joc, tracto bé la pilota i m’agrada associar-me, llegeixo bé el futbol i m’encanta donar l’última passada”.

Per cert, reivindica 16 gols, ja que “l’àrbitre no em va concedir un a Vilanova, però el vaig marcar jo”. Doncs aquí queda encara que per a la FCF en són 15.