Iván Cristino recupera el somriure a Figueres

L’ex de l’Olot és titular indiscutible amb el seu nou equip i ja ha deixat enrere la rutina de veure els partits des de la banqueta. Cristino té més confiança a Vilatenim i un gol i un pal contra el Santboià així ho confirmen

Cristino va marcar i va fer un pal contra el Santboià // FOTO: Jordi Mestres
Cristino va marcar i va fer un pal contra el Santboià // FOTO: Jordi Mestres

És un dels internacionals de la Selecció Catalana Amateur i un futbolista amb sobrada qualitat per a estar a Tercera Divisió. L’any passat, no obstant, no va ser un curs fàcil per a Cristino. La gran quantitat de jugadors de qualitat li va impedir disposar de moltes oportunitats a Olot. Tot i formar part d’una plantilla campiona, el migcampista volia jugar i per això el trobem aquest any a Figueres. A Vilatenim Cristino ha recuperat el somriure i forma un equip temible amb homes com Guillem Cornellà, Pol Compte o Bonaventura.

L’inici, per això, no ha estat el millor. El Figueres, un dels equips cridats a estar a dalt, ha sumat el mateix nombre de victòries que de derrotes (3) i ocupa la novena posició a la taula amb 9 punts. El nostre protagonista declara estar “content perquè hem tornat a guanyar. Són 9 punts, l’equip està bé i practiquem un bon joc”. En referència a les tres desfetes, Cristino diu que “sabem que els partits que hem perdut hem tingut les nostres opcions. Sempre les tenim, però els altres equips també juguen”.

“Al final ja es veurà fins a on arribem”, però el que té clar el nostre protagonista és que “el Figueres té un equip amb bons jugadors i ho demostrem cada partit. Ens està faltant una mica d’eficàcia i si l’equip segueix així els gols arribaran”.

Cristino té més minuts a Vilatenim que a la Garrotxa

A nivell personal, el ‘10’ del Figueres està encantat amb el rol que té en el seu nou club. Cristino és titular indiscutible a l’Alt Empordà i una peça molt important en el joc ofensiu dels de Xavi Punsí. La majoria de les jugades passen per les botes d’aquest hàbil migcampista, situació que no passava l’any passat a Olot: “A la segona volta em va costar molt. Tenia menys minuts i ara jugo més i estic content. Quan jugues estàs alegre i t’atreveixes a fer més coses”.

Coses com el pal de lliure directe al Joan Baptista Milà o la gran quantitat de desplaçaments llargs correctes que va dur a terme el nostre protagonista. “M’ha acollit molt bé tothom” reitera l’Iván, que no va dubtar en decidir-se pel Figueres el passat estiu: “De les coses que vaig tenir després de sortir d’Olot no em va costar gaire decidir-me, sobretot pel lloc i el club. Tot va ser molt fàcil”. Gràcies a aquesta decisió Cristino podrà viure a la ciutat on treballa la seva parella la qual cosa és, sens dubte, una bona notícia per ell.

Catalunya Amateur a l’horitzó

Aquest estudiant de Relacions Laborals no pot evitar reconèixer que té una espina clavada amb Catalunya Amateur. I és que tant ell com Carlos Martínez no van poder jugar la fase final al Vèneto degut a que en aquells moments estava disputant la promoció d’ascens a Segona B amb l’Olot: “L’any passat Carlos i jo ens vam quedar amb les ganes d’anar a Itàlia i sí que m’agradaria tornar. Tant de bo el Toni compti amb mi”.

Per aquest motiu i també perquè “quan vaig estar a la Selecció vam estar molt bé. Sempre estic content i és un orgull quan formo part de Catalunya” Cristino espera estar entre els elegits el proper pont de la Puríssima. De moment amb partits com el del passat diumenge s’ho està guanyant.

JORDI MESTRES
jmestres@futbolcatalunya.com