Iván Carrillo, de Gavà a la presidència de la Federació

El nou president del CF Gavà, Iván Carrillo, no para. Porta tres mesos al capdavant de l’entitat blaugrana, aporta diners de la seva butxaca per evitar la seva desaparició i ara vol assumir la presidència de la Federació Catalana de Futbol

MANUEL SEGURA @ManuelSeguraM 
Iván Carrillo, actual president del CF Gavà/ FOTO: I.C.

Iván Carrillo, president del CF Gavà. Per què?

Perquè sóc gavanenc, involucrat al món del futbol fa molts anys. Vam veure moltes dificultats i la possible desaparició per a un club centenari, solament queden tres anys, i vam veure la necessitat que algú prengués les regnes. El que per a molts sembla un desastre o un desgast econòmic, per a mi és una il·lusió.

La realitat és que el Gavà era/és una ruïna econòmica, i ara?

Quan em van nomenar president per unanimitat vam fer una auditoria i he posat ara per ara prop de 60.000 euros.

I quan cal posar per seguir vivint?

Hem fet un pressupost tancat d’uns 140.000.

En resum, li costa 200.000?

No, treballem molt amb carnet de socis-abonats i publicitat. Aquest any dels 140.000 ja tenim uns 60.000, més o menys, aparaulats i haig d’aconseguir uns 80 més fins a final de temporada.

Si no és així, els posarà vostè de la seva butxaca?

Sí.

“No és que em sobrin els diners, sinó que és un tema de preocupació”

I no els desitjarà recuperar mai? És a fons perdut?

Mai, mai, a fons perdut.

Això, qui s’ho creu? Vostè?

No és que m’ho cregui jo. El Gavà és un equip de futbol que no genera ingressos, no té propietats i res és seu més que la categoria.

I, per què es fiquen la seva junta i vostè?

Perquè som de Gavà.

Carrillo vol treure de la ruïna a Gavà/ FOTO: I.C.

I li sobra els diners.

No és que em sobrin els diners, sinó que és un tema de preocupació. Hi ha gent encara que creu en aquest tipus de projectes i en altres socials com a Fundacions de Síndrome de Down amb diversos centres. A Gavà cal fer una aportació a fons perdut i jo ja ho sabia.

Quin deute té el club?

Quan vam fer l’auditoria hi havia sobre 1.300.000 euros; dos mesos més tard i, després de parlar amb tots els creditors, tenim uns 330.000.

I ningú ha anat a la presó?

Ningú ha estat ni serà denunciat. No és que hagin agafat diners perquè no hi havien. Es comprometien a quantitats que no podien respondre i aquesta suma va produir aquest daltabaix.

Va dir el mític Waldo Ramos que “la confiança mata a l’home i embarassa a la dona”. Han estat a punt de ‘matar’ al Gavà? Són masoquistes?

Totalment. Sabem que tots els anys no posaré 100.000 euros de la meva butxaca. Sé fins a on puc posar i el Gavà pot generar.

“ Sabem que tots els anys no posaré 100.000 euros de la meva butxaca.”

Ho ha explicat a casa seva?

Sí i saben com sóc.

I, si surt malament, li diran de tot..

Estic acostumat. Em va passar quan tenia 1.200 empleats i era l’ogre, això sempre passa. L’important és fer el que un pugui.

L’important és pujar o sobreviure? Tenen equip?

El president gavanenc arriba amb ganes/ FOTO: I.C.

Pujar. Hem fet un equip diferent de l’any passat que eren 54 jugadors i un només de Gavà. Aquest any tenim 17 de Gavà i la pedrera anima al soci. En l’últim partit van venir 800 persones en Copa Catalunya i som competitius.

I tant li ha agradat aquesta presidència que ara va per la de la Federació Catalana?

El que em motiva són els últims esdeveniments que he viscut amb el Gavà, he vist coses que m’han agradat i unes altres que no.

Què no li ha agradat?

La posició de la FCF cap als clubs. Actualment els clubs estan sotmesos a la Federació quan és la FCF qui hauria d’estar-ho. A l’hora de tancar fitxatges, mútues, no hi ha avantatges per ser Federat en comptes de donar serveis.

Vostè li posaria un ‘9’ a Subies per la gestió?

Jo li posaria un 10 per la gestió dels últims anys però cal fer un pas més ara. No sé si el Sr. Soteras és capaç de fer-ho i li respecto pel que ha estat a Sabadell i per haver estat la mà dreta de Subies.

Carrillo vol una ‘cadira’ al costat de Soteras?

El que vull és canviar la FCF. Si la missió és la mateixa, la compartim i ja està.

Si li posa un ’10’ a Subies, què vol canviar?

Li poso aquest 10 perquè ha actualitzat la Federació i ha fet les coses que hi havia de fer, ja que venim d’un -20. Hi ha hagut una evolució correcta però veig coses ara en l’entorn que estan malament. Els delegats de zona estan molt sotmesos al poder, no es deixen anar, hi ha por, terror i no solament en els delegats sinó també en els clubs.

“Jo li posaria un 10 a Andreu Subies per la gestió dels últims anys però cal fer un pas més ara”

(?)

Sí, por, terror. Van amb allò de ‘compte, a veure si es molesten’. Si es molesten, què? La FCF ha de servir als clubs.

El dissabte dirà tot això a l’Assemblea de Calafell?

Per descomptat, intentaré dir-ho, si em deixen. Donaré la meva impressió i, si els presidents creuen que sí doncs ‘olè’ i, si no és així, seré el primer a dir que m’he equivocat. Quant a la ‘cadira’, si demà ve un senyor que vol ser president del Gavà i compartim idees em poso de vicepresident. Que vingui i aporti. No sóc una persona de cadires sinó d’actes. Vaig fer un vot de censura a Joan Gaspart, el vam fer fora i no em vaig presentar a la presidència. Vaig tenir més de 2.000 vots a favor i vaig tenir ofertes importants de diverses presidències. Jo vaig on vull.

Molta gent li ha animat al fet que es presenti a la FCF?

Sí, molts ex directius de la Federació amb ganes de donar informació contra els actuals responsables, m’ha trucat gent que ni conec i algun descontentament hi ha perquè és Soteras president. El ben comú és donar servei als clubs. Si la direcció de Soteras és la mateixa els propers anys és necessari un canvi; aprovo la gestió de Subies però, si se segueix així, no. Cal donar el següent pas per beneficiar als clubs. Amb més de 120.000 associats podem aconseguir grans preus.