Segon cap de setmana amb la campanya ‘Zero insults a la grada’ aplicada per la Federació Catalana en alevins (10-11 anys) i, encara que només es van produir , hi ha actituds repugnants
Sense entrar detalladament per no assenyalar d’una manera injustificada a un club per l’actitud d’una persona determinada, el text que alguns col·legiats redacten en les seves actes demostra la nul·la categoria dels impresentables protagonistes.
La mateixa FCF informava que els incidents es van produir a Tarragona (2 partits), a l’Anoia (1), al Baix Llobregat (1), al Vallès Occidental (1), al Maresme (1), al Bages (1), a Girona (1) i a Barcelona (1) dissabte passat 20 mentre que el diumenge 21 es van registrar incidents a Osona (1), Vallès Oriental (1), Vallès Occidental (3, Sabadell i Terrassa).
DE MAL GUST
Entre les diferents raons que van portar als col·legiats a parar els partits se citen ‘insults’ als mateixos àrbitres, en diversos casos amb contingut masclista a col·legiades, i discussions entre pares. Reaccions inadequades d’un entorn al qual cal fer fora del futbol i que tant mal fa als nens.
Sense voler assenyalar els escenaris d’aquests incidents, si que val la pena repassar el redactat d’unes actes a les quals ha pogut accedir Futbolcatalunya. En un cas “va haver d’acudir la força pública, ja que ambdues aficions des de la graderia s’insultaven mútuament i s’empenyien”.
En algun camp es va haver d’aturar el joc en dues ocasions (45 segons i 2 minuts) davant vells insults com “Árbitro que malo eres, te tendría que caer la cara de vergüenza” o “porque un grupo de aficionados comenzó a gritar de manera exagerada contagiando a los jugadores su nerviosismo”.
La narració del succeït en un altre partit al Barcelonès indigna a qualsevol. “El padre del niño expulsado del equipo visitante se colocó por la banda donde estaban los entrenadores del equipo visitante y empezó a decirle al árbitro que se pusiera a lavar platos, que le cortaría la coleta, que solo estaba salvada porque era mujer, seguido de ello le dijo que iría a por ella, el árbitro paró el partido en ese momento y el delegado del equipo local le dijo que por favor se fuera del campo para no causar problemas y poder seguir con el partido, el individuo le dio un empujón al delegado del equipo local y a amenazar a las personas del equipo local y el árbitro. Se llamó a los mossos y este individuo se fue del campo y se pudo seguir con el partido. En la cuarta parte este individuo volvió al ver que no estaban los mossos y el árbitro volvió a parar el partido hasta que este se vuelva a ir”. Un espectacle.
Insults, amenaces, empentes i tot tipus d’actituds recriminables deixen un percentatge d’un 1’66% de novetat que no pot escapar a ningú. Pares, especialment pares, però també directius (un delegat) van entrar en el terreny de l’ofensa i la desqualificació. Encara sort que no es va arribar a les agressions físiques.
Qualificar tot això com a anècdota seria un error. Aquest cap de setmana vinent la campanya donarà inici en totes les categories de futbol base de Futbol-7 femení.