Insuficient empat per al Barcelona i la Damm

No va ser injust el marcador final entre Barcelona B i Damm B encara que les millors ocasions van ser cerveseres. Líder i tercer van oferir un gran partit del qual es va aprofitar el Cornellà

Juvenil B Damm  2015-2016/ FOTO: @gerardromero
Juvenil B Damm 2015-2016/ FOTO: @gerardromero

FC Barcelona i Damm van regalar un bon partit a la nombrosa parròquia d’aficionats presents en la Ciutat Esportiva. Amb una calor estiuenca impròpia de novembre, el líder va sortir amb un punt encara que va merèixer els tres; tampoc es pot dir que els blaugrana no fessin mèrits per guanyar encara que les parades de mèrit de Sergi Puig i Juan Flere van impedir que es passés de l’1-1 final. D’aquest empat es beneficia un tercer en discòrdia, la UE Cornellà, segon ara en la classificació, a 4 punts del capdavanter Damm B i amb 2 més que el Barça B.

Moltíssim respecte

Com no podia ser d’una altra manera. Tots dos equips van saltar al camp amb les idees molt clares: el Barça volia manar a través de la possessió mentre la Damm va triar esperar molt bé organitzat i donar la urpada en alguna contra. Poc a poc van anar perfilant la seva posada en escena, ja que Eloi Pena es va encarregar aviat (16’) de revolucionar el xoc. Sensacional diana del ‘9’ visitant gràcies a un cop amb la cama dreta davant el qual el porter blaugrana solament va poder aplaudir. El seu xut es va col·locar pel seu pal esquerre sense que pogués fer res. Abans ho va intentar Ramon Rodríguez, un dels més actius pels de Quique Álvarez per a glòria del gran porter que és Flere (6’).

Un error defensiu blanc, indumentària triada pels visitants, va possibilitar que el seu porter provoqués penal sobre Mboula. Per fortuna pels de Miguel Angel Samprón, el col·legiat Álvarez Molina només li va ensenyar targeta groga a l’infractor. El tret del ‘10’ blaugrana va ser inassolible (1-1). Superat aquest instant important del partit, van arribar les millors accions d’una Damm que va tenir el gol en quatre ocasions en els seus peus. Acedo (33’) va disparar al travesser, Eloi va ajustar moltíssim, primer (35’), i va llançar als núvols (41’), després, en dues oportunitats consecutives i el mateix Acedo (47’) no va caminar fi després d’un servei de l’imparable Ignasi per la seva banda. Increïble: quatre situacions de gol consecutives que van acabar en res.

Relleus excepcionals

En la segona part va ser fulgurant la sortida dels locals encara que amb més cor que encert. Brandariz va cabotejar a les mans de Flere (48’) i Javi Ruiz (49’) va llançar per sobre del travesser amb alguna perillositat, però va ser el visitant Acedo qui va tenir una altra grandíssima ocasió amb un xut a trencar que va treure Sergi Puig increïblement (74’).

Un i un altre tècnic van moure la banqueta i el resultat va beneficiar més a Semprón perquè les sortides de Sergio Rodríguez, per la banda dreta, i, especialment Adrià Caballè, per l’esquerra van revolucionar al capdavanter. Una gran jugada d’Eloi (82’), en superar al seu central, va poder haver acabat en la segona diana forastera però Sergi Puig, primer, i un defensa després, a qui se li va reclamar penal, van deixar el xoc tal com estava.

Un punt per a cadascun dels equips. Cares llargues en el Barça que quedarà a 6 punts d’una Damm B sòlida que va certificar el seu bon futbol en la Ciutat Esportiva.