Ignorats, menyspreats i impagats per la directiva de la Gramenet

MANUEL SEGURA
msegura@futbolcatalunya.com

Santos vol el que és seu // FOTO: Àlex Gallardo
Santos vol el que és seu // FOTO: Àlex Gallardo

La directiva de la Gramenet no es va presentar dilluns passat a un nou judici per impagaments. Cinc ex-futbolistes es van quedar a l’espera de novetats pel que el jutge va decidir tancar el cas i anunciar la fallada en breu. Mentrestant, els equips de la històrica entitat colomenca segueixen en competició oficial

Dani Barragán, Rubén Canaleda, Joaquín, Raúl Prades i José Santos es van quedar aquest dilluns passat amb les ganes de poder veure-li la cara al president de la Gramenet o a algun representant de la directiva colomenca. La cita en el jutjat obeïa als deutes que arrossega el club amb els citats protagonistes des del passat 2010. Però el seu desig va quedar en res i, al costat dels representants d’AFE (Asociación de Futbolistas Españoles), es van haver d’anar pel mateix lloc que van arribar. Ara els hi queda l’esperança que el jutge sentenciï, els admeti els seus deutes, i que la Gramenet o el president i la seva junta paguin de la seva butxaca encara que això sembla molt improbable. O això o, en el cas de declarar-se insolvent la Grama, esperar al Fons de Garantia. Aquest és el camí i ja ho saben els protagonistes.

“Nosaltres ens vam equivocar fa dos anys quan vam retirar les denúncies per impagaments. Recordes?”, afirma a Futbolcatalunya.com José Santos qui, als seus 25 anys, busca un  equip prop de casa (Damm, per exemple) para no perdre la forma ja que ha hagut de sortir, també per problemes econòmics, del Castelldefels. “Vam retirar les denúncies perquè no perdés la categoria l’equip, però és clar que els clubs es riuen de tot el món, aquestes categories del futbol van a menys i pitjor que estaran perquè ja no et pots fiar de res ni de ningú”, afegeix.

Aquí va estar la paraula clau: confiança. Perquè Santos va confiar que la Gramenet pagaria i ara també va esperar que el Castelldefels complís; en el cas dels primers ja se sap que protagonitzen una realitat escandalosa mentre els mariners acaben de ser ‘plantats’ per un mecenes uruguaià que va prometre molt i va marxar corrents “i jo m’ho vaig creure. Després d’aquesta fugida, m’han plantejat cobrar la meitat, però, si només ingressen pel futbol base d’on ho treuran?. No, no tenia res signat ni tinc i aquest és el problema del 80% dels futbolistes d’aquesta categoria”.

La afirmació d’aquest futbolista no passarà desapercebuda per a organismes com a Seguretat Social o Hisenda que mantenen diverses inspeccions amb alguns clubs i marquen molt de prop de totes perquè “els clubs poden fer el que desitgin. Pagar a Hisenda seria un benefici per tots i, si et prometen 150 euros, que els paguin. Una mica de serietat i dignitat”.