L’Hospi i la UE Sant Andreu lluiten per la segona plaça

Els vuit primers classificats empaten en la jornada de Setmana Santa i no es produeixen canvis al play-off. Empats en els duels directes entre Sant Andreu-Terrassa i Pobla B-L’Hospitalet. L’Espanyol B ja és campió matemàtic de Tercera Divisió

PER FRANCESC FÀBREGAS / EL TRAVESSER (@FFGaya)
L’Espanyol B, celebrava el títol de lliga /FOTO: RCD ESPANYOL

La 32a jornada podria haver provocat molts canvis a la zona alta, però la por a perdre o també a guanyar, ha fet que tots els implicats per les primeres posicions acabessin sumant un punt. Atípica jornada on els vuit primers han sumat un punt, tots partits directes.

L‘Espanyol B s’ha proclamat campió matemàtic de Tercera Divisió Grup V després de treure un punt davant del Prat a casa, i celebrar el títol assolit. Celebració amb moderació, ja que l’equip haurà de disputar el play-off d’ascens per confirmar el retorn a Segona B. Els de David Gallego havien de contrarestar el gol de Larrossa (33′) a la segona part, quan Marcet (58′) situava l’empat a 1 que acabaria sent definitiu. El Prat segueix sisè a 3 punts del quart.

La jornada s’acabava al camp de la Pobla, on el filial grana rebia a l’Hospitalet. Els pobletans sabien que si guanyaven, entraven en zona play-off -empatat a punts amb el Terrassa- i l’Hospitalet que si perdia, el Sant Andreu -empatat a punts- l’avançava a la classificació. En la primera jugada del partit, Eric Vilanova sorprenia Aliaga en un xut acurat -on podria haver fet alguna cosa més- per situar l’1-0. L’Hospitalet aniria de menys a més durant els 90 minuts i aconseguien generar ocasions de perill amb xuts llunyans, on es trobava un inspirat Perales, que no podria evitar el gol de Manzi al minut 33. A la segona part, la Pobla arribaria menys però quan ho feia era per generar ocasions clares i a punt estaria del 2-1. Al descompte, expulsió per Imaz per una empenta en una petita tangana.

Empat sense gols entre Sant Andreu i Terrassa / UE Sant Andreu

El Sant Andreu-Terrassa també acabava amb empat, en el seu cas en un duel sense gols. Partit igualat i amb poques ocasions de gols. Les defenses s’imposaven a l’atac. Els locals no volien perdre per complicar-se la situació, mentre que els egarencs tampoc arriscaven veient que una derrota segurament els deixava fora de la quarta plaça. Punt positiu pels dos equips que segueixen igual que la jornada anterior.

Seguint amb els duels directes per la zona de play-off, Ascó i Europa els sap a poc el punt. Vuitè i setè es veien les cares, separats per un punt. De guanyar, s’haguessin pogut situar a un partit de la quarta plaça. Els gols arribaven però no ho farien fins als darrers 10 minuts, quan Raillo, des del punt de penal feia el 0-1, però Saad feia l’empat cinc minuts després.

L’Horta, Santboià i Vilafranca són els únics equips de la zona alta-mitja que perdien. Els d’Ignacio Castro es veien superats per un Cerdanyola que s’allunya ja molt de la zona de perill. Giménez (19′) i Torres (89′) donaven els 3 punts pels verd-i-blancs i deixen l’Horta ja sense moltes opcions per atrapar la quarta posició.

El Santboià per la seva banda, queia a casa davant del Figueres, un equip que està acabant la temporada amb molt bona sintonia i ja són desens amb 45 punts. Els alt-empordanesos s’avançaven abans del quart d’hora amb un gol de Canal que era contrarestat 10 minuts més tard per Revidiego. Seria al minut 50 de partit quan, novament Canal, avançaria als santboianesos, per donar-li’s la victòria.

El Reus Deportiu B aconseguia la victòria a Les Grasses, davant d’un Santfeliuenc que baixa a la setzena posició de lliga. Els d’Albert Company trencaven amb una mala dinàmica de quatre derrotes consecutives i el doblet de Forgas (minuts 34 i 55) deixaven el partit molt encarat. Els d’Andrés González posarien emoció a 15 minuts pel final amb el gol de Maldonado.

La UE Castelldefels aconseguia marxar de Vilafranca amb els 3 punts, fent valer el solitari gol de Guica als darrers minuts de partit. Una incursió de Pedro Bilbao per la banda dreta, deixava una passada enrere perquè el juvenil Guica, feia l’únic gol del partit per situar al Castelldefels amb 41 punts.

El Granollers deixa el descens directe; hi torna a entrar el Palamós
Si un equip ha sortit beneficiat de la jornada, aquest ha estat el Granollers, que deixa el descens directe per fer-hi entrar novament al Palamós. La victòria dels de Solivelles davant del Gavà -rival directe- els torna a situar dissetè. Alcántara des del punt de penal (6′), i el gol de Villaverde abans d’arribar al minut 20 sentenciaven els blaugrana que se’ls complica -i molt- les opcions de salvació.

El punt sumat pel Palamós no els serveix, tot i que aconseguien contrarestar al tram final el gol visitant. En un duel directe on rebien a casa al cuer, el Vilassar de Mar, s’acabava amb empat a 1. Jiménez avançava als de Manel Moya, que semblava que podrien sumar la quarta victòria de la temporada però el degà català, obligat a treure un bon resultat, collava als últims minuts i trobaria la recompensa al 85′ quan Arroyo feia el gol de l’empat.