Horta i Manresa lideren la #1cat1 després de 25 jornades i el Vilassar és tercer a un punt. La Jonquera, que estrenava liderat, ha caigut a casa davant el Martinenc. Girona B, L’Escala, Abadessenc i Molletense, en descens

VÍCTOR LLUCIÀ @lluci_22
Els jugadors d'Agustín Vacas van guanyar a La Jonquera
Els jugadors d’Agustín Vacas van guanyar a La Jonquera

Aquest Horta va de debò. Els de Xavi Molist han tornat a demostrar que tenen capacitat de patiment i han tornat a resoldre un partit a les acaballes del mateix. I això que se’ls hi ha posat molt de cara al primer minut, quan Muela ha avançat els hortencs després d’una centrada de Kique. El Girona B, però, ha empatat amb un cop de cap de Joan Corominas a la sortida d’un córner. Deu minuts més tard, Xavi Torrent ha tornat a avançar els locals.

A la represa, el Feliu i Codina s’ha quedat glaçat després de l’empat visitant, obra de Marc Bonaventura. Però encara li quedava una bala a l’Horta. Al 90’, Canelada ha assistit Cañadilla, que no ha perdonat davant el porter gironí. Amb aquest resultat, els del Feliu i Codina sumen 44 punts en 25 jornades disputades, i son colíders del Grup 1 de Primera Catalana. Per la seva banda, el filial del Girona, que ha merescut un millor resultat, continua en zona de descens.

Horta- Girona B, nova victòria local

EL MANRESA, AMB PAS FERM

El Manresa ha hagut de suar per aconseguir que la victòria es quedés al Nou Congost i, d’aquesta manera, situar-se colíder de la taula empatat amb l’Horta. El Tona, però, s’ha avançat al marcador al minut 54 gràcies a un gol de Joan Casas. Els blanc i vermells, que havien dominat durant la primera part i han estavellat dues pilotes al travesser, han estat capaços de capgirar el marcador en dos minuts.

Al 78’, Hassen ha posat les taules al marcador. I al 80’, Rebollo, després d’una gran acció individual de Miki Poveda, ha posat el 2-1 definitiu que ha desencadenat l’eufòria a Manresa. Els de Dani Andreu tenen el premi que mereixen. El Tona, per la seva banda, s’ha desinflat completament. Tres derrotes consecutives davant rivals directes (Horta, La Jonquera i Manresa) han fet que els osonencs caiguin fins la novena posició amb 38 punts.

ELS DEL XEVI RAMON, ENCALLATS

El Vilassar de Mar ha desaprofitat la oportunitat de col·locar-se líder en solitari de Primera Catalana. Els homes de Manel Moya, però, ja fa tres jornades que no guanyen. En el partit davant el Farners, un equip de la zona baixa de la taula, tampoc no van ser capaços d’endur-se els tres puts.

Els dels Maresme es van avançar després de que Blanchart transformés un penal al minut 36. Però a les acaballes del partit, els visitants, mitjançant Jean-Paul, han esgarrapat un punt del Xevi Remon, deixant el Vilassar tercer a un punt dels líders. El Farners té el descens a només un punt.

SORPRESA A LA FRONTERA

Només una jornada. Aquest es el període de temps que li ha durat el liderat a La Jonquera, que ha caigut a casa davant el Martinenc (0-1). Lora, al minut 86, ha fet l’únic gol del partit pels diables vermells. Aquesta victòria permet als del Guinardó somiar amb el retorn a Tercera, tot i que encara són desens amb 38 punts. L’equip que entrena Àxel Vizuete, d’altra banda, baixa fins la quarta posició però manté intactes les seves possibilitats d’ascens.

ABONATS A L’EMPAT

Sants i Mataró han empatat (0-0) al Camp de l’Energia. Els homes de Tito Lossio han marxat amb avantatge al marcador. Tomàs Garcia ha avançat els locals, però Ismael Aguilar ha establert l’empat. Sergio Navarro, tercer màxim golejador del Grup 1 de Primera Catalana amb 12 gols, ha fet el segon dels verd i blancs. A la represa, però, el Sants ha cedit el control del partit al Mataró, que ha aconseguit l’empat al minut 87, després que Francesc Avilès, en pròpia porta, enviés la pilota al fons de la xarxa, malbaratant d’aquesta manera de posar líder al Sants, que és quart amb 42 punts. El Mataró, en canvi, es manté en la zona tranquil·la de la taula.

Mollet i Avià han sumat un punt (1-1), un resultat insuficient per ambdós equips. Abans del descans, Miguel López ha marcat pels del Berguedà, però al 77’, Iván Serrano ha fet l’1-1 definitiu, que deixa els vallesans vuitens amb 39 punts i lluny de la zona alta. Per la seva banda, l’Avià té els líders a només tres punts.

L’ANDORRA ES SUMA A LA FESTA

L’Andorra ha donat un cop sobre la taula després d’imposar-se al Vic (0-1) a domicili. El conjunt de Justo Ruiz duu tres victòries en els últims quatre partits, resultats que provoquen que tingui llicència per somiar. Aleix Cistero ha estat l’heroi, ja que al minut 83 ha fet l’únic gol del partit. Els tricolors pugen fins la setena plaça amb 40 punts. per la seva banda, els osonencs es mantenen en la zona mitjana de la classificació.

Un dels duels directes a la zona baixa, el derbi gironí que han disputat L’Escala i el Lloret, ha acabat en empat (2-2). El Lloret, que tenia una renta de dos gols, obres de Pol Ros i Arnau Terradas, han concedit dos gols a L’Escala, que ha empatat gràcies a Lluis Ferrer i Pau Ribas. Amb aquest resultat, els de l’Alt Empordà es mantenen en zona de descens, mentre que el Lloret el té a només un punt.

EL MOLLETENSE, VIRTUALMENT DECENDIT

Amb la derrota davant l’Abadessenc (1-2), el conjunt vallesà és pràcticament equip de Segona Catalana. Tot i avançar-se al marcador, amb un gol de Brian Quijada, els del Ripollès han capgirat el resultat mitjançant Èric Latorre (59’) i David Martín (89’).