Homenatge pòstum al gran Peri Ventura

Tots els amics de Peri Ventura s’han donat cita aquest dissabte a Vilobí d’Onyar per retre-li un més que merescut homenatge pòstum, al que fora un dels grans jugadors del nostre futbol

Un triangular al camp del Vilobí va centrar totes les atencions per al gran Peri // FOTO: Òscar Milla-CELH

Un triangular al camp del Vilobí va centrar totes les atencions per al gran Peri // FOTO: Òscar Milla-CELH

@oscarmilla1

Director comunicació CE L’Hospitalet

Home estimat per tothom ens va deixar sobtadament el passat 25 de maig i ràpidament els seus amics dels clubs gironins on va jugar en Peri: Girona FC, CE Banyoles i Vilobí CF van començar a teixir complicitats per a organitzar un acte en record del malaguanyat company, també amb presència de la família.

Pep Blanquera, un dels seus companys de l’època al CE L’Hospitalet, va agafar el lideratge per a juntar els veterans dels tres clubs gironins i celebrar un triangular al camp del Vilobí. I així va ser, aquest dissabte, tothom que hi havia de ser, hi era. També el CE L’Hospitalet representat pel seu director general, Xavi Escaich.

PERI, SEMPRE AMB NOSALTRES

Peri Ventura va estar a l’Hospi dues temporades, 96-97 i 98-99, on va anotar 24 gols gairebé tots de penal. Diuen tots els companys que ha tingut, com en Francisco José Moreno Badorrey, també present a Vilobí, que “es feia estimar molt”.

En els prolegòmens del triangular es van fer els actes de record de Peri Ventura. Blanquera va pronunciar una boniques paraules en nom de tothom. A la família se li va fer entrega d’una placa dels tres clubs gironins, i el CE L’Hospitalet li va lliurar a la seva dona la samarreta amb el 7 d’en Peri Ventura. El CE Banyoles, amb el seu president Pau Teixidor, i el del Girona FC, Delfí Geli, també van lliurar uns recods a la família.

L’HOME DELS PENALS

En els meus inicis en això del periodisme, i en seguir el CE L’Hospitalet, recordo que tothom parlava d’en Peri, “era l’home dels penals”. En fallava pocs, un d’ells, i així m’ho explica el meu amic Jordi Mèlich, cap d’esports de Ràdio L’Hospitalet, al vell camp de Sarrià. Era l’últim partit que va jugar allà el filial de l’Espanyol a Segona B, abans de l’enderroc de la bombonera.

El futbolcat es va donar cita en Vilobí aquest passat dissabte per a recordar a un dels seus, // FOTO: Òscar Milla-CELH

El futbolcat es va donar cita en Vilobí aquest passat dissabte per a recordar a un dels seus, // FOTO: Òscar Milla-CELH

Aquell dia l’Hospi havia de guanyar per entrar al play off d’ascens i en Peri, des del punt de penal va tenir l’opció de marcar, però no va ser així. Potser més producte de la accidentada història de l’Hospi en moments decisius.

LA ‘CHUPA’ DE MORENO

M’explica en Mèlich que en aquell moment va aparèixer la “chupa de Moreno”, ja que el lateral abans de llençar li va dir a en Peri “márcalo que con el dinero de la prima me compraré una chupa!”. En Peri sempre recordava aquesta anècdota. “Sense play off i sense la chupa d’en Moreno”.

Pels que som de l’Hospi va ser un goig poder retrobar-nos mítics jugadors que han portat la franja vermella com en Santi Pou, Jordi Matalana, Juli Sunyer, Pep Blanquera i Moreno Badorrey, fotografiats en una instàntània de mítics, completada també amb l’exjugador del club Xavi Escaich.

Peri sempre estarà entre nosaltres // FOTO: CELH
Peri sempre estarà entre nosaltres // FOTO: CELH

Un bona tarda de juliol per a tenir, per sempre més en la memòria, un home del nostre futbol que va deixar petjada.