Històrics 2014: Pena màxima pel Prat, alegria màxima pel Badalona

Quan tot apuntava a que el Prat repetiria final, la història va canviar i els penaltis van donar al Badalona la possibilitat de desafiar el Sant Andreu a la final de l’Històrics 2014

Una jugada de la segona semifinal del Torneig d'Històrics 2014 // FOTO: @thistorics
Una jugada de la segona semifinal del Torneig d’Històrics 2014 // FOTO: @thistorics

Immens respecte entre Badalona i Prat. Es buscava el rival del Sant Andreu a la final de dissabte i el vigent campió sortia amb ganes de repetir presència. I més després d’arribar a un acord amb el Santboià per a canviar la data de l’eliminatòria de la Copa Catalunya a diumenge, ja que s’havia fixat per a dissabte a les 19.00 hores.

Les primeres aparicions del conjunt potablava van anar a càrrec de Guille, primer posant a prova Sergio López i després fallant la rematada. Declaració d’intencions clara dels de Pepe Delgado, avui sense camisa negra i apostant pel marró a la seva indumentària.

I encara més quan Amantini va desitjar que se l’empassés la terra en una d’aquelles errades que mai no agraden cometre a un central. Sobretot perquè Ferri Vega, l’exjuvenil del Prat, estava atentíssim per tal d’aprofitar el regal i batre Sergio. Era el minut 17.

Al Badalona li tocava remar. Els de Manolo González anaven de menys a més a mida que avançava la primera part, amb un Abraham que buscava les pessigolles a Eric Ruiz i Carrasco, els centrals pratencs. La millor oportunitat va ser anul·lada per l’àrbitre Vicente Muñoz. Juanjo Prior va rematar una pilota a la xarxa al minut 30 però ho va fer, a criteri arbitral, en fora de joc.

Una rematada de Manu Balda fàcil per a Eric Alcaraz, un xut de lliure directe d’Abraham que va sortir fora i un darrer intent del potablava Charly Ruiz van ser els darrers detalls d’una primera part en què el vigent campió va donar el primer pas per a intentar revalidar el títol.

REVOLUCIÓ ‘MADE IN MANOLO GONZÁLEZ’

Al Badalona li quedava tota la segona part per a canviar la història i Manolo González va optar per canviar la cara al seu onze. Només Fran Fuentes, Amantini, Jordi Sánchez i Abraham van tornar al camp. Set substitucions que van ser vuit quan al minut 59 Toni Lao va entrar per Amantini.

En canvi, qui va tenir la primera gran oportunitat va ser el Prat. El jove Carlitos Blanco, autor del gol dels de Pepe Delgado contra el Santfeliuenc dijous, va engaltar una canonada que va fer lluir Marcos. Els pratencs van ser a un pas de la sentència.

La decoració no canviava pels escapulats. Al contrari. La defensa formada d’esquerra a dreta per Marc, Fran Fuentes, Toni Lao i Oscar Sierra, amb l’ajuda d’Esteve Monterde, havia de treballar de valent davant les arribades dels puntes pratencs, sortint des de darreres en contracops amenaçants.

Pepe Delgado seguia confiant en el seu bloc, amb l’únic canvi de Sascha per Roland abans de la mitja hora, la qual cosa va fer que Ferri passés a ser el punta de referència. I va estar a punt de culminar una gran cursa de Martí Ramos, però el jove davanter estava en fora de joc quan va rebre la pilota del lateral potablava.

I tot va canviar al minut 83. L’àrbitre Vicente Muñoz va veure penalti de Cazorla a Jordi Sánchez. Les protestes van ser letals pel Prat, ja que el seu porter Eric Alcaraz va veure la segona groga. Ferri va ser ‘sacrificat’ perquè entrés el porter suplent José, qui no va poder evitar el gol de l’expratenc Fran Bea des dels onze metres.

Una acció aïllada que portava a la mateixa conclusió que l’altra semifinal, la tanda de penaltis. I Marcos va emular a Morales, aturant també dues penes màximes i posant al Badalona a una final de Segona B. Un dur final per a un Prat que potser va meréixer més.

BADALONA, 1 (4) – PRAT, 1 (2)

CF BADALONA: Sergio López (Marcos, min. 46); Fran Grima (Sierra, min. 46), Fran Fuentes, Amantini (Toni Lao, min. 59), Bermudo (Marc, min. 46); Alex Fernández, Prior (Fran Bea, min. 46); Abraham (Mario, min. 46), Belmonte (Esteve, min. 46), Jordi i Manu Balda (Carracedo, min. 46).

AE PRAT: Eric Alcaraz; Martí (Cazorla, min. 79), Carrasco, Eric Ruiz, Alfonso; Carlos González, Charly Ruiz; Carlitos Blanco (Nacho del Moral, min. 89), Ferri (José, ps, min. 83), Guille (Oriol Molins, min. 76) i Roland (Sascha, min. 62).

ÀRBITRE: Vicente Muñoz Baquero (Nizar Charif i Galera Serrano). Va amonestar Alex Fernández i Belmonte, pel Badalona, i Charly, Eric Alcaraz (2, min. 83) i Cazorla pel Prat. Va expulsar Manolo González per protestar (min. 80).

GOLS: 0-1, min. 17, Ferri. 1-1, Fran Bea, de penalti.

TANDA DE PENALTIS: Cazorla, atura Marcos; Fran Bea, gol (1-0); Charly Ruiz, gol (1-1); Alex Fernández, gol (2-1); Nacho del Moral, gol (2-2); Esteve, gol (3-2); Eric Ruiz, atura Marcos i Carracedo, gol (4-2).

INCIDÈNCIES: Uns 500 espectadors al Guinardó.