Històrics 2014: El Prat guanya el seu grup per KO

Acaba la fase de grups del Torneig d’Històrics 2014 i l’actual campió obté el passaport per a les semifinals a base de pegada. Dos 1-0 van servir als ‘potablava’ per a noquejar Santfeliuenc i Peralada

Així va marcar Iván Peralta el primer gol del Santfeliuenc contra el Peralada // FOTO: J. Mestres

Montañesa-Sant Andreu i Badalona-Prat. Aquestes són les semifinals de l’edició de 2014 del Torneig d’Històrics, que va viure una jornada atractiva mentre va lluir el sol. El Santfeliuenc va donar una bona imatge i el Peralada va passar pel Guinardó sense pena ni glòria. Una glòria que va ser per a un conjunt pratenc que va treure petroli de dues victòries per la mínima.

Aquest divendres, la jornada s’iniciarà mitja hora abans. A les 18.00 hores, Montañesa i Sant Andreu decidiran el primer finalista, mentre que dues hores més tard seran Badalona i Prat qui lluitin per ser a la final. Els dos encontres ja es jugaran a 90 minuts, amb tanda de penaltis en cas d’empat.

PRAT, 1 – SANTFELIUENC, 0: ELS ‘POTABLAVA’ VAN SER MÉS EFECTIUS

AE PRAT: Eric Alcaraz; Martí Ramos, Carrasco, Rafa Murillo, Eric Ruiz; Carlitos Blanco, Carlos González, Oriol Molins, Ferri; Guille Sarmiento i Roland.

SANTFELIUENC FC: Santi; Matabosch, Joserra, Gerard Rovira, Edgar; Sergio, Aitor Unzué; Dani Sánchez, Toro, Moruno i Cano.

ÀRBITRE: Bruno Montoro Ferreiro (García Fuster i Simón del Pino). Va amonestar Eric Ruiz, per part del Prat i Aitor Unzué, pel Santfeliuenc.

GOL: 1-0, min. 42, Carlitos Blanco.

INCIDÈNCIES: 300 espectadors al Guinardó. A la tanda de penaltis per a evitar empats, el Santfeliuenc es va imposar 2-1.

Tensió damunt el terreny de joc i ganes d’agradar. Prat i Santfeliuenc afrontaven un miniderbi que obria la quarta jornada amb intensitat des de l’inici però sense encert de cara a porteria. Les hostilitats es van obrir al minut 11, quan Dani Sánchez va saludar el porter potablava Eric Alcaraz enviant la pilota al travesser. La resposta va anar a càrrec del canterà del Prat Ferri Vega, qui es va plantar sol a l’àrea santfeliuenca i va fer lluïr Santi a una mà.

Tot podia haver canviat al minut 26, quan Carlos Cano volia arribar a una pilota morta a l’àrea i el lateral Eric Ruiz el va agafar. Montoro va xiular el penalti i Cano va voler sorprendre Eric Alcaraz amb un ‘Panenka’… però la pilota es va estavellar al travesser. Dani Sánchez no va poder aprofitar el rebuig.

El Santfeliuenc va seguir amb el seu assetjament. Davant, un Prat esperant sortir a la contra i defentsant-se de les canonades d’un contundent Cano. Però els de Pepe Delgado es van anar despertant a mida que arribava el final. Primer Ferri va avisar en una centrada que Roland va rematar fora. Després, Guille va xutar desviat i, finalment, el juvenil Carlitos Blanco va batre Santi amb un xut ras des de la frontal.

El Prat va saber ser més efectiu que un Santfe que encara va disposar d’una oportunitat clara d’empatar, quan Gerard Rovira es va plantar a l’àrea i va veure com Carrasco evitava el gol de forma miracolosa. Els ‘potablava’ s’enduien el gat a l’aigua.

PERALADA, 0 – SANTFELIUENC, 2. EL ‘SANTFE’ DECIDEIX EN QUATRE MINUTS

CF PERALADA: Montero; Bonmatí, Pastor, Romero, Mate; Guillem Cornellà; Marc Vila, Tidian, Borja, Pons i Coro.

SANTFELIUENC FC: Carlos; Nacho, Dani Ortiz, Gerard Rovira (Matabosch, min. 24), Cristian Faura; Tena, Bolaños; Pol, Maldonado, Eric i Iván Peralta.

ÀRBITRE: Pau García Fuster (Simón del Pino i Montoro Ferreiro).

GOLS: 0-1, min. 10, Iván Peralta; 0-2, min. 14, Maldonado.

Si el primer minipartit va ser entretingut, el segon de la sessió de dijous va anar pel mateix camí. S’enfrontaven dos debutants al torneig i el Peralada va sortir amb ganes. Guillem Cornellà, una de les cares noves de l’equip de Nacho Castro, va disposar de la primera oportunitat en un lliure directe que va sortir molt alt. Però el Santfeliuenc va apretar tant com en el partit anterior i va trobar el seu premi.

Va ser en quatre minuts agònics pel veterà Toni Montero. En el 10, Iván Peralta va caçar una pilota morta davant la indecisió de la defensa dels de l’Alt Empordà i no va perdonar.I sense temps per a reacció del Peralada, el Santfeliuenc va torna a colpejar amb una centrada de Pol que Maldonado va convertir en el 0-2.

Als de Nacho Castro se’ls posava el minipartit coll amunt. No creaven ocasions i la més clara va ser un mal rebuig de Gerard Rovira cap a la seva porteria que Cristian Faura, oportú, va tallar. Per la seva banda, el Santfeliuenc d’Andrés González provava Toni Montero fins i tots en centrades-xut com una de Nacho Ruiz que no va entrar per poc.

Tot i que el Peralada volia construir joc, l’internacional amateur Carlos va ser gairebé espectador de l’encontre. Alhora, Iván Peralta buscava el seu segon gol amb una voleia que va sortir alta. Però la renda del Santfeliuenc ja no va augmentar i els d’Andrés González quedaven en mans precisament del Peralada per a seguir vius al torneig.

PERALADA, 0 – PRAT, 1. LLOBET, MÉS OPORTÚ QUE MAI

CF PERALADA: Montero; Bonmatí (Borja, min. 33), Pastor, Romero, Mate; Guillem Cornellà (Tidian, min. 24); Aleix Feixas, Chacón, Cruz, Pons (Marc Vilà, min. 24) i Pol Compte.

AE PRAT: Eric Alcaraz; Martí Ramos (Eric Ruiz, min. 27), Carrasco, Joan Castillo, Cazorla; Oriol Molins, Charly Ruiz; Juli, Llobet, Nacho del Moral i Sascha.

ÀRBITRE: Israel Simón del Pino (García Fuster i Montoro Ferreiro). Va amonestar Charly Ruiz.

GOLS: 0-1, min. 38, David Llobet.

Va caure la nit al Guinardó i va caure el futbol. El Peralada-Prat que tancava la jornada va permetre els espectadors gaudir del cant dels falciots que volaven a les instal·lacions perquè d’emoció, res de res. El Peralada necessitava una golejada i al Prat li valia l’empat. Amb aquests ingredients, es cuinava un minipartit per a oblidar.

Nacho Castro va deixar set dels titulars al darrer partit damunt el terreny i també va gaudir de la primera i única oportunitat de gol als primers 25 minuts. Pol Compte va provar sort a la frontal però Eric Alcaraz va respondre amb efectivitat. Era el minut 6. I a partir d’aquí, domini altern sense més ensurts per a les porteries.

El Santfeliuenc ‘jugava’ amb el Peralada. Si els de Castro guanyaven per menys de tres gols de diferència, els de Les Grases passaven. Els seguidors del ‘Santfe’ van cridar ‘ui’ quan Mate va penjar una falta i Eric, tapat, va reaccionar com va poder per a evitar el gol, en una de les poques flors en un desert de partit fins aquell moment.

El Prat arribava tímidament. De fet, la millor oportunitat no arribava als de Pepe Delgado fins al minut 31, quan David Llobet va engaltar tal i com li venia una pilota morta a la frontal i la va enviar als núvols.

Però al final, com va passar al primer partit, el Prat va saber decidir. I ho va fer a set minuts del final, quan Nacho del Moral va connectar un fort xut que va rebutjar Toni Montero, amb la mala sort pel porter del Peralada que David Llobet estava ben col·locat per a caçar-ho i marcar el 0-1 que encara donava més calma a l’actual campió del torneig.

Un servei de lliure directe al qual no va arribar Pol Compte va ser la darrera espurna d’un Peralada que es va acomiadar de la seva primera participació a l’Històrics sense marcar cap gol. El Prat, amb una lliçó d’efectivitat, té una cita a les semifinals amb el Badalona, club on Pepe Delgado va treballar fa dos anys, ajudant a Albert Cámara. Lluirà la camisa negra que li ha donat sort?