Històric ascens de la UE La Jonquera a Tercera Divisió

L’empat a 1 contra el Santboià permet a La Jonquera aconseguir l’ascens a Tercera Divisió per primera vegada en la seva historia

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
La Jonquera, a Tercera/ FOTO: CLUB
La Jonquera, a Tercera/ FOTO: UE LA JONQUERA

Santboià i La Jonquera se citaven al Joan Baptista Milà per disputar el partit de tornada del play-off d’ascens a Tercera Divisió. Un partit a vida o mort, i més després del 0-0 de l’anada, on un dels dos conjunts aconseguiria la glòria i l’altre hauria de continuar lluitant una temporada més a Primera Catalana.

Els locals han començat dominant el partit amb ocasions clares. Només han necessitat dos minuts per fer el primer xut a porta encara sense gaire perill per Toni Montero. Al minut 4, Buba, un dels homes més perillosos del conjunt del Baix Llobregat durant la primera meitat, s’ha internat per la banda dreta però no ha trobat cap rematador per la seva centrada. Dos minuts més tard ha arribat la primera gran ocasió pels locals quan Josele ha estavellat la pilota al travesser.

La primera aproximació visitant no ha estat fins al minut 18, encara que sense cap conseqüència per la porteria de Leva. Una primera meitat de total domini per part dels de Juan Camilo, que han perdonat massa, i una Jonquera esperant i intentant aguantar l’atac dels locals. Amb el 0-0 s’ha arribat al descans i amb el somni dels dos conjunts intacte.

El guió durant els segons 45 minuts ha estat diferent. La Jonquera ha sortit més endollada i al minut 58 ha gaudit d’una molt bona ocasió quan un xut de falta l’ha hagut de treure Leva. A la jugada següent, Buba ha provocat un penal després d’una gran jugada personal on ha marxat tot sol cap a la porteria rival i ha estat enderrocat a l’àrea petita. Aaron Bueno ha estat l’encarregat de llençar-lo i no ha fallat fent pujar al lluminós l’1-0.

Els de l’Alt Empordà no han abaixat els braços i han continuat intentant-ho fins que al minut 65 Massó, recentment ingressat en el terreny de joc i en la primera pilota que tocava, ha empatat el partit desfent un embolic de la defensa santboiana dins de la petita. El gol de l’empat ha tornat a canviar la dinàmica de l’encontre. Els gironins han desaparegut en atac i s’han tancat darrere per assegurar el resultat.

Aficionats de La Jonquera  al Joan Baptista Milà /FOTO: CAROLA UGRINOVIC
Aficionats de La Jonquera al Joan Baptista Milà /FOTO: UE LA JONQUERA

Per la seva banda, els locals s’han vingut amunt, convertint el partit en un autèntic atac i gol local amb clares ocasions però sense el premi del gol. Primer Roberto Camacho al 73 que no ha arribat a una rematada per mil·límetres i després Aaron Bueno amb un gran llançament de falta que s’ha fet lluir Montero al 76, ho han intentat encara que sense sort. L’ultima ocasió, ja al temps afegit, també la tinguda el Santboià quan ha tornat a enviar una pilota al pal.

Partit intens i emocionant fins al final, que acaba amb l’ascens a Tercera Divisió a la UE La Jonquera per primera vegada en la seva historia i deixa, per segona temporada consecutiva, al Santboià a les portes de la glòria