Hi ha dates, però no hi ha pla

La junta de la FCF ha decidit aquest dimarts, sense comptar encara amb pla de competició públic, apuntar el primer cap de setmana (3/4 d’Octubre) com a inici per al futbol amateur i el segon i el quart (10/11 i 24/25) per al futbol base

FCF, Junta
Canvi d’escenari per a la junta // FOTO: FCF

Sense un pla de competició conegut, la junta de la Federació Catalana ha decidit aquesta tarda de dimarts, més còmoda de l’esperat després de l’absència de la Plataforma Units Pel Ascensos a acudir al carrer Sicília, a triar el mes d’Octubre com a inici de la temporada 2020-2021. Dues hores de reunió –el president havia d’acudir al dentista a les 20h.- van oferir una reunió poc participativa encara que menys tibant que altres vegades.

Pendents encara d’oferir al futbol català les intencions per a una pròxima competició que sempre dependrà de l’absència del ‘maleït’ coronavirus, la junta, que va decidir canviar d’escenari (sense finestres) i passar a la Sala d’Actes, no descarta encara la possibilitat d’assumir el Pla que els va obsequiar la PUPA (Plataforma) a través dels diferents visitants individuals realitzades a la seu federativa.

Amb aquesta incògnita així com el desconeixement de futurs descomptes en llicències i Portal del Federat per a la passada temporada i la futura 20-21 i la rebaixa desitjada del 30% en la Mutualitat, es va tancar aquesta primera reunió d’uns responsables del futbolcat a la qual no van acudir els vicepresidents Jordi Terés, per estar confinat a Lleida, i i Josep Llaó,  com enviat especial a Andalusia per a la promoció d’ascens

INFANTILS, ALEVINS I BENJAMINS NO SE SAP

Quarta Catalana, Divisió d’Honor i Preferent masculina i femenina, en futbol base, s’estrenaran el 10/11 de Octubre; la Primera Divisió, masculina i femenina, ho faran el 17/18 d’octubre mentre que la resta de categories del futbol amateur femení i formatives començaran el cap de setmana del 24/25 d’octubre.

Segons la FCF “hi haurà com a dates de descans el Nadal, sense competició els caps de setmana del 27 de desembre i el 3 de gener, així com també la Setmana Santa, amb aturada el 4 d’abril. Tanmateix, s’habilitaran com a dates per competir el pont de la Puríssima, el 6 de desembre, i també el Carnestoltes, el 14 de febrer”.

Calle, FCF
Calle, administrador general federatiu // FOTO: FCF

ESTALVI I RETALLADES

Atenció perquè, com si es tractés d’una roda de premsa (sense premsa, per descomptat), es va repassar la notícia publicada per Mundo Deportivo aquest passat divendres 3 de Juliol en la qual es feia referència a dos noms propis com Josep Llaó i José M. Calle, administrador general i un passatge del 2016 per presumptes irregularitats. Soteras va donar explicacions poc clares encara que es tracta “d’un tema antic”.

Calle, que al costat del secretari general Oriol Camacho, va compartir presidència amb Soteras, va aprofitar per a parlar d’un important estalvi/retallada tant en neteja, transport, pilotes i fins i tot a l’ascensor de la Federació. D’altra banda, en l’aspecte econòmic també, el tresorer Miquel Sellarès va comentar que aquests mesos d’ERTO han provocat un ‘estalvi’ de 4.400.000 euros mentre que s’han deixat d’ingressar 4 milions, és a dir, s’ha produït un desfasament de 300.000.

A nivell esportiu, també en actitud d’estalvi, es va significar l’actiu vicepresident Bonet amb més de 40.000 euros pels diferents canvis que es duen a terme en el capítol de seleccions alhora que va informar de la disputa d’un Torneig a Girona ‘amb públic’ que va sorprendre els presents.

Pendents de Madrid quant a la rebaixa de la Mutualitat –els clubs del Baix Llobregat estan preocupats, va dir la delegada Paquita Linares-, segueixen a l’espera de la seva decisió final. Del 10,5% es vol passar al 30% encara que els càlculs que van fer en els pressupostos passats estava sobre un 12%.

Finalment (coses que no ha apuntat en la nota oficial la FCF), el vocal Del Pino va dir que aquest passat dilluns va estar prenent una cervesa amb Edu Albácar, vicepresident de l’EE Terres de l’Ebre, i li va avançar que anava a deixar la Plataforma. Ah! El president va celebrar que Luis Rubiales compta amb 147 vots dels 170 possibles per a les properes eleccions a la RFEF.