“Hem de consolidar l’èxit apostant pel futbol base”

Quim Carandell, president i jugador del Tona, explica les sensacions d’un ascens històric a Tercera RFEF de l’equip osonenc. El dirigent, de només 27 anys, té clar el projecte que ha de tenir el seu club

@JordiMestres_

Quim Carandell va ser el protagonista de l’Instagram Live de FutbolCatalunya

La notícia del passat cap de setmana al futbol català va ser la de l’ascens del Tona a Tercera RFEF, el segon d’aquesta temporada després del de la Montañesa. En queda només un, doncs, en un grup 3 molt obert encara. “Que pugi només el primer és poc premi i baixen molts equips de categoria”, explicava Quim Carandell a l’Instagram Live.

El jove president osonenc també és jugador del club i admet que els seus companys “no m’han demanat primes encara. Hem fet una bona festa i farem alguna escapada”. Carandell té 27 anys i la seva família sempre ha estat vinculada al futbol, especialment al Manlleu.

De fet, ”el Manlleu i nosaltres ens hem retroalimentat. Si no ens haguessin apretat tant no haguéssim bons resultats”. Cal recordar que al partit al Municipal de Manlleu es van ajuntar fins a 1600 espectadors i la lluita entre tots dos clubs ha estat ferotge.

“LA RENOVACIÓ DE JUGADORS SERÀ GENERAL”

Tot plegat, en un grup atípic com explica el propi Carandell: “L’any passat estàvem amb un grup de Girona i aquest els osonencs ens han enviat amb els del Baix Llobregat”. Amb tot, el Tona ha pujat a falta d’una jornada pel final i la clau de l’èxit “és la comunió amb jugadors de la base, amics i familiars dels jugadors”.

El Tona és una gran família // FOTO: Fundació UE Tona

Una gran família, en definitiva, d’un club d’uns 60 socis que està enganxant al seu poble, com es va veure a l’últim partit. En un camp de postal, de gespa natural i entre arbredes, el Tona va fer història. Per això, l’aposta, indiscutiblement, serà per la continuïtat: “La renovació del bloc al Tona será general”.

“Tenim molt clar que la Tercera RFEF és una categoria molt complicada, amb equips històrics”, explicava Quim Carandell, però “el nostre objectiu és consolidar el Tona a 2-3 anys a la categoria”, ja que “si tenim estabilitat, serem ambiciosos”.

“HI HA D’HAVER SINÈRGIA FUTBOL BASE-PRIMER EQUIP”

I també fidels als que han portat el club fins aquí, com va repetir una i altra vegada el president: “He après que s’ha de tenir molta paciència. La qualitat és important, però allò vital és el cos tècnic. Confio molt en el del Tona”. El que va començar sent un hobbie, el del #futbolcat, cada cop va a més.

El Tona vol fidelitzar a la gent del poble i fer un projecte amb el futbol base com a pilar // FOTO: Fundació UE Tona

Fins ara Carandell era president del primer equip, però està gestionant l’entrada de la directiva també al futbol base de la Fundació UE Tona: “També ens implicarem al futbol base, ja que hi ha d’haver una sinèrgia futbol base-primer equip i sense futbol base és difícil tenir èxits”.

“EL #FUTBOLCAT NECESSITA UNA FCF MÉS PROPERA”

“El nostre repte és fidelitzar la gent i tenir un camp que faci goig i el Tona estigui viu”, deia Carandell. I parlant d’eleccions, el punt de vista del president osonenc va ser clar: “La Federació Catalana de futbol ha de tenir més en compte els clubs. Ens ha d’escoltar. El #futbolcat necessita una junta més propera”. Queda clar.