“Hem aconseguit un equip alegre, valent i atrevit”

Una eliminatòria inoblidable els va deixar fora de la Segona RFEF encara que el futbol i els futbolistes que el Girona B han mostrat aquest passat curs de la mà d’Àxel Vizuete ha estat espectacular. Formació, sempre, però amb victòries, millor

Axel Vizuete, tècnic Girona B per sisena temporada consecutiva // FOTO: @davidpallarols
Axel Vizuete, tècnic Girona B per sisena temporada consecutiva // FOTO: @davidpallarols

@ManuelSeguraM

msegura@futbolcatalunya.com

Axel Vizuete iniciarà aquest pròxim curs la seva sisena aventura al capdavant del filial del Girona amb resultats molt positius a la seva esquena. Només fa falta mirar els xavals que ja treballen en el primer equip de Míchel, alguns internacionals, i els resultats esportius en una 3RFEF5 que els queda tala.

Una eliminatòria polèmica enfront del veí Olot els va deixar en el camí de l’ascens per a un filial que va saber estar durant tot el campionat en els llocs de promoció d’ascens. Amb aquest objectiu d’ajudar permanentment al primer equip, els de Vizuete ja pensen en el pròxim exercici 2022-2023.

AXEL VIZUETE, A FONS

Vacances sense futbol?

Hem fet algun viatge a Londres, Blanes, Logronyo… amb els dos nens. Tinc dos: un de 15 anys, que ha ja signat amb el Sant Andreu cadet de DHC, i un altre de 2 anys

Així està el MERCAT de FITXATGES, en la plantilla: 6 altes, 12 baixes, 12 continuïtats confirmades Quan comença la pretemporada?

Aquests tems els porta la direcció esportiva. Jo, fins que no me’ls presenta el club, no puc dir res. Començarem el 25 de juliol.

L'entrenador de Sant Boi Llobregat vol fer carrera al món professional // FOTO: A.V.
L’entrenador de Sant Boi Llobregat vol fer carrera al món professional // FOTO: A.V.

Llarga pretemporada a la vista!

Anaven a començar el 27 o 28, però el 6/7 ja tenim la Copa Catalunya i ens hem de preparar arribar a la Copa tan bé com sigui possible.

Això sí, altes de categoria amb l’internacional Joel Roca (s17), Marc Domènec (Sant Andreu) Oussama y Morcillo (La Cruz) i Àlex Almansa (Damm), amb 19 anys, cinc cars noves de categoria.

Sí, en aquest sentit el club treballa molt bé en la seva àrea de captació i està molt pendent dels joves talents que destaquin en la comunitat.

“VEURE JUGADORS DEL FILIAL EN EL PRIMER EQUIP ÉS UNA SATISFACCIÓ”

Aquesta àrea de captació ha de ser molt interessant, ja que estan competint amb els grans (Barcelona-Espanyol) directament.

No és fàcil competir contra entitats d’aquest nivell, però tampoc li ho podin endur-es tot i quedin jugadors per a nosaltres

Saber que Oriol Comas, Biel Farrès, Alex Sala, Ricard Artero, Pau Victor, Oscar Ureña, Joel Roca, Lluc Matas, entre altres, faran pretemporada amb Míchel ha de ser una satisfacció total. O és un problema per a vostè?

És una satisfacció. Veure jugadors del filial en el primer equip i que és puguin preparar per a ser aquí és el nostre objectiu marcat pel club. No hi ha una altra situació que ens pugui agradar més que veure el nivell també que han mostrat.

El filial gironí va arribar fins a l'últim ostacle davant de l'Olot per pujar a la 2RFEF // FOTO: FCF
El filial gironí va arribar fins a l’últim ostacle davant de l’Olot per pujar a la 2RFEF // FOTO: FCF

Un doble dubte: Richmon i Monjo segueixen?

Tenen contracte amb el club, és a dir que, en principi, segueixen, sí.

“LA MEVA IL·LUSIÓ ÉS ARRIBAR Al FUTBOL PROFESSIONAL”

Sis temporades al capdavant del filial. És clar que no li veu de gust un altre camí que no sigui la formació, llaura com llaura…

No és tan clar. Estic dins d’una estructura en la qual es treballa molt bé, serà el meu sisè any i estic molt content; no obstant això, la il·lusió, com tots, és arribar al futbol professional. Jo estic, com els xavals, preparat per, si fes falta, per a ajudar en el primer equip o on sigui. Llaura toca estar molt il·lusionat per ajudar al Girona.

Tant de bo no faci falta la seva ajuda per al primer equip, serà mal senyal, però vostè és aquí..

Sí, el primer és desitjar el millor al primer equip en Primera divisió, ha estat un alliberament per a tots i jo haig de centrar-m’en el dia a dia i créixer

Aquesta temporada passada va ser una bestialitat: l’equip més jove del grup ha mostrat un futbol espectacular amb jugadors brillants. La referència del primer equip li dóna un plus als seus futbolistes?

“ESTEM MOLT CONTENTS DEL FUTBOL MOSTRAT”

Hi ha hagut una a posta molt forta pels joves i hem de ser conscients que hi ha hagut setmanes sense 7 o 8 jugadors que estaven en el primer equip sinó que venien directes al partit. Això no és fàcil per al jugador poder adaptar-s’en hores a camps o situacions noves, calia estar molt damunt seu, però estem molt contents del futbol mostrat. Hem aconseguit un equip alegre, atrevit i dominador que volíem i va ser una llàstima el partit davant l’Olot.

Als seus 39 anys, Axel Vixuete treballa des de categories inferiors acumulant èxits // Foto: UE Vic
Als seus 39 anys, Axel Vixuete treballa des de categories inferiors acumulant èxits // Foto: UE Vic

Ha dit en el seu vídeo de promoció que desitja “un equip alegre, atrevit, que porti la iniciativa de pilota, que faci goig veure el seu futbol, que siguin valents… En resum: el que ha passat aquesta passada temporada.

És la idea del futbol que sentim, el que marca la nostra adreça i el que sentim tots. Cal portar-ho a terme i preparar als jugadors en la línia del primer equip, calç portar la iniciativa, sense fissures, ser valentes i que és competeixi bé.

L’objectiu és la formació i Girona l’ha tingut molt clar sempre amb Quique Cárcel, Albert Síria i companyia. A part de competitivitat, quina més li podin demanar?

Rebut bones sensacions donis de tot el club i estan molt contents amb el meu treball perquè el principal propòsit és preparar als joves talents per a quan els arribi la gran oportunitat que l’aprofitin. Volem jugadors preparats a tots els nivells, que no ens obsessionem amb els resultats sinó amb la seva preparació.

“VOLEM JUGADORS PREPARATS A TOTS ELS NIVELLS”

Què te Vizuete per a mantenir a la seva filial durant tota la temporada en situació de play-off?

Això parla molt bé de tots: donis de la direcció esportiva, que ofereix molt bons jugadors, del cos tècnic i, sobretot, dels futbolistes per la seva predisposició.

Vizuete vol formar i que es parli molt bé del futbol que mostra el seu equip // FOTO. Captura TV Girona FC
Vizuete vol formar i que es parli molt bé del futbol que mostra el seu equip // FOTO. Captura TV Girona FC

Ha oblidat el 15 de maig… Rubí… Olot o no s’oblida?

Quan t’identifiquis tant amb el que veus i t’identifiquis amb l’equip i el seu futbol tan dominador no queda una altra que acceptar-ho.

No se’n sap on jugaran finalment aquesta pròxima temporada pels diferents ‘mogudes’ de despatx, en qualsevol cas cap millor sempre un segon equip a Segona Federació que a Primera...

Clar. A tots ens agradaria estar en la 2RFEF. És molt difícil perquè hi ha equips amb molta història i pressupost i ja veurem. Seguim amb el mateix missatge amb els nostres xavals joves molt presents en convocatòries nacionals o en el primer equip. Cal continuar apostant pels nostres xavals, sense per, i desitjant guanyar, per descomptat. Ja veurem on a dalt el nostre dia a dia.

“CAL CONTINUAR APOSTANT PELS NOSTRES XAVALS, SENSE PER”

El curiós és que després s’escolta com la condició de ‘coco’ pugui recaure en vostès per davant d’altres grans pressupostos.

Sí, és així, però cal estar tranquils perquè sabem on estem i el nostre principal objectiu.

Finalment: aquesta 3RFEF li interessa a l’aficionat?

Sí, jo la veig molt competida encara que aquests últims formats que s’han fet no sé si són necessaris. Llaura, la Primera Catalana serà setena categoria nacional quan abans era la cinquena; no sé si eren tan necessàries tantes i tantes categories. En fi, nosaltres hem de lluitar pel nostre.