“He estat fidel a l’Europa. Qui pensi el contrari, me la bufa”

Pedro Dólera marxa del Nou Sardenya. Sis temporades, 249 partits, tres play-off i una Copa Catalunya després. Comença una nova etapa, tant pel tècnic com per a l’Europa

Pedro Dólera deixa l'Europa // FOTO: Futbolcatalunya
Pedro Dólera deixa l’Europa // FOTO: Futbolcatalunya

El 2009 va arribar Pedro Dólera a l’Europa procedent del Marianao procedent del Marianao. L’equip escapulat, aleshores en hores baixes, ha recuperat la grandesa amb el tècnic pratenc. Ha passat de patir a gaudir de la Tercera Divisió, de la que fa més de dues dècades que en forma part. “La nota és un 8. Hagués estat un excel·lent si haguéssim pujat”, comentava en el seu comiat. L’ascens és l’únic que li ha faltat. Entre llàgrimes, Dólera s’acomiadava de l’Europa. El seu futur pot estar al Prat, amb qui ja ha parlat.

Però l’última roda de premsa de Pedro Dólera al Sardenya no tenia com a objectiu parlar del futur. El ja ex tècnic va voler agrair a aficionats, directiva i jugadors el seu suport, “especialment a Alex Delmàs i Alex Cano”. Satisfet, afirmava que “espero haver contribuit a enganxar a la gent jove del barri. No us oblidaré mai”. Es va comprovar, sobretot a la Copa Catalunya, on l’equip va estar molt ben acompanyat.

I és que “cada dia que entrava a la porta del camp sabia que era casa meva. Podia fer i desfer el que volia”. Per això, per respecte, “no podia fer esperar la meva decisió tres setmanes. No sóc Guardiola”. Carregat d’emocions, Dólera també va deixar entreveure certa molèstia envers alguns sectors de l’entorn del club: “És impossible aguantar situacions injustes i difícils d’entendre en un club de Tercera”.

“SÍ, HE PARLAT AMB EL PRAT”

L’última, la del seu futur. “No continuar a l’Europa no vol dir que tingui decidit a on vaig”, explicava. La del Sagnier, és l’opció que ha sonat amb més força. Preguntat per això, Pedro Dólera reconeixia que “sí, vaig parlar el dimarts amb el Prat a les 14:30h”, però “després de fer-ho amb l’Europa”.

Abraçada per a tancar el comiat de Pedro Dólera // FOTO: Futbolcatalunya
Abraçada per a tancar el comiat de Pedro Dólera // FOTO: Futbolcatalunya

“He estat fidel a l’Europa. Qui pensi el contrari, me la bufa”. I així és. El protagonista del dia va agafar l’equip d’una manera i l’ha deixat d’una altra ben diferent: “No hem pujat, però quan vaig veure la primera temporada que la vuitena era la millor posició en 10 anys em vaig sorprendre”.

DE BODE: “MARXA UN AMIC”

L’Europa, sempre complicat, està agraït a Dólera. Ho va confirmar el seu president: “Començar i acabar un projecte com amics és molt difícil. Aquí respectem les persones. Marxa un amic”. De Bode li va dir a Dólera que “té les portes obertes i segur que tornarà” i va negar-se a parlar de posibles substituts perquè “la pregunta sobre el futur no toca i és el moment de Pedro Dólera”. El moment ja ha passat. Queda tot el que ha deixat.