Grans i petits lluiten pel mateix motiu al Lleida Esportiu

El primer equip ha fet ple de punts i el Juvenil A va aconseguir una victòria inapel·lable contra el Manlleu. Els de Seligrat volen pujar, mentre que Josep Ramón de Castellarnau, tècnic del Juvenil, mostra més prudència però té la mateixa il·lusió pel seu equip

El futbol base és una de les claus del Lleida Esportiu // FOTO: lleidaesportiu.cat
El futbol base és una de les claus del Lleida Esportiu // FOTO: lleidaesportiu.cat

A Lleida estan d’enhorabona. L’inici de temporada ha estat somiat pel primer equip, que ha sumat dues victòries en els dos partits contra Nàstic i Reus. El futbol base tampoc es queda enrere i el Lleida Esportiu Terraferma, que milita a Lliga Nacional, també ha començat trepitjant fort. Els joves jugadors blaus van superar el Manlleu – equip que l’any passat estava a Divisió d’Honor – per un gol a tres i ho van fer a Osona.

Òscar Canadell, germà del jugador de l’Ascó i ex del Lleida Roger Canadell, va ser el protagonista del partit amb dos gols. El seu tècnic, Josep Ramón de Castellarnau, explica a Futbolcatalunya.com la importància d’aquella victòria: “Vam estar contents perquè hi havia molts jugadors nous a la categoria i no sabíem ben bé com respondria”. L’equip té “molta il·lusió i ganes” i l’entrevistat comenta que “ens van sortir les coses bastant bé i guanyar va molt bé perquè no estem pressionats”.

De Castellarnau no vol marcar cap objectiu abans de la jornada 30 i creu que “s’ha d’anar partit a partit i l’objectiu vindrà en funció dels resultats”. Aquesta prudència ve donada pel precedent de la temporada passada al Juvenil A del Lleida Esportiu. L’equip es va marcar des d’un principi pujar a Divisió d’Honor i aquesta pressió va acabar condemnant-lo. Els blaus van acabar setens amb 47 punts, però van patir durant tota la temporada a la zona baixa de la classificació.

“L’any passat el juvenil es va marcar l’objectiu de pujar i a falta de cinc jornades ja van veure que no era possible” recorda l’actual tècnic de l’equip. De Castellarnau s’estrena aquest any al Juvenil A i ja acumula nou anys d’experiència al futbol base de l’equip de la Terra Ferma. L’Infantil i el Cadet han fornit a aquest entrenador de 29 anys que afronta el repte més gran que s’ha trobat des de que exerceix aquesta feina.

“El que es pot suplir amb gent de casa no es busca fora”

El que assegura De Castellarnau, sens dubte, és coneixement de la casa: “La Junta aposta per la base i han creat un filial que serveixi de pont als del juvenil. Cada any els juvenils entrenen amb el primer equip i dos o tres pugen amb la primera plantilla”. Tot i això, resulta evident que el salt de Lliga Nacional a un equip punter de la Segona Divisió B com el Lleida Esportiu és molt gran i per aquest motiu s’ha creat un filial, que actualment milita al grup 5 de Segona Catalana.

L’estructura de futbol base és important al camp d’Esports i “Toni Seligrat sempre pensa en el juvenil quan té alguna baixa”, fet que fa que el nostre protagonista estigui “content perquè cada setmana compten amb els meus jugadors”. De fet, la idea del club és que “tot el que es pugui suplir amb gent de casa es suplirà i quan no es pot ja busquen a fora”. Clara mostra els 10 jugadors procedents del futbol base que han format part del primer equip en els darrers cinc anys.

Tornant al seu equip, de Castellarnau – ara sí – es mostra ambiciós: “El club vol recuperar la Divisió d’Honor per a que el salt sigui més petit. Hem fet l’equip amb la il·lusió de recuperar-la”. Per a fer-ho el tècnic ha deixat de jugar de futbol a nivell territorial i es dedica exclusivament a la seva feina d’entrenador. “M’agrada molt entrenar la base i he tingut ofertes de Segona Catalana, Primera Catalana i Tercera Divisió. Em motiva més la base que no entrenar amateur”

I si algun dia el primer equip del Lleida Esportiu truqués a la seva porta? “ Si fos el Lleida Esportiu caldria veure el tema de la disponibilitat i mai he pensat mai en això”. “On m’agradaria estar a mi és a on estic ara: estic al millor lloc. Tampoc vull més” conclou un Josep Ramon de Castellarnau content i satisfet amb el seu càrrec actual.

JORDI MESTRES
jmestres@futbolcatalunya.com