Govern-FCF, o la cerimònia de la confusió

Mentre el Govern llança el ‘Pla d’Obertura progressiva d’Activitats’, la Federació Catalana de Futbol adverteix: hi haurà partits el cap de setmana 5 i 6, després rectifica, i torna a caminar a cop de comunicat. La realitat és que el futbolcat viu una cerimònia de la confusió

Aquest és el 'Pla d'Obertura progressiva d'Activitats' que ha proposat el Govern de Catalunya // FOTO: 324.cat
Aquest és el ‘Pla d’Obertura progressiva d’Activitats’ que ha proposat el Govern de Catalunya // FOTO: 324.cat

@ManuelSeguraM

“Nosaltres començarem la competició en la data que hem marcat”, va afirmar el secretari general de la FCF, ara portaveu, Oriol Camacho aquest passat dimecres 18. Sintetitzava l’acord de la Catalana unit al missatge comú de la Unió de Federacions (UFEC). Aquest dijous respon el Govern amb un pla de desescalada ‘sui generis’ i hi ha reculada al carrer Sicília amb aquesta cerimònia de la confusió.

I, en el mig de tot aquest encreuament de comunicats, declaracions ambigües, veritats a mitges, filtracions, intoxicacions i crisis, estan els veritables actors. És a dir, futbolistes, directius, aficionats i Federació.

FCF-GOVERN: DECLARACIONS CREUADES

El Govern va reaccionar aquest dijous amb el seu pla d’obertura progressiva, però amb toc de queda sempre present fins que es minimitzi la pandèmia. Si desitgen llegir amb atenció tot el que diu avui el Govern, poden punxar aquí.

D’altra banda, prossegueix la màxima activitat polimediàtica del secretari general, Oriol Camacho, ja que el president Joan Soteras tria el silenci. L’ex àrbitre català, ara tercera autoritat federativa, està desconegut, ja que segueix les indicacions fil per randa i igual qualifica de “vergonyosa” una decisió del Govern que no es talla per a afegir que ‘passa’ de Procicat i de qui faci falta. “Nosaltres començarem la competició en la data que hem marcat (5 i 6 Desembre)“, va tuitejar. Doncs sembla que serà que NO.

CF Verdú Vall del Corb de Lleida: el seu president, Joan Barril, és el primer a l'esquerra // FOTO: J.B.
CF Verdú Vall del Corb de Lleida: el seu president, Joan Barril, és el primer a l’esquerra // FOTO: J.B.

Per cert, la ‘Fede’, per mitjà d’una una representació transversal de totes les categories del futbol obrirà un procés de reunió i una ronda de contactes amb els clubs catalans, per tal de conèixer el seu posicionament”.

ATENCIÓ GOVERN, I ELS CLUBS QUÈ DIUEN?

Parlem amb dos modestíssims del futbol català; CF Verdú Vall del Corb de Lleida i Atlanta El Raval de Barcelona, els dos de Quarta Catalana. Hem recollit dues opinions –fins i tot poden escoltar als seus presidents, Joan Barril (CF Verdú) i Amado Azuara (Atlanta El Raval)- encara que podrien ser qualsevol altre representant de Catalunya.

Quatre socis té el Verdú, cap té l’Atlanta. El primer ‘juga’ en el Grup 21 de Quarta Catalana, el segon en el Grup XIV. L’un i l’altre lamenten l’actual situació de pandèmia, com tots, i mentre el primer anuncia que no anaven a jugar fins al mes vinent de Gener (mínim), el segon reconeix que no sap com ho faran.

CF VERDÚ: NEGATIVA A JUGAR

Val la pena escoltar als dos protagonistes. Joan Barril, amb qui parlem abans que es conegués la decisió del Govern, avançava que els 11 equips del seu grup –ja s’han retirat Rialp i Les– no jugaven fins a Gener. No hi ha qui freni a aquest home que està molt indignat. Té 5 equips (amateur masculí i femení, cadet masculí i femení i aleví) però haurà d’esborrar a algun.

Paraules sinceres del president del CF Verdú Vall del Corb, Joan Barril, un modest de Lleida
Atlanta El Raval FC i el seu president Amadeo Azuara, un altre exemple del nostre futbol modest a Catalunya // FOTO: M.A.
Atlanta El Raval FC i el seu president Amadeo Azuara, un altre exemple del nostre futbol modest a Catalunya // FOTO: M.A.

ATLANTA EL RAVAL: MOLT SOLS

Amado Azuara, qui també ha de bregar amb un indignant lloguer de camp (Camp Pujades), només compta amb l’amateur. Com els lleidatans, paguen per jugar, per descomptat. Entrenaven, abans del tancament de perímetre, a la platja perquè “tinc tres entrenadors fabulosos”, encara que segueix a l’espera de novetats. Confia poc en les subvencions, lamenta que hagin desaparegut “moltíssims grups. Crec que hem passat de 20 a 3 en 10 anys”.

Petit resum de l’opinió del màxim dirigent de l’Atlanta El Raval, un altre humil club de Barcelona

El president barceloní, amb més de 20 anys com a màxim dirigent (herència que va rebre del seu pare també president)– “des que vaig penjar les botes”- admet que “ho he passat molt bé, però ara la gent no té ganes. Tinc un local social, ara tancat, i no tenim ingressos”.